top of page

Ponovno se podajamo v Francijo. Tokratni tematski izlet smo pripravili povsem izven okvirov standardne ponudbe na slovenskem tržišču. Na izletu bomo nanizali nekaj biserov romanske arhitekture in zajetno število gradov oz. dvorcev ob Loari, saj bomo tam prebili tri cele dneve.

 

Zato da bo potovanje za udeležence manj naporno, imamo v programu samo eno nočno vožnjo. Lahko se odločite tudi za kombinacijo individualnega povratka z letalom, kar bo seveda nekoliko podražilo izlet.

 

Potovanje bomo izpeljali pri 35 prijavljenih. Če vas bo več, bo cena na udeleženca ugodnejša.

 

Pohitite s prijavami in obvestite še znance, ki jih zanimata zgodovina in umetnost ter bi radi temeljito pregledali gradove v dolini Loare.

Edited Image 2016-01-15 17-29-40

GRADOVI LOARE - 7 dni, avtobus

Za zakjučene skupine  pripravimo programe po meri naročnika
z  letalskimi, železniškimi ali cestnimi prevozi (kombi, mini bus).
 
Pokličite nas na 01 515 17 70

Datum odhoda:  po dogovoru

Rok za prijave: po dogovoru

 

Trajanje izleta: 7 dni

 

Potnikov: najmanj 35/40

 

Cena: od 590€ + vstopnine

 

Cena vključuje:

  • Storitve po programu

  • Nočitve z zajtrki v hotelih 2/3*

 

Poudarki:

  • veliko vsebine

  • logistično smiselen program

  • kvalitetno prilagodljivo vodenje

Program izleta

1. dan, sobota: LJUBLJANA–BERGAMO

Zgodaj zjutraj bomo začeli zbirati kilometre proti zahodu. V Lombardiji, ki jo je več francoskih vladarjev hotelo imeti zase, se bomo ustavili v vrhunski galeriji Accademia Carrara. Bogato zbirko s platni od 15. do 19. stol. so pred nedavnim na novo preuredili. Izjemno zbirko dopolnjujejo sodobne predstavitve, dobra osvetljava, kvalitetna galerijska trgovina. Po ogledu bomo vožnjo nadaljevali mimo Milana, po dolini Aoste in skozi tunel pot Mt. Blancom. V Chamonixu se bomo spomnili na stare in sodobne alpiniste, si spotoma privoščili nekaj počitka ob zgodnji večerji, nato pa nadaljevali mimo Ženevskega jezera do svoje namestitve. Po dolgem dnevu se bo prilegel počitek.

 

2. dan, nedelja: CLUNY–BEAUNE–VEZELAY

Zajtrk v hotelu. Prvi dopoldanski cilj s seznama UNESCOve kulturne dediščine bodo mogočni romanski ostanki v Cluny-u. Nato bomo proti severu ubirali kilometre do mesta Beaune. Popoldan bo prišla na vrsto romanska lepotica- bazilika v Vezelayu. Med burgundskimi griči se bomo peljali naprej proti mestu Orleans, večerjali in prespali.

 

3. dan, ponedeljek: ORLEANS–BLOIS–TOURS

Zajtrk v hotelu. Zjutraj se bomo sprehodili po centru Orleansa, se spomnili obleganja v času Ivane in videli gotsko katedralo. Prvi grad na poti bo Blois. Ob bogati zgodovini lepo predstavlja razvoj arhitekture od 12. do 17. stoletja oz. obdobja Ludvika XII., Franca I, Gastona Orleanskega (brat Ludvika XIII). Nadaljevali bomo vzdolž Loire do mesta in gradu Amboise. Prizorišče silovitih bojev za oblast, mesto, kjer je kralj gostil Leonarda … Na koncu dneva bomo večerjali in prenočili v mestu Tours.

 

4. dan, torek: TOURS–AZAY-LE-RIDEAU– VILLANDRY–CHENONCEAU–TOURS

Zajtrk v hotelu. Kratka vožnja do gradu Villandry, kjer bodo med ogledom zunaj in v zgradbi največje pozornosti deležni vrtovi, ki so tu bolj znani od gradu. Starim zelenjavnim vrtovom v vsakoletnih novih vzorcih so dodali sončni vrt ... Podobno pisani so obnovljeni vrtovi v Chenonceauju, kjer pa so zasaditve posnemanje želja in načrtov kraljevih dam. Bogata ohranjena notranja oprema opozarja na vsa obdobja grajske zgodovine. Večerjali in prespali bomo v istem hotelu kot prejšnjo noč.

 

5. dan, sreda: TOURS–BLOIS–CHAMBORD–REIMS

Zajtrk v hotelu. Ogledali si bomo središče mesta s katedralo, nato pa tudi ta dan izpolnjevali s kraljevskimi ogledi. Chambord bo pika na i ogledom gradov, saj je zadnji in najmogočnejši, ki so jih ob Loari in njenih pritokih zgradili kralji. Nočitev.

 

6. dan, četrtek: REIMS - EPERNAY - STRASBOURG - LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu. Jutro bom začeli z ogledom središča mesta s katedralo, nato nadaljevali potovanje v osrčje Šampanje, kjer bom imeli postanek za kosilo, ogled šampanjske kleti in degustacijo žlahtne kapljice. Siti in zadovoljni se bomo nato odpravili proti Nemčiji.

 

7. dan, petek: REIMS - EPERNAY - STRASBOURG - LJUBLJANA

Prihod v Ljubljano v zgodnjih jutranjih urah.

 

Program je okviren - prilagodimo ga vsaki skupini posebej glede na odpiralne čase gradov in zasedenost hotelov v času nogometnega prvenstva.

Nastanitev

Končni program (samo še spremembe v vrstnem redu ogledov) potovanja z naslovi hotelov boste prejeli vsaj 10 dni pred odhodom.

Prevoz

Na avtobusnih izletih uporabljamo visoko krovna vozila, opremljena s klima napravo, hladilnikom, videom in vso varnostno opremo po evropskih predpisih.

 

Skladno z evropsko zakonodajo volan suka eden ali izmenoma dva izkušena voznika izbranega prevoznika.

 

Naloga voznika(kov) je predvsem varna vožnja, skrb za udobje potnikov in skupaj z turističnim vodnikom/spremljevalcem ubiranje pravih poti.

Skupino bo predvidoma vodil Gregor, avtor programa s tridesetletnimi vodniškimi in še daljšimi organizacijskimi izkušnjami. V kolikor zaradi zasedenosti ne bo mogel voditi vaše skupine, ga bo zamenjal naš sodelavec Urban, prekaljen vodnik s petnajstletnimi vodniškimi izkušnjami, odličen prevajalec in poznavalec Francije.

Vodnik, spremljevalci, lokalni vodniki, ...

Cene

 

Cena pri najmanj 35 plačnikih: 630 € ,

Cena pri najmanj 40 plačnikih: 590 € .

 

 

DOPLAČILO: za enoposteljno sobo 43 € na noč.

 

 

 

Cene so na osebo v EUR in veljajo po pogojih na dan 24. januar 2016 .

               

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, vse cestne pristojbine, 5 x  nočitev in zajtrk v dvoposteljnih sobah (tuš/wc) v hotelih turistične kategorije , vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

Cena ne vključuje: obrokov (15-25€/obrok),  vstopnin (10 -15€/vstop), osebne porabe, napitnin, ….

 

Zavarovanja po želji: zavarovanje z asistenco CORIS, zavarovanje rizika odpovedi potovanja (6% vrednosti celotnega aranžmaja).

Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave sprejemamo na WWW.EOL.SI, po telefaksu na številko 01 515 17 75 in izjemoma telefonsko. Ob prijavi plačate prvi del varščine, po potrditvi odhoda drugi del varščine, preostali del v dveh obrokih do 30 dni pred odhodom na račun Eol-a.
V primeru zamude plačil obračunamo zamudne obresti in stroške izterjave.

Splošni pogoji

Splošni pogoji, navodila za potovanje in posebni pogoji za potovanja so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v naši poslovalnici ali na http://www.eol.si. Veljajo določila za potovanje zaključenih skupin. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunavamo celotne (100%) storno stroške skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, …) za več informacij o zavarovanjih klikni tukaj).

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo programa).


 

bottom of page