Na pobudo študentov in profesorjev smo pripravili enodnevni strokovni izlet v Prekmurje, posvečen predelavi in nekaj malega pridelavi hrane.
Obiskali bomo sirarno, steklenjak za predelavo zelenjave po hidroponski metodi, mesnopredelovalni obrat s sušilnico mesa, polnilnico alkoholnih pijač in vinsko klet.
Program na vseh lokacijah vključuje vodene strokovne oglede in degustacije izdelkov oziroma pridelkov.
Od udeležencev pričakujemo dobro pripravo na strokovno ekskurzijo in predznanje iz degustiranja vin in penin. Morebitna zahtevnejša strokovna vprašanja, prosimo, posredujte pisno organizatorju oziroma profesorjem.
Ker je tokrat izlet v celoti strokoven, skupine ne bo spremljal turistični vodnik z licenco.
Proizvodni procesi – sir, paradižnik, mesni izdelki in vino
Šifra potovanja # PPBiC20160322
Pokličite nas na 01 515 17 70
Datum odhoda: po dogovoru
Rok za prijave: po dogovoru
Trajanje izleta: 1 dan
Potnikov: najmanj 26 ali 45
Cena: od €
Poudarki:
-
Vodeni ogled sirarne
-
Vodeni ogled steklenjaka in degustacija
-
Vodeni ogled šunkarne in degustacija + topli obrok
-
Vodeni ogled polnilnice alkoholnih pijač
-
Vodeni ogled vinske kleti in degustacija
Podobni izleti:
-
Obisk prehrambnega sejma SIAL v Parizu
-
Chianti in oljke – okusi Toscane
-
Po sledeh francoskih sirov
-
Strassbourg in proizvodni procesi, vino, pivo in čokolada
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z avtobusom odpeljali proti Prekmurju.
V sirarni Pomurskih mlekarn si bomo ogledali proizvodnjo sirov in po degustaciji nadaljevali oglede v rastlinjaku znanega slovenskega pridelovalca paradižnikov blagovne znamke Lušt.
Po degustaciji (če bodo plodovi že dozoreli) in krajši vožnji si bomo ogledali Šunkarno Kodila, kjer bomo najprej degustirali proizvode, nato pa nas bodo pogostili z bogračem in kupico vina.
Z vinom bomo nadaljevali tudi v polnilnici v Gornji Radgoni, kjer nam bodo tehnologi predstavili proizvodni proces.
Po degustaciji proizvodnih vin si bomo za predah ogledali vinske kleti pri Hiši Penin in ogled zaključili z degustacijo penine.
V Ljubljano se bomo vrnili v večernih urah.
O programu na kratko
Program je sestavljen tako, da kar najbolje izkoristimo termine strokovnih ogledov.
Pridržujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov.
Prevoz
Na avtobusnih izletih uporabljamo visoko krovna vozila, opremljena s klima napravo, hladilnikom, videom in vso varnostno opremo po evropskih predpisih.
Skladno z evropsko zakonodajo volan suka eden ali izmenoma dva izkušena voznika izbranega prevoznika.
Naloga voznika(kov) je predvsem varna vožnja, skrb za udobje potnikov in skupaj z turističnim vodnikom/spremljevalcem ubiranje pravih poti.
Skupino bodo spremljali in vodili profesorji strokovnega predmeta.
Strokovni del bodo vodili lokalni vodniki, tehnologi ali lastniki obratov.
Vodnik, spremljevalci, lokalni vodniki, ...
Cene
Cena pri najmanj 26 plačnikih: 52€
Cena pri najmanj 30 plačnikih: 48€
Cena pri najmanj 40 plačnikih: 42€
Cena pri najmanj 45 plačnikih: 39€
Cene so na osebo v EUR in veljajo po pogojih na dan 15. 1. 2016.
V ceni je všteto: prijavnina ob skupinski prijavi in plačilu, prevozi z avtobusom po programu (s cestninami in ostalimi stroški), zavarovanja, takse in davki, stroški organizacije izvedbe potovanja s pripravo strokovnega programa, topli obrok, vstopninami in degustacijami.
Rezervacije in prijave
Skupinske rezervacije in prijave sprejemamo v naši poslovalnici, po telefonu 01 515 17 70, faksu 01 515 17 75, na www.eol.si ali po E-mailu na naslov info@eol.si. Plačilo po pogojih za skupine.
Odjave: 100 % storno stroški za odjave po potrditvi s strani agencije.
Obvestilo o potovanju
Obvestilo o potovanju boste prejeli najkasneje 10 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, se prosimo oglasite na prijavnem mestu, osebno ali po telefonu. Nepopolni ali nepravilni naslovi potnikov na prijavnici/voucherju, zaradi katerih obvestila ne pridejo pravočasno do naslovnika, se ne obravnavajo kot višja sila. Stroške, ki bi zaradi tega nastali, nosijo potniki.
Splošni pogoji