top of page
IMG_0150
IMG_0766
IMG_0347

Provansa: narava in zgodovina 5 dni

Okvirni itinerar izleta

PRVI DAN: Slovenija - Francija
Odhod v poznih večernih urah. Avtobusna nočna vožnja proti Franciji.

 

DRUGI DAN: Provansa – Salon de Provence – Avignon
Ogledi in delavnica po izbranem programu. Nastanitev in večerja.


TRETJI DAN: Avignon – Arles– Saintes Maries de la Mer - Aix en Provence - Cannes
Zajtrk. Ogledi in delavnica po izbranem programu. Nastanitev in večerja.


ČETRTI DAN: Azurna obala (Cannes, Nica) - Kneževina Monako – Italija
Zajtrk. Ogledi po izbranem programu (vožnja+ postanek za kosilo + ogledi). Avtobusna nočna vožnja proti Slovenji.


PETI DAN: Italija - Slovenija
Po nočni vožnji prihod v Slovenijo.

Po naročilu pripravimo programe za posamezne družine
z  letalskimi, železniškimi ali cestnimi prevozi.
 
Pokličite nas na 01 515 17 70

Datum odhoda: 23.10.2019

 

Rok za prijave: 25. 9. 2019

 

Trajanje izleta: 5 dni (3 dni na destinaciji)

 

Potnikov: najmanj 35, 40 ali 45

 

Cena: od 285€+vstopnine

 

Cena vključuje:

  • Storitve po programu

  • Dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 2*

  • dve večerji ali kosili

 

Poudarki:

  • Časovno in logistično usklajen program

  • Kvalitetno vodenje in spremljanje

  • delavnici v francoščini

1. dan  SLOVENIJA - ITALIJA - FRANCIJA (Nočna vožnja)

Odhod pozno zvečer. Nočna vožnja mimo Ljubljane, Sežane in Benetk proti Genovi.

2. dan  PROVANSA – SALON DE PROVENCE - AVIGNON (nočitev, večerja)

Prebudili se bomo v Provansi in si po zajtrku iz popotne malhe ogledali »savonnennery«. Tu se bomo na delavnici poučili o marseillskem milu in sami izdelali milo, ki ga bomo za spomin odnesli s seboj. Po postanku za kosilo v Salon de Provence, rojstnem mestu znamenitega prerokovalca Nostradamusa in središču gojenja oljk, bomo nadaljevali vožnjo do Avignona, ki je eno najbolj pomembnih mest v zgodovini Francije. Sloviti most čez reko Rono je znan že od 13. stoletja; sprva kot leseni most, nato kamniti, ohranili pa so se zgolj štirje od 22 obokov. Staro mestno jedro, obdano z obzidjem je od 1995 na seznamu UNESCO-ve kulturne in naravne dediščine. Ogledali si bomo papeško palačo, Place de l'Horloge,...in se preizkusili v Pétanque - tradicionalnem francoskem družabnem športu (ni vključeno v seštevku vstopnin) ali se srečali predstavniki lokalne javne službe (žandarmerija, policija ali gasilci ali županstvo). Nastanitev v hotelu v Avignonu, večerja in nočitev.

 

3. dan  AVIGNON – ARLES – SAINTES MARIES DE LA MER – AIX EN PROVENCE

(Zajtrk, večerja in nočitev)

Po zajtrku se bomo odpeljali mimo slikovitih provansalskih krajev v naravni rezervat Camaruge, kjer domujejo jate plamencev (flamingov) in črede divjih konj. Ogledali si bomo Ornitološki park, mestece Saintes Maries-de-la-Mer in se po odmoru za kosilo podali proti Aix-en-Provence, kjer je ustvarjal izjemni umetnik 20. stoletja – Paul Cézanne. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo številnih vodnjakov in do Cours Mirabeau, ulici obdani z graščinami in krošnjami platan. Po ogledu mesta se bomo na delavnici preizkusili v izdelavi Callison - znamenite provansalske slaščice. Nastanitev, večerja in nočitev.

Priporočamo doplačilo za kosilo z ogledom kmetije, kjer gojijo kamarške bike za Course Camarguaise (tradicionalni šport lokalnih prebivalcev, v katerem so biki deležni slave, poškodbe pa utrpijo le človeški udeleženci).

 

4. dan  AIX EN PROVENCE – CANNES – NICA – MONAKO – ITALIJA (Zajtrk, nočna vožnja)

Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje proti vzhodu Provanse. Ogledali si bomo filmsko obarvani Cannes in Nico, kjer se bomo sprehodil po mestni peš coni in »angleški aveniji«. Na poti proti domu se bomo zaustavili v žepni kneževini Monako, ki so ji blagostanje prinesle slovite igralnice v Monte Carlu. Mala državica obiskovalcem poleg zabave ponuja številne prireditve (npr. mestna tekma formule 1) in muzeje. Za vas smo izbrali ogled Oceanografskega muzeja, ki ga je osnoval monaški knez Albert I., njegovo zbirko in akvarij pa dopolnil sloviti raziskovalec morij, Jacques Cousteau. Akvarij ponuja na ogled pisan podvodni svet Mediterana ter južnih morij, v nadstropjih pa je prikazana zgodovina raziskovanja morja. V večernih urah se bomo nad številnimi letovišči ligurske obale odpeljali proti Genovi, nato pa mimo Benetk proti Sloveniji.

 

5. dan  ITALIJA - SLOVENIJA (Vožnja)

Po nočni vožnji prihod v Slovenijo.

Program je informativen. Razpored in vsebino ogledov v dogovoru s predstavnikom potnikov prilagodimo vsaki skupini posebej glede na želje in predznanje udeležencev. Priporočamo daljši šest dnevni program, ki omogoča več časa za oglede in delavnice.

Program izleta

Program je vzorčen in ga bomo v celoti prilagodili vsaki skupini posebej glede na kraj odhoda, lokacijo hotela, izbrane teme, proste termin atrakcij ali muzejev,  predznanje udeležencev in strukturo skupine.

Nastanitev (predvidoma v hotelih verige IBIS BUDGET)

Opis v pripravi

Fotografije so simbolne.

Prevoz

Na avtobusnih izletih uporabljamo visoko krovna vozila, opremljena s klima napravo, hladilnikom, videom in vso varnostno opremo po evropskih predpisih.

 

Skladno z evropsko zakonodajo volan suka eden ali izmenoma dva izkušena voznika izbranega prevoznika.

 

Naloga voznika(kov) je predvsem varna vožnja, skrb za udobje potnikov in skupaj z turističnim vodnikom/spremljevalcem ubiranje pravih poti. 

Fotografije so simbolne.

Skupino bo predvidoma vodil Gregor, avtor programa z dvajsetletnimi vodniškimi in še daljšimi organizacijskimi izkušnjami. V kolikor zaradi zasedenosti ne bo mogel voditi vaše skupine, ga bo zamenjal naš sodelavec Urban, prekaljen vodnik s petnajstletnimi vodniškimi izkušnjami, odličen prevajalec in poznavalec Francije. Lokalna vodenja in dejavnosti (delavnice) izvajajo registrirani lokalni ali slovenskii vodniki, usposobljeno osebje muzejev (kustosi, kuratorji, predavatelji/animatorji), spremljevalci - pedagogi in vaditelji. Za varnost, primerno vedenje in pridobivanje jezikovnega znanja mladih gostov bodo skrbeli spremljevalci-pedagogi.

Vodnik, spremljevalci, lokalni vodniki, ...

Okvirne cene

za mlade potnike po pogojih za zaključene skupine
(brez vstopnin, 2 x pol penzion - BUDGET hotel)
prevoz z avtobusom iz Maribora + podaljšan program

Cena pri najmanj 45 plačnikih:  285€ + cca 35€ za vstopnine

Cena pri najmanj 40 plačnikih:  310€ + cca 35€ za vstopnine

Cena pri najmanj 35 plačnikih:  345€ + cca 35€ za vstopnine

Cene so na osebo v EUR in veljajo po pogojih na dan 11. 6. 2019. Zaradi časovne oddaljenosti se lahko cene nekoliko zvišajo na račun višjih cestnin ali novih dajatev.

               

V ceni je všteto: Prijavnina (E-prijava in poslovanje), transfer od Maribora in nazaj, dodatek za podaljšan program (dodatne ure 1. dan in 4 . dan) prevozi iz Ljubljane po programu (avtobus), cestnine in cestne pristojbine, parkirnine, nočitve z zajtrkom in večerje po programu, lokalne takse, osnovno turistično zavarovanje, DDV, priprava programa po meri, izvedba izleta, spremljanje skupine (4 odrasli spremljevalci/ke) in vodenje (turistični spremljevalec/vodnik z licenco).

Doplačila po želji (cene v EUR): enoposteljna soba, dvoposteljna soba, (dodatne vstopnine in delavnice 5 - 20/ogled, dodatni obroki 15-30, prevozi z lokalnim javnim ali privatnim prevozom, skupinsko dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco 5 dni 9-6 , zavarovanje odpovedi potovanja 6% vrednosti aranžmaja,…

Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave sprejemamo na naši spletni strani in izjemoma telefonsko ali pisno (proti plačilu prijavnine v višini 12€). Ob prijavi plačate varščino po navodilih zasanih v potrdilu o prijavi (mail), po potrditvi odhoda zavarovanje rizika odpovedi (če ste ga naročili), preostali del v  obrokih ali enkratnem znesku do 30 dni pred odhodom na račun Eol-a.
 
V primeru zamude plačil obračunamo zamudne obresti in stroške izterjave.

Splošni pogoji

Splošni pogoji, navodila za potovanje in posebni pogoji za potovanja so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v naši poslovalnici ali na http://www.eol.si. Veljajo določila za potovanje zaključenih skupin. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunavamo celotne (100%) storno stroške skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, …) za več informacij o zavarovanjih klikni tukaj ).
Prijavnica
bottom of page