top of page
Isle of WIght (6)
Isle of WIght (43)
Isle of WIght (17)
Isle of WIght (28)
Isle of WIght (44)
Isle of WIght (42)
Isle of WIght (2)
Isle of WIght (36)
Isle of WIght (21)
Isle of WIght (40)
Isle of WIght (45)
Isle of WIght (41)
Isle of WIght (37)
Isle of WIght (35)
Isle of WIght (29)
Isle of WIght (26)
Isle of WIght (6)
Old-Village-North-lg
Savill1_edited

24.–27. maj 2018

Kljub mnogim lepim vrtovom, ki jih je mogoče občudovati po vsem svetu, so britanski vrtovi še vedno brezčasen vir navdiha ljubiteljem in poznavalcem vrtne umetnosti. Tokrat bomo lahko uživali v razkošni podobi vrtov na vrhuncu poletja. V petih dneh si bomo ogledali paleto nadvse zanimivih in raznolikih vrtov, se v vedno živahnem Londonu naužili velemestnega utripa ter prvič obiskali vrtove kraljevske Buckinghamske palače. Povsem drugačno podobo Anglije bomo doživeli na otoku Isle of Wight, ki mu Angleži - ne brez razloga - rečejo kar The Garden Island. Priljubljeni počitniški cilj Angležev nam bo poleg peščenih obal, ljubkih vasic, zgodovinskih znamenitosti in slikovite pokrajine ponudil prijazno gostoljubje lastnikov vrtov, ki bodo za nas odprli vrata svojih zasebnih 'koščkov raja'.

POUDARKI
Poudarki

CHELSEA FLOWER SHOW 2018

MENI

Predvideni vodnik:  Gojko Zupan

PROGRAM

 

Program potovanja
 

1. dan, četrtek, 24. maj: LJUBLJANA–WINDSOR–LONDON

Dopoldne se bomo zbrali na letališču Jožeta Pučnika in z direktnim letom poleteli v London. Po pristanku in opravljenih formalnostih se bomo z udobnim avtobusom zapeljali v kraljevski Windsor, do enega najboljših angleških okrasnih vrtov. The Savill Garden sodi v sklop obsežnega Velikega windsorskega parka, pod pokroviteljstvom kraljeve družine pa ga je v 30.-ih letih prejšnjega stol. zasnoval Sir Eric Savill. V prepletajočih se vrtovih se klasične zasaditve izmenjujejo s sodobnimi zamislimi, tu se mešajo avtohtone in eksotične rastlinske vrste. Kljub razgibanosti vsaka vrtna soba ohranja značilne karakteristike, tako se obiskovalci lahko sprehodimo skozi Vrt azalej, Poletni vrt, Skriti, Novozelandski, Gozdni vrt, … V času našega obiska bodo vrtnice že cvetele, zato ne bomo spregledali ene novejših pridobitev, sveže in sodobno zasnovanega rozarija, ki je prava paša za vse čute. V arhitekturno izredno zanimivem paviljonu si je ob okusnem prigrizku mogoče odpočiti in nabrati svežih moči, iz dobro založene trgovine pa je težko oditi, ne da bi si omislili kakšno novo knjigo ali 'res nujen' vrtni dodatek. V romantičnem okolju vrta si bomo svežih moči nabrali ob skupnem kosilu. Kakšna bo hrana, ki nam jo bodo postregli, bo odvisno od navdiha in spretnosti kuharjev, razgled na cvetoči vrt pa bo dodal le še piko na i našemu obisku! Popoldne bo prav tako sproščeno, saj ga bomo namenili sprehodu po starem, slikovitem mestecu Windsor. Kraj seveda najbolj zaznamujeta prisotnost kraljeve družine v gradu Windsor ter bližnji elitni Eton College. Zavite uličice, slikovite trgovinice, prijetni lokali in pubi nas bodo zamotili vse do (kar prezgodnjega) odhoda v London. Britansko prestolnico in njene znamenitosti bomo ob razlagi vodnika pričeli spoznavati že med vožnjo do našega hotela. Najbolj neutrudni pa bodo raziskovanje Londona in njegovega večernega velemestnega utripa lahko nadaljevali še samostojno. (kosilo)

* Daljši članek o The Savill Garden smo lahko prebirali v reviji Zeleni Raj (marec 2016).

2. dan, petek, 25. maj: LONDON

Zjutraj se bomo podprli s krepkim zajtrkom, si obuli udobne čevlje in se tako pripravili na 'napore' celodnevnega potepanja po Londonu. Nekaj nadvse vznemirljivih ur bomo preživeli v eni najpomembnejših in najrazkošnejših palač sveta. Slovita Buckinghamska palača je še vedno uradno londonsko domovanje in hkrati 'pisarna' njenega veličanstva. Ker Her Majesty The Queen takrat ne bo doma, si bomo lahko med svojim obiskom palače ogledali t.i. State Rooms, veličastne sobane, ki so in še vedno služijo za najpomembnejše državniške sprejeme, dogodke in svečanosti. Dvorane so opremljene z dragocenim pohištvom, razkošnim inventarjem in neprecenljivimi umetninami. Lahko si bomo ogledali tudi posebno razstavo Royal gifts, na kateri so zbrana uradna darila, ki jih je kraljica Elizabeta II dobila v dar v zadnjih 65 letih. Zanimiva predstavitev vladavine najstarejše monarhinje in hkrati sijajen prikaz izjemnega znanja in umetniškega navdiha rokodelcev in umetnikov z vseh koncev sveta. Buckinghamski vodnik nam bo med vodenim ogledom predstavil zgodovino in najbolj opazne značilnosti obsežnih vrtov, ki se razprostirajo ob palači. Sprehodili se bomo ob jezercu, si ogledali kraljevi rozarij in imenitne cvetlične obrobe, pokazali nam bodo celo teniško igrišče, kjer sta v 30-ih letih prejšnjega stol. tenis igrala kralj Jurij VI in Fred Perry. Popoldne nas bo čakala še ena 'vrtoljubska poslastica'. Po 18 mesecih in 7,5 milijonskem vložku, bo po intenzivni obnovi in obsežnih predelavah spet mogoče obiskati The Garden Museum. Ustanova, kjer so na enem mestu zbrani najrazličnejši artefakti in dokumenti povezani z rastlinami in vrtovi, priča o ljubezni in resničnem mojstrstvu Britancev na tem področju. Ta dan bomo sami poskrbeli za kosilo oz. večerjo, saj je v Londonu resnično obilo možnosti za preizkušanje kulinaričnih posebnosti najrazličnejših etničnih kuhinj. Kogar celodnevne aktivnosti ne bodo povsem izčrpale, bo lahko zvečer nadaljeval z raziskovanjem londonskih mikavnosti, ki še niso prišle na vrsto.   (zajtrk)

 

* Vsi, ki vas obisk in ogled Buckinghamske palače ne prevzame tako močno, boste lahko torkovo dopoldne kozmopolitski London raziskovali samostojno. Vodnik vam bo predlagal paleto zanimivih možnosti za oglede in obiske raznih ustanov. Zgodaj popoldne se boste zbrali na dogovorjeni točki in skupaj nadaljevali z ogledi. Ta dan bomo spoznavali in uporabljali javni londonski promet. 

 

3. dan, sobota, 26. maj: LONDON-RHS GARDEN WISLEY-ISLE OF WIGHT

Zjutraj bomo pripravili prtljago, pozajtrkovali in se iz vrvečega Londona odpeljali na umirjeno podeželje. Naš cilj bo eden najodličnejših vrtov sveta, reprezentativni, izložbeni vrt slovitega Kraljevega hortikulturnega združenja. Čeprav smo RHS Garden Wisley na naših potovanjih obiskali že večkrat, se veselimo ponovnega obiska, saj je Wisley pravi inkubator svežih idej in dom ene najobsežnejših rastlinskih zbirk nasploh! Tokrat bomo uživali v razkošni poletni podobi znamenitih dolgih cvetličnih obrob, imenitnih rastlinjakov in inovativnih zasaditev. V bogato založenem vrtnem centru bomo imeli obilo možnosti za nakupe rastlin, knjig in pripomočkov. Zatem se bomo odpeljali proti jugu, povsem do obale. Slikovita ne predolga vožnja s trajektom in že bomo na največjem in kakor pravijo – najbolj s soncem obsijanem angleškem otoku, Isle of Wight. Pogled na razgibano pokrajino s kredastimi pečinami, peščenimi obalami in ljubkimi vasicami nas bo spremljal vse do našega naslednjega postanka. V privatnem vrtu, čigar začetki segajo že v 13. st. in kjer le izjemoma odprejo svoja vrata obiskovalcem, bosta našo skupino pričakala prijazna lastnika. Medtem, ko bo gospa za nas pripravljala popoldanski čaj, nam bo gospod ponosno razkazal njun razgibani vrt,  vključno s terasastimi vrtovi z elizabetinskim rozarijem ter zbirko drevnine z izjemnim naborom japonskih javorjev. Kratka vožnja nas bo ločila do sprostitve v prijetnem hotelu, kjer nam bodo zvečer postregli z okusno večerjo. (zajtrk, večerja)

4. dan, nedelja, 27. maj: ISLE OF WIGHT

-LETALIŠČE-BENETKE–LJUBLJANA

Čakal nas bo povratek na 'kopno' in vožnja proti londonskemu letališču. Da bi bil naš obisk Anglije kar se da vsebinsko izpolnjen, smo se odločili za večerni polet v Benetke. Tako bomo imeli možnost obiskati enega najbolj presenetljivih vrtov zadnjih let.  Zakonca Paul in Pauline McBride sta izkušnje, ki sta si jih nabrala med sodelovanjem s slovitim Pietom Oudolfom, prenesla tudi v domače kraje in v zgolj nekaj letih ustvarila prelep prerijski vrt. Velikopotezno, a z neverjetnim občutkom zasnovane zasaditve, se ubrano in mehko prelivajo, kot bi jih naslikala umetnikova roka. Res bo težko zapustiti ta idilični kraj in se odpraviti na letališče, še posebej, ker je marsikatero redko rastlino mogoče tudi kupiti, pri McBridih pa se pohvalijo tudi z odličnim pecivom in torticami! Bo pa tako vsaj lažje počakati na večerni let v Benetke, kjer bomo pristali ob 23-ih ... (zajtrk)

CENA
Cena                                                                               

 

Cena:  995 € pri najmanj 25 potnikih

 

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz letališče-London ter London-Benetke v ekonomskem razredu,

 • letališke in varnostne takse,

 • transfer Ljubljana–letališče; Beneško letališče–Ljubljana: avtobus ali kombiji -  odvisno od števila prijavljenih

 • stroške prevoza prtljage do max 20 kg in en kos ročne prtljage v merah do 56 x 40 x 25 cm

 • prevoze v Angliji s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški,

 • 1 dnevno vozovnico za londonski mestni promet,

 • ladijski prevoz na otok Wight in nazaj,

 • 4 nočitve z zajtrki v hotelih z najmanj 3* v dvoposteljnih sobah,

 • 3 kosila oz. večerje, 

 • vstopnine po programu (razen vstopnice  v Buckinghamsko palačo),

 • vodenje slovenskega vodnika z licenco,

 • vodenje vrtnarjev oz. lastnikov vrtov pri obiskih vrtov,

 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,

 • stroške organizacije potovanja in DDV.

 

Cena ne vključuje: 

 • pijače pri obrokih, dodatnih obrokov, dodatnih ogledov in vstopnin

 

Doplačila po želji - ob prijavi:

 • vstopnica v Buckinghamsko palačo z vodenim ogledom (dela) kraljičinih vrtov: 32,50 GBP (30,50 GBP pri starejših od 60 let)

 • enoposteljna soba: 180 €

 • zavarovanje odpovedi potovanja 

 • zavarovanje Coris

 

 

Isle of WIght (47)
Isle of WIght (41)
Isle of WIght (24)
Isle of WIght (25)
Isle of WIght (37)
Isle of WIght (16)
Isle of WIght (15)
Isle of WIght (16)
Isle of WIght (5)
Isle of WIght (22)
Isle of WIght (62)
Isle of WIght (7)
Isle of WIght (8)_edited
Isle of WIght (9)
Isle of WIght (12)
Isle of WIght (18)
Isle of WIght (49)_edited
Isle of WIght (10)
Namestitev

 

Prvi dve noči bomo nastanjeni v hotelu v Londonu. Glavne mestne znamenitosti so zlahka dosegljive z mestno železnico. Sobe so opremljene z vsem potrebnim udobjem (kopalnica, telefon, satelitska televizija, mini bar, sef in klima).  V hotelu je brezplačni Wi-Fi.
NAMESTITEV
Naslednja dva dneva bomo bivali v prijetnem družinskem hotelu na otoku Wight. Sobe so opremljene z vsem potrebnim udobjem (kopalnica, telefon, satelitska televizija, mini bar, sef in klima). Gostom z zajtrki, kosili in večerjami postrežejo v lepi restavraciji s pogledom na vrt.
VIDEO
Video utrinek
PRIJAVNICA

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page