top of page
IMG_9327

FREISING 

FREISING - sejem redkih rastlin 

 13.–14. maj 2023

 

V slikovitem, tudi za Slovence zgodovinsko pomembnem bavarskem mestecu Freising (Brižinj), vsako leto pripravijo pravi praznik za ljubitelje vrtov in rastlinja. Obiskovalci lahko izbirajo med široko paleto rastlin, tudi mnogih redkih, ki jih je sicer težko najti, kupijo lahko kvalitetne vrtne pripomočke in opremo. Organizatorji tega že tradicionalnega in zelo cenjenega sejma skrbno bdijo nad kvaliteto izbranih razstavljavcev in predavateljev. Po dveh koronskih letih, ko je bila prireditev večkrat prestavljana in nato vsakokrat odpovedana, pa po lanskem močno okrnjenem sejmu, so organizatorji končno potrdili izvedbo letošnjih, 25. Freisinških vrtnih dni, zato se vsi, tako razstavljalci, kot seveda obiskovalci, že močno veselimo ponovnega snidenja!

Vabljeni!

 

IMG_9410
IMG_8893
IMG_9470
IMG_9349
IMG_8845
IMG_8849
IMG_8857
IMG_9085
IMG_9032
IMG_7017.JPG
IMG_6990.JPG
IMG_7014.JPG
IMG_6987.JPG
IMG_6975.JPG
IMG_6947.JPG
IMG_6969.JPG
MENI
Poudarki

Predvideni vodnik:  Gregor Zupan

POUDARKI
PROGRAM
Program potovanja

1. dan, sobota, 13. maj 2023

 

Avtobus bo na pot krenil iz Maribora ob 4. uri zjutraj in na poti do Ljubljane spotoma pobiral potnike še v drugih krajih. Ko bomo nabrani vsi, se odpeljemo čez Gorenjsko do predora Karavanke in naprej po Koroški in Solnograški do Nemčije. Mimo Kimskega jezera in Münchna se bomo pripeljali do Freisinga in obiskali težko pričakovani sejem »25. FREISINGER GARTENTAGE«, ki sodi med najuglednejše vrtnarske prireditve v Evropi. Na sejmu razstavlja več kot 120 posebej izbranih vrtnarij in ponudnikov vrtne opreme iz vse Evrope. Njihova bogata in kvalitetna ponudba, strokovnost in že kar pregovorna prijaznost privablja v Freising vedno več ljubiteljev cvetja in vrtov. Gospa Anita Fischer, glavna organizatorka in duša vrtnih dni v Freisingu, se od naših prvih obiskov vedno iskreno razveseli tudi vseh gostov iz Slovenije. Svoje vrtnarsko znanje in izkušnje bomo lahko dopolnjevali na strokovnih predavanjih, z nakupom literature ali zgolj z izmenjavo izkušenj z ostalimi obiskovalci sejma ali sopotniki. Po prijetnih nakupih se bomo nekoliko spočili v našem hotelu in se zvečer okrepčali z večerjo. Kdor bo želel, se bo lahko podal še na kratek večerni sprehod po slikovitem mestnem jedru. (večerja)

2. dan, nedelja, 14. maj 2023

 

Po krepčilnem zajtrku se bomo odpeljali do priznanega raziskovalnega inštituta Weihenstephan, kjer nam bodo predstavili delovanje nemških centrov, ki načrtno preskušajo in nato svetujejo o rastlinskih vrstah, primernih za lokalno podnebje in rastišča. Ogledali si bomo več imenitnih vzorčnih vrtov s trajnicami in grmovnicami ter zelenjavne in sadne vrtove. Pri najstarejši pivovarni na svetu Weihenstephaner, se bomo imeli možnost okrepčati s tipičnim bavarskim kosilom ali zgolj poskusiti, kakšno je lokalno pivo. Popoldne nas bo čakal še obisk prav posebnega privatnega vrta, ki ga že desetletja neumorno urejata, dopolnjujeta in spreminjata zakonca, poklicna vrtnarja. Njuna povezanost in prefinjen občutek za rastline, se čutita tudi v dodelani harmonični podobi vrta. Po slovesu od prijaznih lastnikov nas bo čakal le še povratek proti domu, kamor bomo prispeli pozno zvečer. (zajtrk)

Cena                                                                               

 

Cena programa:

 • 218 € pri najmanj 45 potnikih

 • 248 € pri najmanj 35 potnikih

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

 • cestnine, tunelnine in parkirnine,

 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu z najmanj 3* v sobah 1/2 TWC,

 • večerjo

 • stroške dveh voznikov,

 • stroške vodnika,

 • oglede po programu in vstopnine (vrtnarski sejem, voden ogled vrtov Weihestephan, zasebni vrt),

 • kvalitetno vodenje vodnika z licenco GZS,

 • organizacijo potovanja ter DDV. 

Popust:

 • za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 45 €

 • zavarovanje Coris: skupinsko 4,30€ (enojno kritje); 

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 17€;

Doplačilo za odhod s Štajerske (pri najmanj 15 potnikih):

 • vstop v MB, SB, CE: 20 €

 

Cena ne vključuje: 

 • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

 

Opomba:

 • Za zaključene skupine z manj časa z veseljem pripravimo tudi 1-dnevni program. 

CENA
Video utrinek
VIDEO
PRIJAVNICA

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

IMG_1137.JPG

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

IMG_1396.JPG
bottom of page