top of page
IMG_1119_edited
IMG_20160404_104553
IMG_9914
IMG_6395
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (10)
IMG_2427
Isle of WIght (7)
IMG_2501

London - 5 dni, letalo

Ekskurzija GSŠRM Kamnik

pomlad 2023 
(termin bo določen v dogovoru s šolo)

Okvirni program potovanja

London is The place to be!

Datum odhoda: pomlad 2023

 

Rok za prijave: 23. december 2022

 

Trajanje izleta: 5 dni 

Max št. potnikov/skupino: 35

 

Cena: 928 € (pri najmanj 30 potnikih)

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program

 • Odlično vodenje

 • Uporaba slušalk ves čas potovanja

 • Obisk kraljeve palače Windsor

 • Izlet v Stratford upon Avon in voden ogled Oxforda z lokalnim vodnikom

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Vožnja z ladjico po Temzi; nočni sprehod po poti Jacka Razparača

 • Obisk atrakcij London Eye, Madame Tussauds, London ZOO

 • V ceno vključene vstopnine in prevozi po programu ter trije topli obroki

 • ni stroška prijavnine

PROGRAM

1. dan: SLOVENIJA–LETALIŠČE–WINDSOR–LONDON

Dopoldanski polet v London (z ljubljanskega oz. enega sosednjih letališč). Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo s posebnim avtobusom odpeljali v kraljevi Windsor. Kar 39 monarhov je tu pustilo svoj pečat, windsorski grad pa je s svojimi več kot 1000 leti najstarejši in največji še vedno aktivno delujoči grad na svetu. Ogledali si bomo imenitne grajske sobane, ki jih je še do nedavnega uporabljala kraljica Elizabeta, pa tudi kapelo sv. Jurija, kjer je priljubljena monarhinja pokopana. Od daleč bomo pogledali proti znameniti in prestižni šoli v vasici Eton in nadaljevali v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Zvečer bo za nekaj sprostitve poskrbel sprehod po živahnih nakupovalnih ulicah Oxford ali Regent Street, kjer v eni najstarejših in najslavnejših trgovin z igračami, ikonični Hamley's, med množico igrač uživa mlado in staro. Ogled in spoznavanje britanske prestolnice pa bomo zaokrožili s slikovito večerno plovbo po Temzi. Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan: LONDON

Jutranje vstajanje in po zajtrku zbor v avli hotela. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge in se v senci najvišje stavbe v Veliki Britaniji, impresivne The Shard sprehodili do županove rezidence  The City Hall in njenega soseda, rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London. Obiskali bomo »Beli stolp« s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer skrbno hranijo nekaj največjih draguljev na svetu in vrsto pomembnih kron britanskih vladarjev. Srečali bomo bradate Beefeaterje, znamenite krokarje in videli, kje je svojo kruto kazen dočakala nesrečna kraljica Anne Boleyn. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do čarovniške Bradavičarke. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker Street in si ogledamo sloviti muzej voščenih lutk Madam Tussaud's ter Chamber Live, ki je za mnoge mlade obiskovalce eden od vrhuncev obiska Londona. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej, pogledat, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes. Pozno popoldne nas čaka prav posebno doživetje, saj si bomo mesto ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin The London Eye. Dodali bomo še vznemirljiv večerni sprehod z londonskim vodnikom, ki nas bo popeljal po poti srhljivega Jacka the Ripperja. (zajtrk, kosilo)

   

3. dan: LONDON–STRATFORD UPON AVON–OXFORD–LONDON

Po zajtrku se iz velemesta odpeljemo na celodnevni avtobusni izlet na angleško podeželje. V Stratford Upon Avon, rojstnem kraju Williama Shakespeara bomo obiskali Shakespearovo rojstno hišo in cerkev, kjer je umetnik pokopan ter pogledali, kje nadaljujejo njegovo gledališko tradicijo. Okrepčali se bomo s kosilom, nato pa med vožnjo po slikovitem podeželju začutili utrip manjših krajev v Britaniji. Po najstarejšem angleškem univerzitetnem mestu Oxford se bomo sprehodili v družbi lokalnega vodnika, ki nas bo popeljal do znamenitih collegeov. Omogočil nam bo vstop v slovito Bodleian Library, nam razkazal stare predavalnice in izpitno dvorano ter celo srednjeveško dvorano 'School of Divinity' kjer so snemali prizore za film o Harryju Potterju.  Poleg treninga angleščine in preverjanja našega poznavanja angleške literature, bomo gotovo dobili nekaj idej za izbiro svojih študijskih smeri in fakultet :). Vrnitev v hotel in prenočevanje. (zajtrk, kosilo)

pexels-martino-battista-9663094.jpg

4. dan: LONDON

Zjutraj bomo pozajtrkovali in se odpravili raziskovat enega najstarejših živalskih vrtov na svetu. V London ZOO, ki deluje že vse od leta 1828, si je mogoče ogledati več kot 750 različnih živalskih vrst. Po sproščujočem druženju z živalmi z vseh koncev sveta, bo sledil obisk mogočne St Paul's Cathedral. Povzpeli se bomo na znamenito kupolo, nato pa odšli v družbo dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v Prirodoslovni muzej. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Po zgodnji večerji bomo piko na i našim londonskim doživljajem postavili z ogledom musicala, ki je predviden ob 19.30. Vrnitev v hotel okoli 23.00. Prenočevanje. (zajtrk, večerja)

 

5. dan: LONDON–LETALIŠČE–KAMNIK

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se odpeljali proti osrednjemu Londonu. Sprehodili se bomo mimo Buckinghamske palače, skozi St James Park in do Nelsonovega spomenika in levov na Trafalgar Square. Le nekaj korakov naprej bomo fotografirali odtise rok znanih igralcev na Leicester Square. Nato bomo nadaljevali do ekscentričnega in slikovitega Camden Town, kjer bomo imeli še nekaj časa za malico, zadnje oglede in nakupe spominkov. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo proti domu, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

Morning Run

Cena potovanja:  

 • 928 € pri najmanj 30 udeležencih/v skupini*,

 • 978 € pri najmanj 20 udeležencih/v skupini*.

 

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z vključeno malo ročno prtljago v merah 45x36x20 cm

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (4x nočitev z zajtrkom),

 •  3 x organiziran topel obrok (kosilo ali večerja),

 • avtobusne prevoze v Britaniji po programu,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa,

 • vožnjo z ladjico po Temzi,

 • vstopnine po programu**,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole***,

 • uporabo slušalk ves čas potovanja,

 • kvalitetno slovensko vodenje,

 • organizacijo potovanja in DDV.

* Če se prijavi večje število udeležencev, ki jih je potrebno razdeliti v dve ali več skupin, se cena ekskurzije na potnika obračuna glede na dejansko število udeležencev v posamezni skupini (če se npr. prijavi 64 potnikov, ki jih razdelimo na dve skupini, se upošteva cena na potnika za skupino 32 oseb v skupini).

 

**Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London, London Eye, Windsor, St. Pauls so plačljive in drage londonske atrakcije. Visoke so tudi cene muzikalovPri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection, in National Maritime Museum plačil vstopnine ni!

Odebeljeno smo označili vstopnine, ki so že vključene v ceni.​

 

***Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

  

Možna doplačila:

 • 1 kos ročne prtljage v merah 56x45x25 cm, težak do 10 kg: 30 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi);​

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 60 EUR; do 23 kg: 70 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi);

 • transfer Kamnik-letališče-Kamnik: od 25 €/osebo/smer (če odhoda ne bo mogoče izvesti z ljubljanskega letališča bodo stroški morebitnega transferja obračunani glede na izbrane dejanske lete/letališča); 

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 49 EUR;

 • skupinsko zavarovanje z asistenco Coris; osnovno: 6 EUR.

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati s prvim obrokom, ob prijavi naročeno dodatno prtljago pa z drugim obrokom (poznejše spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika).

Predlagamo, da se za en dodatni kovček odločita dva ali več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi  (za dodaten par čevljev, vetrovko, toaletne potrebščine...) sorazmerno razdelijo.

 

Plačilni pogoji:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke;

 • na 5 obrokov.

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).  

 

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih.

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa 
Namen plačila:     LONDON GSŠRM + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 25. novembra 2022.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov. Če posamezen ogled zaradi kakršnihkoli nepredvidenih okoliščin ne bi bil mogoč, bomo poskrbeli za čimbolj enakovredno zamenjavo in obisk druge atrakcije oz. ustanove. Pridržujemo si pravico do spremembe termina potovanja. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

 

Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovalnica obdrži plačano odstopnino in administrativne stroške v višini 20€. Za zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja se lahko odločite le ob prijavi, odstopnino pa je potrebno poravnati s prvim obrokom.

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2022


 

POGOJI
IMG_8590.JPG

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

PRIJAVNICA

Pomembno

Za vstop v Veliko Britanijo potrebujete POTNI LIST.

Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

IMG_0680.JPG
Urban Graffiti
Military Parade
bottom of page