top of page

ISLE OF WIGHT

MENI
IMG_2427
WISLEY2

Vrtovi Londona in Chelsea Flower Show

 

26. – 31. maj 2016

 

 

Kljub mnogim lepim vrtovom, ki jih je mogoče občudovati po vsem svetu, so britanski vrtovi še vedno brezčasen vir navdiha ljubiteljem in poznavalcem vrtne umetnosti. V šestih dneh si bomo ogledali paleto nadvse zanimivih in raznolikih vrtov, se v vedno živahnem Londonu naužili velemestnega utripa ter po nekajletnem premoru ponovno obiskali najprestižnejšo razstavo cvetja in vrtne umetnosti, Chelsea Flower Show. Povsem drugačno podobo Anglije bomo doživeli na otoku Isle of Wight, ki mu Angleži - ne brez razloga - rečejo kar The Garden Island. Priljubljeni počitniški cilj Angležev nam bo poleg peščenih obal, ljubkih vasic, zgodovinskih znamenitosti in slikovite pokrajine ponudil prijazno gostoljubje lastnikov vrtov, ki bodo za nas odprli vrata svojih zasebnih 'koščkov raja'.

POUDARKI
Poudarki

Z mislijo na svoje goste in njihove različne želje, smo v Eolu in Kompas Celju pripravili 'sestavljivi' program potovanja. Tako se lahko odločite za itinerar, ki vam najbolj ustreza. Izberete lahko celoten (šestdnevni) program, ali (štiridnevni) londonski del s Chelsea Flower Showom. Lahko pa se odločite tudi, da v Londonu ostanete dan ali dva dlje – le sporočite nam svoje želje.

 

Potovanje bomo izpeljali že pri 20 prijavljenih na vsakem programu.

Če nas bo več, bo cena na udeleženca ugodnejša.

 

Za rezervacije letal že ob prijavi potrebujemo osebne podatke, ki jih zahtevajo letalski prevozniki:

 • ime in priimek,

 • naslov,

 • rojstni datum,

 • državljanstvo,

 • št. osebnega dokumenta ter

 • datum izdaje in veljave tega dokumenta

O potovanju na kratko
 
PROGRAM 6-DNI:

 

1. dan: LJUBLJANA–LONDON

2. dan: LONDON-Chelsea Flower Show

3. dan: LONDON-Windsor

4. dan: LONDON-ISLE OF WIGHT

5. dan: ISLE OF WIGHT

6. dan: ISLE OF WIGHT–letališče-BENETKE-LJUBLJANA

 
 
PROGRAM 4-DNI:

 

1. dan: LJUBLJANA–LONDON

2. dan: LONDON-Chelsea Flower Show

3. dan: LONDON-Windsor

4. dan: LONDON-letališče-BENETKE-LJUBLJANA

 

PROGRAM

 

Program potovanja
 

1. dan, četrtek, 26. maj: LJUBLJANA–LONDON

Dopoldne se bomo zbrali na letališču Jožeta Pučnika in potovanje pričeli z zgodnje-popoldanskim poletom v London. Po pristanku in opravljenih formalnostih se bomo z udobnim avtobusom zapeljali do obrobja mesta, do enega najzanimivejših vrtov tega konca Anglije. Na 12 ha velikem posestvu se okoli gregorijanskega dvorca razteza barvita, dišeča in neverjetno raznolika paleta vrtov. Vrtovi sodijo pod okrilje edinega specialističnega Collegea širšega Londona, kjer se izobražujejo vsi, ki jih zanimajo hortikultura, floristika in vrtno oblikovanje. Med množico tematskih, vzorčnih in učnih vrtov prav gotovo ne bomo spregledali 'odlikovancev' s prejšnjih razstav Chelsea Flower Show. Naš sprehod skozi serijo 'vrtnih sob', bomo lahko zaokrožili z nakupom kakšnega zelenega spominka v tamkajšnjem vrtnem centru. Britansko prestolnico, njene znamenitosti in velemestni utrip bomo ob razlagi vodnika spoznavali že med vožnjo do našega hotela. Lega hotela bo najbolj neutrudnim omogočila, da bodo raziskovanje Londona lahko nadaljevali še samostojno.

 

2. dan, petek, 27. maj: LONDON - CHELSEA FLOWER SHOW

Zjutraj se bomo podprli s krepkim zajtrkom, si obuli udobne čevlje in se tako pripravili na 'napore' celodnevnega ogleda prireditve Chelsea Flower Show (vstopnina - doplačilo ob prijavi: celodnevna 61 GBP; popoldanska 39 GBP). Pridružili se bomo množici ljubiteljev zelenja, cvetja in urejenih vrtov, ki jih vsako pomlad v vrtove Kraljeve bolnišnice za veterane privabi tradicionalna pomladanska razstava Kraljevega hortikulturnega združenja. Najboljši oblikovalci vrtov z vsega sveta tekmujejo, da bi lahko z vzorčnimi vrtovi prikazali svoje znanje in ideje, gojitelji rastlin čakajo na razstavo, da na njej predstavijo nove rastline. Tu se določajo bodoči modni trendi v vrtnem oblikovanju in floristiki. Osrednji veliki paviljon, kjer najboljši gojitelji predstavljajo svoje najlepše primerke, je prava eksplozija barv, oblik in vonjav. Prireditev samih superlativov – in letos ne bo prav nič drugače! V času našega potovanja bodo vstopnice že zdavnaj razprodane, zato ne odlašajte  s prijavo. Na tako veliki prireditvi je ob vsem vrvežu obilo možnosti za oddih, prigrizek in sprostitev. Ta dan bomo torej sami poskrbeli za kosilo oz. večerjo. Kogar celodnevne aktivnosti ne bodo povsem izčrpale, bo lahko zvečer nadaljeval z raziskovanjem londonskih mikavnosti, ki še niso prišle na vrsto.   (zajtrk)

 

* Vsi, ki vas Chelsea Flower Show ne prevzame tako močno, da bi mu namenili ves dan, boste lahko petkovo dopoldne kozmopolitanski London raziskovali samostojno. Vodnik vas bo pospremil do centralne točke v mestu ter vam predlagal paleto zanimivih možnosti za oglede in obiske raznih ustanov. Ko bo dopoldanska skupina na razstavi, se vodnik lahko priključi ostalim gostom in vas vodi pri dodatnih ogledih, če bo za to dovolj zanimanja. Zgodaj popoldne se boste zbrali na dogovorjeni točki in se skupaj odpravili na ogled razstave CFS. Zvečer se bomo skupaj vrnili v hotel. Ta dan bomo spoznavali in uporabljali javni londonski promet. 

 

3. dan, sobota, 28. maj: LONDON-WINDSOR-LONDON

Okusen zajtrk bo le uvod v še en vsebinsko in estetsko nadvse bogat dan, ki bo pred nami. Dopoldne se bomo skupaj sprehodili po središču britanske prestolnice. Pripravljamo prav poseben ogled, ki pa ostaja presenečenje! Namignemo le, da gre za edinstven sodoben vrt, več pa izveste, če se nam pridružite. Iz mesta se bomo zapeljali v kraljevski Windsor, do enega najboljših angleških okrasnih vrtov. The Savill Garden sodi v sklop obsežnega Velikega windsorskega parka, pod pokroviteljstvom kraljeve družine pa ga je v 30.-ih letih prejšnjega stol. zasnoval Sir Eric Savill. V prepletajočih se vrtovih se klasične zasaditve izmenjujejo s sodobnimi zamislimi, tu se mešajo avtohtone in eksotične rastlinske vrste. Kljub razgibanosti vsaka vrtna soba ohranja značilne karakteristike, tako se obiskovalci lahko sprehodimo skozi Vrt azalej, Poletni vrt, Skriti, Novozelandski, Gozdni vrt, … Čeprav bodo v času našega obiska vrtnice šele pričenjale s cvetenjem, ne bomo spregledali najnovejše pridobitve, sveže in sodobno zasnovanega rozarija, ki je prava paša za vse čute. V tem romantičnem okolju si bomo svežih moči nabrali ob skupnem kosilu. Kakšna bo hrana, ki nam jo bodo postregli, bo odvisno od navdiha in spretnosti kuharjev, razgled pa bo prav gotovo nepozaben! Popoldne bo prav tako sproščeno, saj ga bomo namenili sprehodu po starem, slikovitem mestecu Windsor. Kraj seveda najbolj zaznamujeta prisotnost kraljeve družine v gradu Windsor ter bližnji elitni Eton College. Zavite uličice, slikovite trgovinice, prijetni lokali in pubi nas bodo zamotili vse do (kar prezgodnjega) odhoda nazaj v London. (zajtrk, kosilo)

 

* Daljši članek o The Savill Garden lahko preberete v marčevski številki revije Zeleni Raj.

 

 

4. dan, nedelja, 29. maj: LONDON-RHS GARDEN WISLEY-ISLE OF WIGHT

Zjutraj bomo pripravili prtljago, pozajtrkovali in se iz vrvečega Londona odpeljali na umirjeno podeželje. Naš cilj bo eden najodličnejših vrtov sveta, reprezentativni, izložbeni vrt slovitega Kraljevega hortikulturnega združenja. Čeprav smo RHS Garden Wisley na naših potovanjih obiskali že večkrat, se veselimo ponovnega obiska, saj je Wisley pravi inkubator svežih idej in dom ene najobsežnejših rastlinskih zbirk nasploh! Znamenitih dolgih cvetličnih obrob, imenitnih rastlinjakov in inovativnih zasaditev zlepa ne bomo pozabili! V bogato založenem vrtnem centru bomo imeli obilo možnosti za zadnje nakupe rastlin, knjig in pripomočkov. Zatem se bomo odpeljali na letališče Gatwick, kjer se bomo poslovili od sopotnikov (ki bodo počakali na večerni let v Benetke), ostali pa se bomo odpeljali proti jugu, povsem do obale. Slikovita ne predolga vožnja s trajektom in že bomo na največjem in kakor pravijo – najbolj s soncem obsijanem angleškem otoku, Isle of Wight. Pogled na razgibano pokrajino s kredastimi pečinami, peščenimi obalami in ljubkimi vasicami nas bo spremljal vse do našega naslednjega postanka. V privatnem vrtu, čigar začetki segajo že v 13. stol., nas bo pričakala prava razstava spomladanskega cvetja, razkošje cvetličnih obrob, terasasti vrtovi z elizabetinskim rozarijem ter zbirka drevnine z izjemnim naborom japonskih javorjev. Kratka vožnja nas bo ločila do sprostitve v prijetnem hotelu, kjer nam bodo zvečer postregli z okusno večerjo. (zajtrk, večerja)

5. dan, ponedeljek, 30. maj: ISLE OF WIGHT

Prvo jutro na otoku nam bo še polepšal dober in pester zajtrk, predvsem pa vrt, ki ga bomo obiskali zatem. Prvotno je Ventnor Botanic Garden služil slovitemu zbiralcu Sir Haroldu Hillierju kot nekakšno 'skladišče' najbolj nežnih in občutljivih rastlin, predvsem drevnine in grmičevja. Zaradi ugodnih pogojev in izredne mikroklime se tu uspešno bohotijo eksotične rastline z vseh celin, ki tako ne uspevajo nikjer drugje v Britaniji. Sprehod skozi bujno rastje še lepšajo lepi razgledi na obalo in morje, redke rastline pa bo mogoče tudi kupiti. Slikoviti pogledi nam bodo popestrili kratko vožnjo do naslednjega postanka. Za nas bosta vrata svojega prelepega zasebnega vrta odprla lastnika, ki sta vrt začela urejati šele pred kakšnimi 14 leti, predvsem z namenom, da bi njune hčerke lahko sproščeno odraščale v lepem naravnem okolju. Postopoma je okoli družinske hiše nastal pravi cvetlični paradiž, kjer svoj prostorček najdejo tudi divje živali. Po slovesu od prijazne družinice, bomo čas na otoku Wight dodobra izkoristili, zato bomo popoldne obiskali še imenitne Mottistone Gardens. V skriti, zavetni dolini se okoli elizabetinskega dvorca razprostirajo vrtovi, kjer se v zasaditvah mešajo povsem tradicionalni pristopi z najbolj sodobnimi principi gojenja vrst, prilagojenih na vedno bolj segrevajoče se podnebje. Dvorec za javnost izjemoma odprejo le 2-krat v letu in mi bomo tam prav na enega teh dni. Zato bomo lahko (po želji in z doplačilom) izkoristili to možnost in si ogledali tudi notranjost elizabetinskega dvorca. Zadnji večer našega popotovanja bomo preživeli ob prijetnem druženju, ob poslovilni večerji. (zajtrk, večerja)

 

6. dan, torek, 31. maj: ISLE OF WIGHT-LETALIŠČE-BENETKE–LJUBLJANA

Zjutraj bomo v miru pozajtrkovali in še zadnjič pripravili kovčke, saj bo to zadnji dan našega bivanja na otoku. Da slovo ne bo preveč grenko, bomo dopoldne preživeli v eni največjih otoških znamenitosti, v priljubljenem pribežališču kraljice Viktorije, imenitnem Osborne House. Razkošno opremljeni dvorec so zgradili prav za Viktorijo in njenega ljubljenega Alberta, njun okus, strasti in način življenja pa še danes izžarevajo v umetniških zbirkah, arhitekturi in opremi njunega domovanja. Lahko se bomo sprehodili skozi sobane in skrbno negovane vrtove, kjer je poletja preživljalo mnogo evropskih 'kronanih glav', ko so še kot otroci delali družbo svoji mami oz. babici, kraljici Viktoriji. Na kraljičini peščeni plaži bomo vzeli slovo od zasanjanega otoka Wight, njegovih cvetočih vrtov in ljubkih vasic. Čakal nas bo le še povratek na 'kopno' in vožnja proti londonskemu letališču, kjer bomo počakali na večerni let v Benetke. V Ljubljano bomo prispeli okoli 23. ure. (zajtrk)

CENA
Cena                                                                               

 

Cena 6-dnevnega programa: 1.290 € pri najmanj 25 potnikih

 

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz Ljubljana-London ter London-Benetke v ekonomskem razredu,

 • letališke in varnostne takse,

 • transfer Beneško letališče–Ljubljana: avtobus ali kombiji -  odvisno od števila prijavljenih

 • stroške prevoza prtljage do max 20 kg in en kos ročne prtljage v merah do 42x32x25 cm

 • prevoze v Angliji s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški,

 • 1 dnevno vozovnico za londonski mestni promet,

 • ladijski prevoz na otok Wight in nazaj,

 • 5 nočitev z zajtrki v hotelih z najmanj 3* v dvoposteljnih sobah,

 • 3 kosila oz. večerje, 

 • vstopnine po programu (razen vstopnice na Chelsea Flower Show),

 • vodenje slovenskega vodnika z licenco,

 • vodenje lokalnih vodnikov (kjer je to potrebno),

 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,

 • stroške organizacije potovanja in DDV.

 

Cena ne vključuje: 

 • pijače pri obrokih, dodatnih obrokov, dodatnih ogledov in vstopnin

 

Doplačila po želji - ob prijavi:

 • vstopnina na Chelsea Flower Show:

  • petek, ves dan: 61 GBP

  • petek popoldne (od 15:30 – 20:00): 39 GBP

  • sobota – dan, ko so mogoči tudi nakupi: (od 8:00 – 17:30): 61 GBP;

 • enoposteljna soba: 260 €

 • zavarovanje Coris   

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 68 € 

 

 

 

 

 

Cena 4-dnevnega programa:

- 880 € pri 35 potnikih

- 940 € pri 25 potnikih

 

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz Ljubljana-London ter London-Benetke v ekonomskem razredu,

 • letališke in varnostne takse,

 • transfer Beneško letališče–Ljubljana: avtobus ali kombiji -  odvisno od števila prijavljenih

 • stroške prevoza prtljage do max 20 kg in en kos ročne prtljage v merah do 42x32x25 cm

 • prevoze v Angliji s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški,

 • 1 dnevno vozovnico za londonski mestni promet,

 • 3 nočitve z zajtrki v hotelu z najmanj 3* v dvoposteljnih sobah,

 • kosilo 

 • vstopnine po programu (razen vstopnice na Chelsea Flower Show),

 • vodenje slovenskega vodnika z licenco,

 • vodenje lokalnih vodnikov (kjer je to potrebno),

 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,

 • stroške organizacije potovanja in DDV.

 

Cena ne vključuje: 

 • pijače pri obrokih, dodatnih obrokov, dodatnih ogledov in vstopnin

 

Doplačila po želji - ob prijavi:

 • vstopnina na Chelsea Flower Show:

  • petek, ves dan: 61 GBP

  • petek popoldne (od 15:30 – 20:00): 39 GBP

  • sobota – dan, ko so mogoči tudi nakupi: (od 8:00 – 17:30): 61 GBP;

 • enoposteljna soba: 162 €

 • zavarovanje Coris 

 • zavarovanje odpovedi potovanja (5% vrednosti potovanja)

 

Program je pripravljen po pogojih na 15. 2. 2016.

 

Namestitev

 

Prvi tri noči bomo nastanjeni v hotelu v Londonu. Glavne mestne znamenitosti so zlahka dosegljive z mestno železnico . Sobe so opremljene z vsem potrebnim udobjem (kopalnica, telefon, satelitska televizija, mini bar, sef in klima).  V hotelu je brezplačni Wi-Fi.
NAMESTITEV
Naslednja dva dneva bomo bivali v dobrem hotelu, ki leži sredi urejenega vrta, v prijetnem mestecu na otoku Wight. Sobe so opremljene z vsem potrebnim udobjem (kopalnica, telefon, satelitska televizija, mini bar, sef in klima). Gostom z zajtrki, kosili in večerjami postrežejo v lepi restavraciji s pogledom na vrt.
VIDEO
Video utrinek

E-prijavnica

 

Zahvaljujemo se vam za odločitev, da se nam pridružite na našem potovanju.

 

Vašo prijavo bomo potrdili na vnešen elektronski ali poštni naslov v naslednjih petih delovnih dneh.

Potrditev prijave je odvisna od razpoložljivih prostih mest.

 

Če bi pri izpolnjevanju obrazca naleteli na kakršnekoli težave, nas prosimo pokličite ali nam pošljite sporočilo.

PRIJAVNICA

 

Prosimo za zgodnje prijave.

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page