top of page
IMG_9327

FREISING

 
Vrtni sejem v Freisingu

 

11.12. maj 2019

 

V slikovitem, tudi za Slovence zgodovinsko pomembnem bavarskem mestecu Freising (Brižinj), vsako leto pripravijo pravi praznik za ljubitelje vrtov in rastlinja. Obiskovalci lahko razstavljene rastline, ki se jim usedejo v srce, kvalitetne okraske, vrtnarske pripomočke in opremo tudi kupijo. Obiskali bomo ta tradicionalni, tokrat že 23. sejem, ki mu daje pečat krajinska arhitektka Anita Fischer, ki skrbno bdi nad kvaliteto izbranih razstavljavcev in predavateljev. V prijetni družbi bo priložnosti za izmenjavo vtisov, izkušenj in mnenj obilo, ponovno se nam obeta lep, pester konec tedna. 

Vabljeni!

 

IMG_9410
IMG_8893
IMG_9657
IMG_9470
IMG_9349
IMG_8845
IMG_8849
IMG_8857
IMG_9085
IMG_9120
IMG_9032
IMG_0225.JPG
IMG_7017.JPG
IMG_6990.JPG
IMG_7014.JPG
IMG_6987.JPG
IMG_6947.JPG
IMG_6969.JPG
IMG_6975.JPG
Poudarki

Predvideni vodnik:  Gregor Zupan

POUDARKI
MENI
PROGRAM
Program potovanja
 

 

Znova bomo majsko soboto preživeli v prijetni družbi razstavljavcev iz različnih koncev Evrope. Gospa Anita Fischer, glavna organizatorka in duša vrtnih dni v Freisingu, se od naših prvih obiskov vedno iskreno razveseli tudi vseh gostov iz Slovenije. 

 

 

 

1. dan, sobota, 11. maj 2019

 

Avtobus bo na pot krenil iz Maribora ob 4. uri zjutraj in na poti do Ljubljane spotoma pobiral potnike še v drugih krajih. Ko bomo nabrani vsi, se z udobnim avtobusom odpeljemo čez Gorenjsko do predora Karavanke in naprej po Koroški in Solnograški do Nemčije. Mimo Kimskega jezera in Münchna se bomo pripeljali do Freisinga in obiskali sejem »23. FREISINGER GARTENTAGE«, ki sodi med najuglednejše vrtnarske prireditve v Evropi. Na sejmu razstavlja več kot 120 posebej izbranih vrtnarij in ponudnikov vrtne opreme iz vse Evrope. Njihova bogata in kvalitetna ponudba, strokovnost in že kar pregovorna prijaznost privablja v Freising vedno več ljubiteljev cvetja in vrtov. Gospa Anita Fischer, glavna organizatorka in duša vrtnih dni v Freisingu, se od naših prvih obiskov vedno iskreno razveseli tudi vseh gostov iz Slovenije. Svoje vrtnarsko znanje in izkušnje bomo lahko dopolnjevali na strokovnih predavanjih, z nakupom literature ali zgolj z izmenjavo izkušenj z ostalimi obiskovalci sejma ali sopotniki. Po prijetnih nakupih se bomo podali še na kratek ogled slikovitega mestnega jedra. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan, nedelja, 12. maj 2019

 

Po krepčilnem zajtrku se bomo odpeljali do priznanega raziskovalnega instituta Weihenstephan, kjer nam bodo predstavili delovanje nemških centrov, ki načrtno preskušajo in nato svetujejo o rastlinskih vrstah, primernih za lokalno podnebje in rastišča. Ogledali si bomo več imenitnih vzorčnih vrtov s trajnicami in grmovnicami ter zelenjavne in sadne vrtove. Pri najstarejši pivovarni na svetu Weihenstephaner, se bomo imeli možnost okrepčati s tipičnim bavarskim kosilom ali zgolj poskusiti, kakšno je lokalno pivo. Popoldne nas bo čakal še obisk prav posebnega privatnega vrta, ki ga že desetletja neumorno urejata, dopolnjujeta in spreminjata zakonca, poklicna vrtnarja. Njuna povezanost in prefinjen občutek za rastline, se čutita tudi v dodelani harmonični podobi vrta. Po slovesu od prijaznih lastnikov nas bo čakal le še povratek proti domu, kamor bomo prispeli pozno zvečer.

 

Cena                                                                               

 

Cena programa:

 • 157 € pri najmanj 40 potnikih

 • 175 € pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

 • cestnine, tunelnine in parkirnine,

 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC

 • stroške dveh voznikov,

 • stroške vodnika,

 • oglede po programu in vstopnine (vrtnarski sejem, institut Weihenstephan, zasebni vrt),​

 • vodstvo in organizacijo potovanja, DDV. 

Popust:

 • za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 25 €

 • zavarovanje Coris: skupinsko 4,08 € (enojno kritje); 6,12 € (dvojno kritje)

 • zavarovanje odpovedi potovanja (5% cene programa): 11 €

 

Cena ne vključuje: 

 • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Opomba:

 • Za zaključene skupine z manj časa z veseljem pripravimo tudi 1-dnevni program. 

CENA
Video utrinek
VIDEO
PRIJAVNICA

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page