Pordenone - Ortogiardino

PORDENONE - pomladanski vrtnarski sejem

 
Vrtni sejem ORTOGIARDINO 2022

 

12. marec 2022

 

Podajmo se skupaj v pomlad na SEJMU CVETJA IN VRTNARSKE TEHNIKE.

Cvetje, pomladanske čebulice, semena, sadike trajnic, vrtnarska oprema in pripomočki ter seveda prijetna družba! Dodajamo postanek v starodavnem Vidmu  ter obisk  priznane zasebne vrtnarije SUSIGARDEN, s širokim izborom trajnic.

 

Vabljeni!

 

IMG_5783
IMG_5718
IMG_3559
IMG_3238
IMG_3151 - Kopija - Kopija
IMG_9155
IMG_9130
IMG_9058
IMG_9056
IMG_3516
IMG_5809
IMG_5782
IMG_5743
IMG_9154
IMG_3512
IMG_3529
IMG_3210 - Kopija - Kopija
IMG_3219
IMG_3207
IMG_3158
IMG_3232 - Kopija - Kopija
 
Poudarki

Predvideni vodnik:  

 
 
 

Program potovanja

 

Sobota, 12. marec 2022

 

Na pot bomo krenili iz Maribora ob 5.30 izpred TPC City. Sopotniki se nam bodo pridružili ob 6.00 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.30 v Celju (dvorana Zlatorog) in okrog 7.30 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most).

Vožnjo bomo s kakšnim vmesnim postankom nadaljevali preko vipavske doline v Furlanijo.  Ogledali si bomo Videm (it. Udine), glavno mesto Videmske pokrajine. Tu je bil od 1238 do 1420 sedež oglejskih patriarhov, kasneje je bilo mesto v rokah Benečanov. Sprehodili se bomo po mestnem jedru pod vznožjem grajskega griča do stolnice, osrednjega trga Piazza della Liberta z ložo Lionelli, do lože sv. Janeza z urnim stolpom, spomenika miru …

Privoščili si bomo še nekaj prostega časa za obisk trgovinic in osvežitev, nato pa bomo nadaljevali do mesta Pordenone na ogled vrtnega sejma, Ortogiardino. Po prihodu na sejmišče se bomo prepustili ogledom in nakupom pestre množice rastlin, čebulic in raznovrstne opreme. Razstavljavci nas bodo vabili z bogato ponudbo trajnic, grmovnic, s predlogi za zasaditev vrtov, vzdrževanje zelenic, pa tudi z degustacijami dobrot z različnih koncev Italije… Gotovo bomo avtobus dodobra založili s svežimi nakupi. Kdor bo želel, se bo lahko sprehodil do bližnjega centra mesteca Pordenone, ki je dovolj prijeten, da mu bomo namenili kratek popoldanski postanek za kavo ali prigrizek, preden bomo znova sedli v avtobus in se odpeljali proti Sloveniji.

Na poti bomo naredili dodatni postanek v priljubljeni vrtnariji v Aiellu, Susigarden, kjer smo že stalni gostje. Tudi tam bo priložnost za nakup kvalitetnih rastlin. Kot dolgoletnim strankam nam bosta pri nakupu z veseljem svetovala lastnika, izjemna strokovnjaka. Kaj vse ponujata v vrtnariji, si lahko vnaprej ogledate na njuni spletni strani: http://www.susigarden.com. Domov se bomo vrnili v večernih urah, polni svežih idej, kako v novi sezoni še polepšati svoje vrtove.

Cena                                                                               

 

Cena programa:

  • 40 € za odhod iz Ljubljane

  • 47 € za odhod iz Celja, Slovenske Bistrice in Maribora

 

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

  • cestnine in druge pristojbine,

  • vstopnino na sejem,

  • oglede po programu,

  • vodenje,

  • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Cena ne vključuje: 

  • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Popust za otroke:

  • otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama)

OPOMBA: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo pred odhodom.     

 

Zaključenim skupinam ponujamo možnost odhodov »po meri«, dvodnevnega potovanja obogatenega z drugimi vrtnarijami in vrtovi, obiskom zgodovinskih in turističnih krajev v bližini ali obiski kulturnih ustanov.

 
Video utrinek
 

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.