top of page
IMG_2280
IMG_2329
IMG_3624
IMG_1768
IMG_1081
IMG_1118
IMG_1007

Irska z GSŠRM Kamnik

                        pomlad 2023
                datum bo določen v dogovoru s šolo

Datum odhoda: pomlad 2023

Rok za prijave: 23. 12. 2022

Trajanje izleta: 5 dni 

Max št. potnikov/skupino: 35

Cena:  798 € pri najmanj 30 potnikih

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program 

 • Odlično vodenje

 • Izlet na zahodno obalo, Galway, Connemara, Cliffs of Moher...

 • Obisk in ogled gradu Kilkenny ter Kylemore Abbey 

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Dublina z lokalnim vodnikom

 • Ogled mesta tudi z amfibijskim vozilom (opcijsko)

 • obisk UNESCOvih pasažnih grobnic

 • delavnica z irskimi glasbeniki

 • v ceno so že vključene vse vstopnine po programu in štirje topli obroki

 • ni stroška prijavnine

Irska - dežela mnogoterih odtenkov zelene nas bo začarala in prevzela s svojimi skrivnostnimi pomniki davnih časov in melanholično, že kar mistično pokrajino. Izkusili bomo gostoljubnost  prijaznih Ircev, skupaj z njimi zaplesali in zapeli. Živahni a večkrat tudi boleče trpki napevi odražajo dolgo in burno zgodovino te dežele in njenih trdoživih prebivalcev. Naše spoznavanje dežele škratov, bajk in legend ter njenih naravnih in kulturnih znamenitosti bomo začinili z obilico smeha in dobre volje na prav posebnem popotovanju skozi Dublin!  

           Zato le še dobrodošlica - CÉAD MHÍLE FÁILTE! 

Okvirni program potovanja

1. dan: SLOVENIJA-LETALIŠČE–DUBLIN-GALWAY

 

Zbrali se bomo pred šolo v Kamniku in se odpeljali do enega sosednjih letališč, od koder bomo poleteli v Dublin. Po pristanku in opravljenih formalnostih se bomo odpeljali proti zahodu, se vmes okrepčali s kosilom in nato svoje spoznavanje Irske pričeli v osrednjem delu otoka, v krajih, ki popotnika ponesejo globoko v preteklost. Starodavno samostansko naselbino Clonmacnoise, slikovito ležečo na obrežju reke Shannon, zaradi izrednega pomena imenujejo kar 'zahodni Rim'. V 6. st. jo je ustanovil St. Ciarán, v kasnejših stoletjih pa ni bila le versko, trgovsko in obrtniško središče, temveč tudi jedro učenosti. Zvečer se bomo nastanili v prestolnici zahodnega dela Irske, v zelo priljubljenem Galwayu. Mesto plemen, kot ga imenujejo, je eno glavnih območij Gaeltachta, kjer še vedno skrbno ohranjajo keltsko dediščino. Tradicionalno irsko glasbo (in seveda prav tako Galway girl Eda Sheerana) je v živahnem Galwayu mogoče slišati na vsakem koraku. Večerni orientacijski sprehod po mestu, možnost za večerjo, prenočevanje. (kosilo)

2. dan: GALWAY-CONNEMARA-GALWAY

 

Po zajtrku nas bo pot ponesla še bolj proti zahodu, skozi eno najbolj neokrnjenih irskih pokrajin, Connemaro. Neskončne planjave, šotišča, v meglice zavita močvirja, divje reke, jezera, vedno spreminjajoča se svetloba Connemare – pokrajina, ki že stoletja navdihuje pesnike ... Skozi osamljeno divjino ledeniške doline jezera Lough Inagh se bomo odpeljali do Kylemore Abbey. V slikovitem dvorcu, nekdanjem romantičnem domovanju silno premožnega kirurga Henrya Mitchella in njegove žene Margaret, je zdaj samostan benediktinskih nun, ki so do pred kratkim tu vodile dekliško šolo. Po kosilu v tamkajšnji restavraciji si bomo ogledali tudi viktorijanski obzidani vrt, ki so ga redovnice skrbno obnovile. Mimo blagih pobočij Maamturk Mountains, s pogledom na vrhove Twelve Bens, se bomo mimo Clifdena odpeljali nazaj proti Galwayu. Kako trdo je bilo nekdaj življenje v Connemari, nam bo predstavil vedno hudomušni lastnik hribovske kmetije, ležeče sredi Nacionalnega parka. Pokazal nam bo kako so včasih kmetovali, kako majhna so bila domovanja revnih najemnikov kmetij, kako so rezali šoto, strigli ovce... V Galwayu nas bo čakal še en lep večer. (zajtrk, kosilo)

PROGRAM
DSCN3017.JPG
Irska, Burren vrt.jpg

3. dan: GALWAY-CLIFFS OF MOHER-KILKENNY-DUBLIN

Zjutraj bomo pripravili prtljago in se po zajtrku odpeljali proti jugu, po slikoviti obmorski panoramski poti Wild Atlantic Way. Vozili se bomo skozi kamnito kraško pokrajino Burren, kjer druga ob drugi uspevajo tako mediteranske kot arktične in alpske rastline. Vožnjo nam bodo popestrili krajši 'foto' postanki, saj ne bo manjkalo lepih razgledov in slikovitih prizorov. Naš cilj bo ena največjih naravnih znamenitosti na Irskem, sloviti Cliffs of Moher. Z več kot 200 m visokih pečin, ki se strmo dvigajo nad Atlantikom, je ob jasnih dneh mogoče občudovati razgled na Aranske otoke in gorovje Connemare. Na poti proti vzhodnemu delu otoka se bomo ustavili v očarljivem srednjeveškem mestu Kilkenny, ki mu dominira lepo obnovljen grad iz 12. stoletja. Pestro preteklost gradu in njegovih prebivalcev bomo odkrivali med ogledom razkošnih grajskih soban. V simpatičnem mestecu, polnem pisanih ulic z vabljivimi trgovinicami in tradicionalnimi lokali, si bomo privoščili nekaj prostega časa za oddih, hitro kosilo ali manjše nakupe spominkov. Po prihodu v Dublin se bomo namestili v hotelu in dan zaključili s prijetnim druženjem ob skupni večerji. (zajtrk, večerja)

4. dan: DUBLIN

 

Zjutraj se bomo okrepčali z zajtrkom in ogled Dublina pričeli z obiskom najstarejše irske univerze Trinity College, kjer v imenitni knjižnici hranijo več kot 200.000 dragocenih knjig in starodavnih rokopisov. Najlepši in najbolj bogato dekoriran je sloviti Book of Kells.  Nato bomo vzeli pot pod noge in odšli raziskovat utrip vedno živahne irske prestolnice. Svoje poznavanje angleščine, Dublina in irske književnosti bomo preskusili na sprehodu z lokalnim vodnikom, na vedno živahni nakupovalni ulici Grafton pa si bomo vzeli še nekaj časa za nakupe spominkov in prijetno druženje z domačini. Seveda ne bomo izpustili kultnega Temple Bara, znamenite dublinske ulice s prav posebnim boemskim utripom. V Narodnem muzeju se bomo sprehodili med eksponati naravoslovnega muzeja in si v arheološkem muzeju ogledali najbogatejšo zbirko zlatih izdelkov iz bronaste dobe v Z Evropi. Popoldne se bomo ustavili ob robu osrednjega viktorijanskega parka St Stephen's Green in kdor bo želel, se bo lahko vkrcal na amfibijsko 'vikinško' vozilo (doplačilo) in si med vznemirljivo in sila zabavno vožnjo po kopnem in po reki Liffey ogledal najpomembnejše znamenitosti v mestnem središču. Zagotovo bo zabavna tudi delavnica z irskimi glasbeniki, ki nas bodo naučili (ali pa bodo to vsaj poskušali :)) zaigrati, zapeti in zaplesati nekaj priljubljenih irskih napevov. Po dolgem in sila pestrem dnevu se bosta gotovo vsem prilegla večerja in počitek v našem hotelu.  (zajtrk, večerja)

5. dan: DUBLIN-BRÚ NA BÓINNE-LETALIŠČE-SLOVENIJA

 

Zadnji dan nas bo čakal še eden od vrhuncev našega potepanja po Irski. Po zajtrku bomo naložili svoje kovčke v avtobus in se odpeljali iz mesta proti dolini reke Boyne. Starodavne in še vedno skrivnostne neolitske grobnice Newgrange, Knowth in Dowth, v irski mitologiji opevane kot 'dom božanstev', so starejše od slovitega Stonehangea in piramid v Gizi in so največje in najpomembnejše nahajališče megalitske umetnosti v Evropi. Lokalni vodniki nam bodo predstavili zgodovino in pomen teh resnično impresivnih krožnih gomil s pasažnimi grobovi, ki so uvrščene na prestižni Unescov seznam svetovne dediščine. Burne, velikokrat trpke a tudi junaške irske preteklosti se bomo spomnili tudi na poti proti letališču. Tu se bomo poslovili od dežele velikih pisateljev in priljubljenih glasbenikov ter poleteli proti domu. Z enega sosednjih letališč se bomo polni lepih vtisov pripeljali v Kamnik. (zajtrk)

Cena potovanja:

 • 798 € pri najmanj 30 udeležencih/v skupini*;

 • 848 € pri najmanj 20 udeležencih/v skupini*;

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz z z vključeno malo ročno prtljago v merah 40x25x20 cm,

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • avtobusni prevoz Kamnik–letališče; letališče-Kamnik,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (4 x nočitev z zajtrkom),

 • 4 x topel obrok (kosilo ali večerja),

 • vse prevoze po programu,

 • ogled Dublina z lokalnim vodnikom,

 • delavnico z irskimi glasbeniki,

 • vse vstopnine po programu,

 • vse zunanje oglede po programu,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole**,

 • kvalitetno slovensko vodenje,

 • pripravo, organizacijo in izvedbo izleta ter DDV.

 * Če se prijavi večje število udeležencev, ki jih je potrebno razdeliti v dve ali več skupin, se cena ekskurzije na potnika obračuna glede na dejansko število udeležencev v posamezni skupini (če se npr. prijavi 64 potnikov, ki jih razdelimo na dve skupini, se upošteva cena na potnika za skupino 32 oseb v skupini).

**Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

 

Možna doplačila:

 

 • 1 kos ročne prtljage v merah 55x40x20 cm, težak do 10 kg: 30 EUR (cena velja ob prijavi, kasneje na vprašanje),

 • 1 kos oddane prtljage, teža do 10 kg: 55 €, teža do 20 kg: 65 € (cena velja ob prijavi, kasneje na vprašanje),

 • vožnja in ogled mesta z amfibijskim 'vikinškim' vozilom: 28 € (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov),

 • večer tradicionalne irske glasbe in plesov: od 35 € (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov),

 • skupinsko zdravstveno zavarovanje v tujini (osnovno) z asistenco Coris: 6 €,

 • zavarovanje odpovedi potovanja:  49 €

 

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati s prvim obrokom, ob prijavi naročeno dodatno prtljago pa z drugim obrokom (poznejše spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika).

Predlagamo, da se za en dodatni kovček odločita dva ali več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi  (za dodaten par čevljev, vetrovko, toaletne potrebščine...) sorazmerno razdelijo.

 

Plačilni pogoji - po dogovoru:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke;

 • na 5 obrokov.

 

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).  

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih.

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa
Namen plačila:     IRSKA GSŠRM + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR

Prosimo, da izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
Child holding a lamb
dscn0598.jpg

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 25. novembra 2022.


Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov. Če posamezen ogled zaradi kakršnihkoli nepredvidenih okoliščin ne bi bil mogoč, bomo poskrbeli za čimbolj enakovredno zamenjavo in obisk druge atrakcije oz. ustanove. Pridržujemo si pravico do spremembe termina potovanja. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.


Rezervacije na letalih in za oglede na Irskem bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.


SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.


Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco. Ponudili vam bomo možnost skupinske police Coris (najmanj 9 oseb).

Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovalnica obdrži le administrativne stroške v višini 30€ in odstopnino. Za zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja se lahko odločite le ob prijavi, odstopnino pa je potrebno poravnati s prvim obrokom.

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2022

POGOJI

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

PRIJAVNICA
bottom of page