top of page
Buga2019 (7)
Buga2019 (3)
Buga2019 (5)

NEMČIJA - BUGA 2019

MENI
Buga2019 (9)
Buga2019 (2)
Buga2019 (10)
Buga2019 (7)
G1
Buga2019 (4)
Vrtnarija1

4.-7. oktober 2019

 

Nemci so resnični mojstri organizacije, kar vedno znova dokazujejo tudi pri pripravi tako kompleksnih projektov, kot so vedno izjemne zvezne vrtnarske razstave. Letošnja BUGA (Bundesgartenschau), ki bo glavni magnet našega jesenskega potovanja, nas bo odpeljala vse do Heilbronna. A BUGA ne bo edina presežkov polna prireditev, ki si jo bomo ogledali, saj bomo veličastni baročni dvorec Ludwigsburg obiskali prav v času Festivala buč! S svojimi valujočimi impresionističnimi zasaditvami nas bo očaral izjemni vrt Hermanshof, za dobro mero pa bomo dodali še obisk dveh zanimivih zasebnih vrtov. Pika na i pa bodo gotovo ogled in nakupi sadik v eni najbolj zanimivih in kvalitetnih vrtnarij s trajnicami. Vabljeni! 

POUDARKI
Poudarki

Predvideni vodnik: Gregor Zupan

PROGRAM
Okvirni program potovanja

1. dan, petek, 4. oktober 2019

Zgodaj zjutraj se bomo iz Ljubljane odpeljali čez Gorenjsko do predora Karavanke in naprej po Koroški in Solnograški do Nemčije. Mimo Kimskega jezera in Münchna se bomo pripeljali do Freisinga. Tu bomo obiskali priznani raziskovalni institut Weihenstephan, kjer načrtno preskušajo in nato svetujejo o rastlinskih vrstah, primernih za lokalno podnebje in rastišča. Ogledali si bomo jesensko podobo imenitnih vzorčnih vrtov s trajnicami in grmovnicami ter zelenjavnih in sadnih vrtov. Še polni vtisov se bomo na naši poti proti severu ustavili v zasebnem vrtu prav posebne gospe, avtorice knjig o vrtovih, rastlinah, njihovi uporabi in pripravi. Iz zaraščenega travnika na robu idilične vasice je z mnogimi kreativnimi idejami ustvarila svoj zeleni raj, kjer je v enajstih vrtnih sobah nastala prava 'zelena učilnica' z množico tudi starih in redkih rastlinskih sort. Večerjali bomo v enem najlepših srednjeveških mestec, v slikovitem Rothenburgu na Tauberi. Namestitev v hotelu v okolici. (večerja) 

2. dan, sobota, 5. oktober 2019

Po zajtrku bomo pohiteli do mesta Heilbronn, kjer gostijo letošnjo najpomembnejšo nemško vrtnarsko prireditev. Na površini 40 ha si je mogoče ogledati vrtno razstavo, kjer nas na vsakem koraku presenečajo inovativne ideje, umetniška dela, instalacije, tehnične rešitve. Popolnoma degradirana območja so revitalizirali in jih prelevili v sodobna urbana okolja, v vseh pogledih prilagojena stanovalcem in okoljskim izzivom. Popoldne se bo kar težko odtrgati od številnih zanimivosti, ki jih BUGA ponuja, a zapeljali se bomo še do vrta, za katerega mnogi poznavalci trdijo, da je eden najkvalitetnejših in najlepših v Evropi. Valujoče, naturalistične, a premišljeno zasnovane zasaditve Hermanshofa so prava učilnica za ljubiteljske in profesionalne vrtnarje. Večerjo in počitek bomo našli v udobnem hotelu v bližini Speyerja, enega najstarejših nemških mest. (zajtrk, večerja)

3. dan, nedelja, 6. oktober 2019

Krepčilni zajtrk nas bo pripravil na obisk veličastnega baročnega dvorca Ludwigsburg z imenitnimi, natančno oblikovanimi formalnimi  vrtovi. Dodatna zanimivost, ki nam bo gotovo popestrila obisk, bo živahno dogajanje največjega svetovnega Festivala buč, ki ga vsako jesen priredijo v vrtovih. Pobudnik dni odprtih vrat zasebnih vrtov v okolici Stuttgarta, je strasten zagovornik naravnega vrtnarjenja v čim večjem sozvočju z naravo. Obiskali bomo njegov zasebni vrt, kjer nam bo g. Eppinger gotovo predstavil tudi svojo linijo cenjenih bioorganskih gnojil. Večerjali in prenočili bomo v Ulmu, mestu, ki se ponaša s stolnico z najvišjim zvonikom na svetu. (zajtrk, večerja)

4. dan, ponedeljek, 7. oktober 2019

Po zajtrku in krajši vožnji bomo imeli možnost uživati v imenitnih vzorčnih nasadih ene najkvalitetnejših vrtnarij v Nemčiji, ki vsako  pomlad svoje rastline razstavlja tudi na vrtnih dnevih v Freisingu. Obsežen nabor trajnic predstavljenih v vrtovih, je seveda naprodaj. Na poti proti domu se bomo ustavili še v enem izmed slikovitih mestec 'nemške romantične ceste' v Landsberg Am Lech. V srednjeveškem mestecu ob reki Lech bo dovolj časa za zadnje nakupe ali kosilo. V Ljubljano se bomo vrnili v večernih urah. (zajtrk)

CENA
Cena                                                                               

 

Cena: 455 € pri najmanj 40 potnikih

              495 € pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje:
 • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

 • cestnine, tunelnine in parkirnine,

 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu z najmanj 3* v dvoposteljnih sobah,

 • 3 x večerja,

 • stroške dveh voznikov,

 • oglede po programu in vstopnine (BUGA, Ludwigsburg s Festivalom buč, Hermanshof, institut Weihenstephan, 2 x zasebni vrt, voden ogled kvalitetne vrtnarije s trajnicami),

 • stroške turističnega in strokovnega vodenja,

 • organizacijo potovanja ter DDV

 

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 95 €

 • zavarovanje Coris; skupinsko: 6 € (enojno kritje) 

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 5% vrednosti aranžmaja

 

Cena ne vključuje:

 • pijače pri obrokih, 

 • dodatnih obrokov,

 • dodatnih ogledov in vstopnin

 

Program je pripravljen po pogojih na 10. 5. 2019.

Vrstni red ogledov bomo prilagodili urnikom vrtov; pridržujemo si pravico do zamenjave ogleda, če nam v katerem od vrtov ne potrdijo obiska. 

Buga2019 (8)
NAMESTITEV
Namestitev

 

Nastanjeni bomo v prijetnih mestnih ali podeželskih hotelih z najmanj 3*. Sobe so opremljene z vsem potrebnim udobjem. (Fotografije so simbolične.)
VIDEO
Video utrinek
PRIJAVNICA

E-prijavnica

 

Zahvaljujemo se vam za odločitev, da se nam pridružite na našem potovanju.

 

Vašo prijavo bomo potrdili na vnešen elektronski ali poštni naslov v naslednjih petih delovnih dneh.

Potrditev prijave je odvisna od razpoložljivih prostih mest.

 

Če bi pri izpolnjevanju obrazca naleteli na kakršnekoli težave, nas prosimo pokličite ali nam pošljite sporočilo.

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page