top of page
LEV
opica_edited
Lev glava 2
godola 2

Lyon, Chamonix in Walibi Rhône-Alpes 

Datum odhoda: po dogovoru

Rok za prijave: čim preje tem bolje

Trajanje izleta: 5 dni (3 dni na destinaciji)

 

Potnikov: najmanj 30, 35, 40 ali 45

 

Cena: na vprašanje

 

Cena vključuje:

  • Storitve po programu

  • Vse vstopnine po programu

  • Dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*

 

Poudarki:

  • Časovno in logistično usklajen program prilagojen vsaki skupini posebej

  • Kvalitetno vodenje in spremljanje

  • Hotel 3* v centru mesta

 
V sodelovanju s profesorji francoščine smo pripravili doživljajski izlet v kraje, kamor slovenski učenci(ke) ne zaidejo pogosto.
Obiskali bomo Lyon, ki je drugo največje mestno področje v Franciji, z več kot 6 milijoni prebivalcev, razvito industrijo in bogato zgodovino. Od Rimljanov, srednjeveških kraljev, bratov Lumière do odporniškega gibanja v drugi svetovni vojni.
Za kontrast bomo poskrbeli z obiskom mesteca pod Alpami, ki slovi kot prvo smučarsko središče v Franciji. Tu se bomo spoznali z življenjem v manjšem, a zelo športno-turističnem mestu.
Ker prisegamo na drugačne izlete, se bomo tudi tokrat srečali z lokalnimi prebivalci in prisluhnili njihovim zgodbam in če boste želeli, okusili lokalno hrano (Jésus de Lyon, Le pâté en croûte Lyonesse) in malo manj lokalno, a še vedno francosko hrano z otoka La Reunion.
 

Kot nam narekuje naša tradicija, bomo tudi tokrat poskrbeli za zabavo. Obiskali bomo francoski zabaviščni park Walibi Rhône-Alpes, ki se ponaša z več kot 27 atrakcijami in predstavami.

1. dan: NASVIDENJE SLOVENIJA

Popoldanski odhod iz Škofje Loke. Dnevno nočna vožnja s postanki do Francije.

 

 

2. dan: BONJOUR WALIBI RHÔNE-ALPES (Dobro jutro Walibi Rhône-Alpes)

Celodnevni obisk Walibi Rhône-Alpes. Po želji tematski jezikovni programi: glasba, fizika, podjetništvo (ang./fr.) Prevoz v Lyon. Čas za večerjo (na primer v Kreolski restavraciji). Namestitev in prenočevanje.

 

3. dan: LYON

Zajtrk. Dopoldanski avtobusni ogled Lyona s postanski za vodene oglede znamenitosti Place Bellecour, Vieux Lyon, ... (lokalni vodnik v francoščini ali angleščini). Čas za kosilo. Srečanje z lokalnimi prebivalci na določeno temo (Famille ali Vie de quartier) v angleškem ali francoskem jeziku (čakamo potrditev) ali ogled Musée Gadagne ali  Musee Miniature et Cinema (doplačlo 5€). Po želji in za doplačlo vožnja s turustično ladjico (13€).  Čas za večerjo in pokušino na primer Pommes de terre à la lyonnaise in Marron glacé.  Prenočevanje.

4. dan: LYON - CHAMONIX-MONT-BLANC- AOSTA

Zgoden zajtrk. Ogled živalskega vrta (doplačlo) ali obisk pri Interpolu. Po ogledu vožnja v Chamonix-Mont-Blanc. Ogled mesta. Srečanje z loklanimi prebivalci (čakamo na potrditev obiska v mestni hiši), ogled muzeja ali po želji in za doplačlo prevoz z gondolsko žičnico Aiguille du Midi. Odhod proti domovini. Vožnja s postanki za večerjo in osvežive.

 

5. dan: DOBER DAN ŠKOFJA LOKA

Nadaljevanje nočne vožnje s postanki za osvežitev in zajtrk. Prihod na izhodišče izleta zjutraj ali dopoldan.

OPOMBA: program bo enoten za celo skupino razen vožnje z gondosko žičnico na Aiguille du Midi. Določili ga bomo glede na rezultate prijav.

Program izleta

Program ogledov je okviren in ga prilagodimo vsaki skupini posebej glede na proste kapacitete na dejavnostih, starost udeležencev in poznavanje posamezne teme ali jezikovno predznanje. Pridržujemo si pravico do spremembe zaporedja in zamenjave ogledov v dogovoru z naročnikom glede na potrjene rezervacije v muzejih in atrakcijah.

Nastanitev

Hotel se nahaja v centru mesta ob metrojski postaji!

Sodi v francosko verigo hotelov v lasti mednarodnega sklada, ki po novi kategorizaciji dosegajo kavliteto treh zvedic. 

Hotel ima prostorno jedilnico, kjer si lahko gostje postrežejo z zajtrkom  bifejskega tipa. V sklopu hotela so poleg restavracije še igralni kotiček, letni vrt in bar. Sobe so ena do štiri posteljne (TWC, TV, ...). Družinske sobe namenjene našim mladim potnikom so opremljene s pogradom primernim za otroke, najstnike in odrasle. 

 

Prevoz

Na avtobusnih izletih uporabljamo visoko krovna vozila, opremljena s klima napravo, hladilnikom, videom in vso varnostno opremo po evropskih predpisih.

 

Skladno z evropsko zakonodajo volan suka eden ali izmenoma dva izkušena voznika izbranega prevoznika.

 

Naloga voznika(kov) je predvsem varna vožnja, skrb za udobje potnikov in skupaj z turističnim vodnikom/spremljevalcem ubiranje pravih poti.

Skupino bo predvidoma vodil Gregor, avtor programa s skoraj tridesetletnimi vodniškimi in še daljšimi organizacijskimi izkušnjami. V kolikor zaradi zasedenosti ne bo mogel voditi vaše skupine, ga bo zamenjal naš sodelavec Urban, prekaljen vodnik s petnajstletnimi vodniškimi izkušnjami, odličen prevajalec in poznavalec Francije. Lokalna vodenja in dejavnosti (delavnice) izvajajo registrirani lokalni ali slovenski vodniki, usposobljeno osebje muzejev (kustosi, kuratorji, predavatelji/animatorji), spremljevalci - pedagogi in vaditelji. Za varnost, primerno vedenje in pridobivanje jezikovnega znanja mladih gostov bodo skrbeli spremljevalci-pedagogi.

Vodnik, spremljevalci, lokalni vodniki, ...

Cene

Cena pri najmanj 45 plačnikih:  299€

 

Cena pri najmanj 40 plačnikih:  325€

Cena pri najmanj 35 plačnikih:  345€

 

Cena pri najmanj 30 plačnikih:  380€ 

 

Cene so na osebo v EUR in veljajo po pogojih na dan 10. 1.  2020.

               

Cena osnovnega paketa za mlade potnike vključuje:  avtobusni prevoz Škofja Loka–Walibi-Lyon–Škofja Loka, cestnine in okoljske takse, lokalne avtobusne prevoze po programu s parkirninami in lokalnimi dovolilnicami, 2x namestitev v izbranem hotelu v več posteljni sobi (TWC, TV, ...), 2x zajtrk, turistične takse, osnovno turistično zavarovanje, zavarovanja po ZSRT, spremljanje in zunanja vodenja, stroške osnovnega aranžmaja spremljevalcev/pedagogov - (skladno s šolsko zakonodajo, 1 odrasla oseba na 15 učencev), rezervacijske stroške za storitve po programu, davke, prispevke, pripravo, organizacijo in izvedbo izleta.

Poleg naštetega cena vkjučuje vse vstopnine po programu (razen izbirnih) in lokalno vodenje v Lyonu - lokalni vodnik z licenco v francoščini ali angleščini.

Dodatne dogovorjene storitve in ugodnosti: prijavnino (individualne prijave in plačevanja, glej splošne pogoje) in stroške obročnega odplačevanja (največ tri obroke do 30 dni pred odhodom).

 

Cena ne vključuje:  obrokov razen zajtrkov v hotelu (od 9€ - 20€ obrok), doplačila za dvo, tri ali enoposteljne sobe, po želji ali če gost nima zadostnega števila sostanovalcev (glej splošne pogoje - možno je solidarnostno kritje znotraj skupine), dodatnega spremljevalca (nadstandard), dodatnih stroškov nastalih na željo oziroma dejanj gosta ali zaradi dogodkov na katere organizator nima vpliva, napitnin, osebne porabe ,…

Zavarovanja po želji: zavarovanje z asistenco CORIS 10€/6€, zavarovanje odpovedi potovanja (6% vrednosti celotnega aranžmaja).

 

Nekaj informativnih cen:  10 vozovnic za mestni promet 18,20 €, dodatni obroki 15-20/obrok; gondoska žičnica na Aiguille du Midi najmanj 20 potnikov  58.40 € (15-64 let) in 49.70 € (5 to 14 let in nad 65), muzeji in atrakcije od 5€

Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave sprejemamo na spletni strani WWW.EOL.SI in izjemoma telefonsko. Ob prijavi plačate prvi del varščine, po potrditvi odhoda drugi del varščine, preostali del v dveh obrokih do 30 dni pred odhodom na račun Eol-a.
V primeru zamude plačil obračunamo zamudne obresti in stroške izterjave.

Splošni pogoji

Splošni pogoji, navodila za potovanje in posebni pogoji za potovanja so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v naši poslovalnici ali na http://www.eol.si. Veljajo določila za potovanje zaključenih skupin. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunavamo celotne (100%) storno stroške skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, …) za več informacij o zavarovanjih klikni tukaj).
Odjavnica
 
Podatki za nakazilo:
Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      za sklic, prosimo, višite SI00 + številko vašega mobilnega telefona, ki ste ga vpisali v prijavnico
                               (na primer SI00-041-838202)
 
Namen plačila:     PRIIMEK in IME POTNIKA(CE) + Lyon
Koda namena:     OTHR
Prosimo, da izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
bottom of page