top of page
IMG_1593
IMG_1678
IMG_6720
IMG_1517

PLESNA POTEPANJA

Čokoladni potep in

Miklavžev ples v Opatiji

3. - 4. december 2016

 

Plesni studio Moj Korak, ki ga spretno krmari Mateja Juvan, nadaljuje zgodbo srečevanj s plesalci sosednjih krajev in dežel. V mesecu decembru ljubitelji družabnih plesov odhajamo na tretje tovrstno potovanje. Tokrat se bomo družili s plesalci dveh hrvaških plesnih šol, spoznavali, kako se oni spogledujejo s plesom in skupaj uživali na plesnih delavnicah ter na večernem plesu. Prijateljstva bomo spletali tudi z zamejskimi Slovenci iz Kulturno prosvetnega društva Bazovica. Na našem gostovanju v Monoštru smo spoznali njihovo folklorno skupino, tokrat pa nas bodo z imenitno predstavo nasmejali člani gledališke skupine. V Opatijo gremo zagotovo, a brez vas prav gotovo ne bo tako veselo. Zato pridite z nami in povabite tudi vaše prijatelje.

Na prvo decembrsko soboto se bomo podali na jadransko obalo, v Kvarnerski zaliv  pod Učko. Že v dopoldanskem času nas bodo na Reki pričakali člani plesnega društva “Klara Jet Set” in plesna učiteljica Jasna Žnidarčič. Lansko leto smo se z njimi že spoznali in nekateri so z nami preživeli tudi novoletni ples v plesnem studiu v Ljubljani. Skupaj z obema učiteljicama, Jasno in Matejo, bomo odkrivali podobnosti in razlike med plesi in med nami, ki so tudi najlepši del vsakega plesa. Vsi skupaj bomo preživeli dva dni druženja na plesišču, zato si dobro zapomnite, kateri plesalec najbolj spretno vodi in katera plesalka je najbolj poslušna. Če plesna vnema ne bo prehuda, nam bo morda ostalo še nekaj časa za sprehod med stojnicami adventnega sejma, nato pa se bomo odpeljali v Opatijo, kjer nas bodo s pijačo dobrodošlice že pričakovali v Grand hotelu 4 opatijska cvijeta. Hotel, ki se ponaša z naslovom najboljšega hotela s 4* na Hrvaškem, smo izbrali na željo naših prijaznih kavalirjev, ki so želeli svoje lepše polovice razvajati tudi v prijetnem hotelskem bazenu in wellness kotičku. V elegantni 'kraljici Jadrana', bo tudi letos prav v dneh, ko bomo tam tudi mi, potekal Festival čokolade. Prireditve, delavnice, sladke predstavitve in degustacije na vsakem koraku ... in seveda lepa priložnost za izbiro novoletnih darilc. Da bo dovolj časa za vse pregrešne čokoladne dobrote, namakanje v hotelskem bazenu in razvajanje v topli savni, bomo pohiteli z namestitvijo po sobah. Pozno popoldne jo bomo ponovno mahnili na Reko, na zabavno gledališko predstavo, ki jo bodo za nas uprizorili zamejski Slovenci, člani gledališke sekcije Kulturno prosvetnega društva "Bazovica". Društvo je bilo ustanovljeno oktobra 1947. leta in od takrat naprej neprekinjeno deluje. Spoznali bomo simpatično in temperamentno Evo Ciglar, ki prihaja iz Maribora in deluje v društvu dve leti. Predstavila nam bo delovanje društva, ki povezuje Slovence in ohranja slovensko kulturno dediščino na Hrvaškem. Po predstavi in vseh sobotnih doživetjih se bo vsem prilegla okusna večerja, ki nam jo bodo pripravili v prijetni hotelski restavraciji. Večer bo poln plesa in druženja, za glasbo in animacijo na večernem plesu pa bo poskrbela naša plesna profesorica Mateja Juvan. V hotelu obljubljajo, da bomo lahko plesali, dokler ne omagamo!

Okvirni program potovanja

Program

Nedeljsko jutro bo vsak lahko obarval po svoje. Vsi, ki bodo plesali (pre)dolgo v noč, bodo lahko podaljšali spanec, bolj zgodni se bomo sprehodili po slikoviti obmorski promenadi Lungomare, nadaljevali s sladkanjem s čokoladnimi dobrotami ali pa se razvajali in nabirali novih moči v hotelskem spa&wellness kotičku. Ker smo vsi neutrudni plesalci, se bomo še enkrat zbrali in zaplesali na dopoldanski plesni delavnici.  Za nas jo bo pripravil Vanja Turak s svojo soplesalko Majo. Oba prihajata iz plesne šole SALSERO, ki se podpisuje kot prvi salsa klub na Reki. Specializirani so za latino plese, kot so salsa, bachata, merengue in kizomba. Torej vroči ritmi. Kako hitri in strastni bodo, zvemo na plesišču ... Adventno okrašena in čokoladna Opatija nas bo s svojimi vabljivimi privlačnostmi zadržala do zgodnjega popoldneva. Finale našega druženja v Opatiji bo preizkušnja z iskanjem zaklada v ekipnem duhu. Vse podrobnosti glede te silne preizkušnje, navodila o učinkovitih predpripravah in nujno potrebni opremi, vam razkrijemo v obvestilu, ki ga prejmete pred potovanjem. Popoldanske dejavnosti bomo prilagodili vremenu in iskali najboljše možnosti za izvedbo načrtovanega. Avtobusno vožnjo domov bodo popestrili klepet, glasba in smeh, za katerega bo morala najbolj poskrbeti zmagovalna ekipa.

Vrh-naslov

Poudarki

Datum odhoda: 3. 12. 2016

Trajanje: 2 dni

Prijave: čimprej, do zasedbe prostih mest

Minimalno št. potnikov:    20

Maksimalno št. potnikov: 45

Poudarki

Namestitev

Namestitev

Prebivali bomo v središču Opatije, v Grand hotelu 4 opatijska cvijeta, ki se lahko pohvali z nazivom najboljšega 4* hotela na Hrvaškem. Ima 227 luksuzno urejenih sob, razporejenih v štirih mestnih vilah (z imeni po najbolj znanih opatijskih rožah), ki so imenitno vklopljene v privlačno podobo najstarejšega turističnega središča na Jadranu. Morje, sredozemska klima, bližnje gore ter Kvarnerski zaliv so iz Opatije ob koncu 19. stoletja naredile svetovljansko počitniško zbirališče. 

 

Nameščeni bomo v sobah s svetlim in prijaznim interierjem, s poudarki iz lesa in žlahtnih tkanin, v skladu s stilsko urejeno in elegantno podobo mestnih vil. Vse sobe so klimatizirane in opremljene s satelitsko televizijo, telefonom in WLAN-om, ter z minibarom in sobnim sefom. Večinoma imajo balkone, s pogledom na morje ali park. 

V hotelski kavarni z lepim razgledom na morje lahko uživate v jutranji kavi na terasi, zvečer poskusite osvežujoči koktajl ali katero izmed mnogih zanimivih hrvaških vin. Hotelska restavracija Camellia svojim gostom nudi tradicionalne hrvaške jedi, pripravljene iz domačih in svežih sestavin - restavracija se kot edina na Hrvaškem ponaša z označbo 'Hrvatska autohtona kuhinja'. Zajtrk in večerja bosta samopostrežna.

 

V priznanem hotelskem Spa & wellness kotičku se lahko sprostite v jacuzziju, savnah in fitnesu, lahko pa si omislite tudi različne masaže in tretmaje za pomlajevanja obraza in telesa. 

 

Cena programa: 122 €
Cena vključuje:

 

 • nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu s 4* v dvoposteljnih sobah,

 • samopostrežno večerjo v hotelu v soboto,

 • uporabo bazena in fitnessa v hotelu,

 • pijačo dobrodošlice,

 • free WI-FI,

 • prevoz z avtobusom (pri najmanj 35 prijavljenih potnikih),

 • vstopnino za sobotno gledališko predstavo na Reki,

 • plesne delavnice, 

 • plesni večer,

 • spremstvo naše najljubše plesne profesorice,

 • nedeljsko ekipno tekmovanje,

 • turistično takso v hotelu,

 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,

 • stroške organizacije potovanja in DDV.

 

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 35 € (število sob je omejeno);

 • zavarovanje Coris; skupinsko 4,08 € (enojno kritje); 6,12 € (dvojno kritje);

 

Cena ne vključuje:

 • ​pijače pri obrokih; dodatnih obrokov,

 • tretmajev v wellnessu,

 • dodatnih ogledov in vstopnin,

 • nakupov čokolade.

 

Cena

Cena
IMG_6815
IMG_6724
IMG_6389
IMG_6739
IMG_6784
IMG_6717
IMG_6489
IMG_6149
IMG_6304

* Z oddajo prijavnice hkrati potrjujete, da se strinjate z Eolovimi splošnimi pogoji poslovanja.

Zahvaljujemo se vam za odločitev, da se nam pridružite na našem plesnem izletu v Reko in Opatijo.

 

Prijavite se lahko s klicem na 031 524 678, lahko pošljete sporočilo na karmen.zupan@eol.si, ali pa izpolnite spodnjo prijavnico. Vašo prijavo bomo potrdili na vnešen elektronski ali poštni naslov v naslednjih dveh delovnih dneh. Potrditev prijave je odvisna od razpoložljivih prostih mest.

 

Če bi pri izpolnjevanju obrazca naleteli na kakršnekoli težave, nas pokličite ali nam pošljite sporočilo.

 

* označena polja morajo biti izpolnjena, da lahko prijavnico uspešno oddate

Prijava na izlet

Prijava

Program je pripravljen po pogojih, na dan 3. 11. 2016.

Organizatorja potovanja: 

Plesni studio Moj korak
Eol, Pojetje za življenje z naravo
bottom of page