PLESNA POTEPANJA

Miklavžev ples na Reki

in

čokoladne pregrehe v Opatiji

 

5. - 6. december 2015

 

V letošnjem letu plesni studio Moj Korak začenja novo zgodbo, pobratenje s plesalci sosednjih krajev in dežel. Namen je srečevati plesalce drugih plesnih šol, spoznavati, kako se oni spogledujejo s plesom in preživeti prijeten čas v njihovi družbi. Na prvo potovanje bomo odšli plesalci DRUŽABNIH PLESOV. Niti prijateljstva bomo spletali s plesno šolo Dansel na Reki, ki jo vodita Elio Bašan in Patricia Miletić. Vabljeni!

Na prvo decembrsko soboto se bomo podali na obalo, preverit kako in kaj se pleše pri sosedih, v kvarnerskem zalivu pod Učko. Naš cilj bo Reka, staro pristaniško mesto z dolgo in pestro preteklostjo, kjer bomo zvečer zaplesali na Miklavževem plesu, v družbi plesalcev prijateljske plesne šole. Da pa bo dobrohotni Miklavž zadovoljen z nami, bomo pred večerno zabavo kar se da pridni in delovni. Splezali bomo na znameniti romarski Trsat, se prepustili lepim pogledom na kvarnerski zaliv in okoliške kraje, se po slikovitem stopnišču spustili v Reko in se sprehodili po starem mestnem jedru. Da ne bomo povsem omagali, si bomo privoščili nekaj prostega časa za oddih, kosilo in samostojno raziskovanje mestnih znamenitosti, nato pa jo bomo mahnili v elegantno Opatijo.  V 'kraljici Jadrana', kot ji ponosno pravijo domačini, se bo prav v dneh, ko bomo tam tudi mi, odvijal Festival čokolade, zato naših naporov še ne bo konec. Prireditve, delavnice, sladke predstavitve in degustacije na vsakem koraku... in seveda lepa priložnost za dopolnitev naše zaloge novoletnih darilc. Vsi, ki se bomo uspeli (za nekaj časa) upreti pregrešnim čokoladnim dobrotam, bomo odhiteli na koncert, ki bo kot pisan na našo 'plesalsko kožo': Tango appassionato. V hotelu si bomo lahko nekoliko oddahnili, preden nas bo naša plesna učiteljica Mateja Juvan predstavila plesnemu učitelju Eliu Bašanu, ki bo za nas pripravil plesno delavnico. Kaj bomo počeli in kateri ples nam bo predstavil, ostaja presenečenje! Po vseh sobotnih doživetjih se bo vsem prilegla okusna večerja, ki nam jo bodo postregli v prijetni hotelski restavraciji. Nato pa seveda odhod na Reko, na Miklavžev ples in spoznavanje novih plesnih znancev! Večer bo poln plesa in druženja, popestrila ga bo tudi plesna animacija. Plesali bomo lahko, dokler bomo želeli.

Okvirni program potovanja

 
1/7

Nedeljsko jutro bo vsak lahko obarval po svoje. Vsi, ki bodo plesali (pre)dolgo v noč, bodo lahko še malce podaljšali spanec, bolj pridni se bodo lahko sprehodili po slikoviti obmorski promenadi Lungomare, nadaljevali s sladkanjem s čokoladnimi dobrotami ali pa se razvajali in nabirali novih moči v hotelskem spa&wellnes kotičku. Najbolj neutrudni se bomo zbrali in še malce zaplesali na plesni delavnici, ki nam jo bosta pripravila Mateja in Elio.  Adventno okrašena, Miklavževa in čokoladna Opatija nas bo s svojimi vabljivimi privlačnostmi zadržala do zgodnjega popoldneva. Mimogrede - vsi, ki radi drsate, poleg plesnih čevljev v svojo prtljago dodajte še drsalke, saj boste lahko ob morju celo drsali (doplačilo). Popoldne se bomo sprehodili po kamnitem 'gnezdu' visoko nad morjem, po slikovitem in etnografsko izredno zanimivem Kastavu. S prijetnim druženjem, morda ob poskušanju lokalnih kulinaričnih dobrot, bomo zaključili naše (kratko, a sladko) plesno potepanje po obali. Čakala nas bo le še vožnja domov, ki jo bomo kot vedno popestrili s klepetom, glasbo in smehom.

 

Poudarki

Datum odhoda: 5. 12. 2015

Trajanje: 2 dni

Prijave: čimprej, do zasedbe prostih mest

Minimalno št. potnikov:    20

Maksimalno št. potnikov: 45

 

Bivali bomo v središču Opatije, v hotelu s 4*. Hotel zgrajen leta 1906 v cesarsko-kraljevskem stilu, je imenitno vklopljen v privlačno mestno podobo najstarejšega turističnega središča na Jadranu. Morje, sredozemska klima, bližnje gore ter Kvarnerski zaliv so iz Opatije že zdavnaj naredili priljubljeno turistično destinacijo.

 

Namestitev

 
1/4

Nameščeni bomo v sobah s svetlim in prijaznim interierjem, s poudarki iz lesa in žlahtnih tkanin, v skladu s stilsko urejeno in elegantno cesarsko-kraljevsko fasado. Vse sobe so klimatizirane in opremljene s satelitsko televizijo, telefonom in WLAN-om, ter z minibarom in sobnim sefom. Imajo balkone, s pogledom na morje ali park Angiolina. 

1/4

V hotelski kavarni z nostalgičnim šarmom dunajske kavarne, lahko uživate v jutranji kavi na idilični terasi, zvečer poskusite osvežujoči koktajl ali katero izmed mnogih izvrstnih hrvaških vin, restavracija pa ponuja najboljšo mednarodno kuhinjo ter lokalne specialitete, kot so npr. znameniti istrski tartufi; zajtrk je samopostrežen. 

 

V hotelskem Spa & Beauty kotičku se lahko sprostite v jacuzziju, savnah in fitnesu, lahko pa si omislite tudi različne masaže in tretmaje za pomlajevanja obraza in telesa. 

 

Cena programa: 97 €
Cena vključuje:

 

 •  nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu s 4* v dvoposteljnih superior sobah,

 • večerjo v hotelu v soboto,

 • uporabo spa & wellnes kotička v hotelu,

 • pijačo dobrodošlice,

 • free WI-FI v sobah,

 • prevoz s kombiji (in šoferji prostovoljci); če bo prijav več kot 35, se bomo na pot podali z avtobusom

 • vstopnino na sobotni ples,

 • plesni delavnici, 

 • spremstvo naše najljubše plesne učiteljice,

 • turistično takso v hotelu,

 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,

 • stroške organizacije potovanja in DDV. 

 

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 20 € (število sob je omejeno);

 • zavarovanje Coris; skupinsko 4,08 € (enojno kritje); 6,12 € (dvojno kritje);

 

Cena ne vključuje:

 • ​pijače pri obrokih; dodatnih obrokov;

 • dodatnih ogledov in vstopnin;

 

Cena

 
volosko_blaha.jpg

Zahvaljujemo se vam za odločitev, da se nam pridružite na našem plesnem izletu v Reko in Opatijo.

 

Prijavite se lahko s klicem na 031 524 678, lahko pošljete sporočilo na karmen.zupan@eol.si, ali pa izpolnite spodnjo prijavnico. Vašo prijavo bomo potrdili na vnešen elektronski ali poštni naslov v naslednjih dveh delovnih dneh. Potrditev prijave je odvisna od razpoložljivih prostih mest.

 

Če bi pri izpolnjevanju obrazca naleteli na kakršnekoli težave, nas pokličite ali nam pošljite sporočilo.

 

* označena polja morajo biti izpolnjena, da lahko prijavnico uspešno oddate

Prijava na izlet

 

* Z oddajo prijavnice hkrati potrjujete, da se strinjate z Eolovimi splošnimi pogoji poslovanja.

Organizatorja potovanja: 

Plesni studio Moj korak
Eol, Pojetje za življenje z naravo

 v sodelovanju z:

Program je pripravljen po pogojih, na dan 5. 11. 2015.

 

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.