top of page
IMG_6381

DAN V PREKMURJU

12. junij 2019

Aktiv žena MARJETICE Dol pri Ljubljani vas vabi, da se jim pridružite na junijskem izletu: 
 

Preživimo dan v Prekmurju

.

Na poti vas bosta spremljala dva vodnika - turistični vodnik Gregor Zupan, ki vam bo predstavil kraje ob poti in poskrbel za organizacijo, strokovno znanje o zeliščih in energijskih točkah pa bo razdajala priznana zeliščarka in predavateljica, ga. Sabina Grošelj.

 

Vabljeni!

 

Poudarki

Predvideni vodnik:  Gregor Zupan

Strokovno vodenje:  Sabina Grošelj

POUDARKI
PROGRAM
Program potovanja
 

Sreda, 12. junij 2019

Avtobus bo prve goste vkrcal zgodaj zjutraj v Ljubljani in glavnino potnikov v Dolu, nato pa v veselem vzdušju popeljal do tistega dela Slovenije, kjer eni druge gledamo preko Mure, a se le ena stran tudi tako imenuje.

Dopoldan bomo vzdušje še podmazali z bučnim oljem, kratkim filmom in odgovori na vsa naša vprašanja, kako na kmetiji pridobivajo izvrstno olje. Seveda bo vključena pokušina in bodo možni nakupi.

Reka Mura je pomenila in še pomeni vir za življenje in na mlinu na reki bomo slišali par besed, kako delajo, si mletje ogledali ter si moko lahko kupili.

Malenkost težji avtobus se bo odpeljal naprej do Bukovniškega jezera. Poiskali in začutili bomo energijske točke ali pa se na kratkem sprehodu le odpočili od vožnje in ogledov.

Nadaljevali bomo blizu stičišča Avstrije, Madžarske in Slovenije in to bolj grajsko. V gradu Grad bomo spoznavali zgodovino pa tudi njihove posebne točke in več rekli o zeliščarstvu. Sabina zna premagati še zmaja.

Obrnjeni nazaj proti domu se bomo vozili le kratko pot in sedli h poznemu in obilnemu kosilu. Zaključila ga bo za Prekmurje najbolj značilna sladica - gibanica.

Ostal nam bo še prevoz domov, morda dremaje morda prepevaje. Prihod nazaj v Ljubljano in Dol predvidevamo po osmi zvečer.

CENA
Cena                                                                               

 

Cena programa: 61 € pri 40 potnikih

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu,

  • vse oglede vključno z vstopninami za ogled oljarne z degustacijo, ogled mlina, obisk gradu Grad,

  • kosilo (predjed, glavna jed in gibanica),

  • turistično in strokovno vodenje,

  • organizacijo izleta in DDV. 

Cena ne vključuje: 

  • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

VIDEO
Video utrinek
PRIJAVNICA

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page