top of page
IMG_7591
IMG_7592
IMG_7604

VRTOVI ZGORNJE AVSTRIJE

25.-26. maj 2019

Vabimo vas na intenzivna vrtoljubska dneva na Zgornjeavstrijski deželni razstavi, v največjem avstrijskem bio zeliščnem vrtu, v Noetovi barki, v Vrtovih Kittenberger in v Sonnentor-u. Na poti vas bosta spremljala dva vodnika - turistični vodnik Gregor Zupan, ki vam bo predstavil kraje ob poti in poskrbel za organizacijo, strokovno znanje o zeliščih pa bo razdajala priznana zeliščarka in predavateljica, ga. Sabina Grošelj.

 

Vabljeni!

 

Poudarki

Predvideni vodnik:  Gregor Zupan

Strokovno vodenje:  Sabina Grošelj

POUDARKI
Program potovanja
 

 

Sobota, 25. maj 2019

Zgodaj zjutraj odhod turističnega avtobusa z zbirnega mesta v Ljubljani. Proste sedeže bomo kmalu napolnili še s potnicami iz Dola, nato skozi Celje in Maribor proti Gradcu in naprej v Zgornjo Avstrijo na deželno razstavo Bio Garten Eden. Odprli jo bodo le teden prej in mi bomo med prvimi organiziranimi skupinami. Poudarjajo BIO-vrtove v več sklopih, od samostanskega vrta, krožnega gospodarjenja, teras, šole ... Raznovrstnim ogledom so dodali pekarno, pivovarno …, cel kraj je na novo urejen.

Vrvežu razstave se bomo malo umaknili v največji privatni bio zeliščni vrt pri severnih sosedih. Lastnik nas skupaj z nadebudnim naraščajem veselo pričakuje.
Do hotelskih sob in počitka se bomo zapeljali v območje mesta Linz, povečerjali in se naspali.


Nedelja, 26. maj 2019

Zjutraj bomo nadaljevali do kraja Schiltern v Spodnji Avstriji. V Arche Noah se že 29. leto zavzeto trudijo z ohranjanjem starih rastlinskih vrst. Več kot sto vrst jablan, petdeset hrušk, marelice, jagodičevje … Vsako leto njihov obnovljeni vrt in trgovino obišče več deset tisoč navdušencev. Ponašajo se s 40 tematskimi zasaditvami in več kot 500 različnimi kulturnimi rastlinami. Ko bomo spoznali njihovo poslanstvo, bodo na svoj račun bodo prišli še navdušeni nakupovalci preverjeno ekoloških semen in sadik. Večina prodaje pa je rezervirana za naročila in pošiljanje v pomladnih mesecih.

Vsi skupaj bomo nadaljevali v bližnje vrtove Kittenberger. Med več deset kvalitetnimi vzorčnimi zasaditvami bo lahko vsak dobil nekaj novih idej za dopolnitve na svojem vrtu, pregledali bomo zeliščno spiralo in v vrtnem centru dokupili še kakšen okras ali pa sproščeno pomalicali v njihovem lokalu.
Tretji ogled dneva bo Sonnentor. Odlična zgodba uspešne povezave v majhnem kraju, kjer so organizirali skupno promocijo in prodajo naravnih izdelkov. S filmom, razlago in možnostjo nakupov, nam bodo to tudi predstavili.

Pozno popoldan se bomo znova vkrcali v avtobus in se po avtocesti mimo Dunaja, Gradca in Maribora pripeljali v domače kraje.

PROGRAM
Cena                                                                               

 

Cena programa:

 • 186 € pri 40 potnikih

 • 199 € pri 30 potnikih​

 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

 • cestnine in parkirnine,

 • stroške dveh voznikov.

 • stroške turističnega in strokovnega vodenja,

 • oglede in vstopnine po programu,

 • namestitev v dvoposteljnih sobah z večerjo in zajtrkom,

 • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Doplačila po želji: 

 • enoposteljna soba: 39 €

 • skupinsko zavarovanje Coris (osnovno): 4,20€

Cena ne vključuje: 

 • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

CENA
VIDEO
Video utrinek
PRIJAVNICA

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page