top of page

MED ZELIŠČA NA KOROŠKO

 

2. julij 2016

 

 

Že od nekdaj velja rek 'Zdravnik zdravi, narava ozdravi!' Tudi sami se vedno bolj zavedamo pomena naravne pridelave hrane ter uporabe začimb in zelišč v vskodnevnem življenju. Na prvo julijsko soboto vas vabimo na Koroško, v slikovito zeliščarsko vasico, kjer vsako poletje pripravijo pravi zeliščarski praznik. Med zeliščnimi vrtovi ter stojnicami, obloženimi z raznoraznimi zdravilnimi pripravki, bomo preverili kakšno je vaško življenje v sozvočju z naravo in ali res drži Pehtino (ali je bilo morda Kosobrinovo?) zagotovilo Kekcu: 'Za vsako bolezen rož'ca raste!'

 

Vabljeni!

 

V SODELOVANJU Z AGENCIJO:

Foto: Franz Gerdl

img_1592
©FranzGERDL_DRTL_Irschen-Kraeuter
MENI
Poudarki
Program potovanja
 

 

Sobota, 2. julij 2016

 

V jutranjih urah se bomo odpeljali iz Celja do parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja čez Gorenjsko, kjer bodo vstopili še ostali potniki. Nadaljevanje skozi tunel Karavanke na Koroško.Najprej nam bodo svoje vzorce vrtov pokazali v kvalitetni družinski vrtnariji blizu Beljaka. Lahko bomo pregledali njihove ideje za mediteranski vrt, angleški vrt z vodno površino, labirint, kmečki vrt. Že tretja generacija skrbi za rastline od 1928, na sedanji lokaciji so okroglih 20 let. Lastnika sta mlada in zagnana, ob nakupih rastlin vas bodo vabili tudi okraski in dodatki.

 

Glavni cilj bo vasica, ki pogumno gosti zeliščarski festival. Med 600 in 750 m nad morjem bomo lažje prenesli poletno vročino. Skozi vrt zelišč se bomo sprehodili z njihovim vodstvom in slovenskim prevodom, nato pa temeljito raziskali ponudbo stojnic z vsem, kar znajo tamkajšnji zeliščarji zvabiti iz darov narave. Ne bo nam manjkalo možnosti za nakupe in prigrizek.

 

Pozno popoldan se bomo znova vkrcali v avtobus, se sprehodili skozi Beljak in se nato po avtocesti skozi Karavanke vrnili v Slovenijo.

PROGRAM
Cena                                                                               

 

Cena programa:

 • 36 € za odhod iz Ljubljane

 • 41 € za odhod iz Celja

 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

 • cestnine in parkirnine, stroške voznika

 • oglede po programu in vstopnine,

 • vodenje

 • osnovno nezgodno zavarovanje, 

 • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Cena ne vključuje: 

 • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Popust za otroke:

 • do 6 let: 10 €  

 • od 6–15 let: 7 €

 

Če bo prijav dovolj (vsaj 20 iz posameznega dela Slovenije), bodo odhodi z manjšimi doplačili (4–5 €) še iz drugih mest: Novega mesta, Kopra, Gorice, Maribora.

 

Društvom in skupinam program rade volje prilagodimo po meri.

 

Plačilo 15 € ob prijavi, ostalo do 14 dni pred odhodom.

Deset dni pred posameznim potovanjem bomo vsem, ki boste imeli plačano pot, poslali obvestila s točnimi urami in zbirnimi mesti. Zagotovljen je odhod iz Celja in Ljubljane.

CENA
POUDARKI

 

Prosimo za zgodnje prijave.

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page