top of page

Bolgarija je geografsko zelo razgibana dežela sredi balkanskega polotoka, na severu se razprostira podonavsko nižavje, na jugu se dvigujejo hribi in visoke planote, na vzhodu leži obala Črnega morja.

 

Je ena najstarejših držav Evrope, katere začetki segajo v leto 681. Na pestro zgodovino je vplivala bližina evropske meje z Azijo, kar je zaznamovalo tudi bolgarsko kuhinjo, v kateri prepoznamo vpliv vzhoda in zahoda.

 

Hrana se nam bo zato zdela znana, a bo zaradi grškega, perzijskega in  turškega vpliva nekoliko drugačna.

 

Na našem potovanju bomo spoznavali  pokrajinsko raznolikost dežele na ogledu bolgarskega glavnega mesta Sofije, bisera srednjeveške arhitekture - samostana Rila, resorta Bansko, starega Plovdiva (mesta kulture 2019) ter uživali v vedutah hribovitega Balkana…

 

shuttlelarge
CTL10904
summer-s1
bulgaria-sofia
summer-s6

Bolgarija – turizem in kulinarika

Šifra potovanja # VO20180410

 
 
 
Pokličite nas na 01 515 17 70

Datum odhoda 14. 4. 2019

Trajanje 5 dni

Potnikov najmanj 45/40

Cena: 320/345€

Rok za prijavo 28. 9. 18 do 12.00

Poudarki

  • vodeni turistični ogledi

  • vodeni strokovni ogledi

 

Podobni izleti

  • Vojvodina in Beograd

  • Chianti in oljke – okusi Toscane

  • Obisk prehrambnega sejma SIAL v Parizu

  • London WT

1. DAN: LJUBLJANA - SRBIJA Zbirališče potnikov v Ljubljani in vožnja skozi Hrvaško v Srbijo.

2. DAN: SRBIJA – SOFIJA Nadaljevanje poti skozi Srbijo in v jutranjih urah prestop srbskobolgarske meje. Vožnja v Sofijo in nastanitev v hotelu (če bo mogoče, drugače oddaja prtljage in odhod na oglede). Ogled mestnih znamenitosti z lokalnim prevozom in peš (katedrala Aleksander Nevski, rotunda Sv. Jurija, cerkev Sv. Nedelje, spomenik Vasilija Levskega, Univerza, Narodno Gledališče, Termalno zdravilišče…). Možnost obiska turistično gostinske šole v Sofiji. Nočitev.

 

3. DAN: SOFIJA – RILA – BANSKO Po zajtrku vožnja v pogorje Rila s postankom za ogled slikovitega samostana in hitro razvijajočega se smučarskega središča Bansko. Nočitev.

 

4. DAN: PLOVDIV – EVROPSKA PRESTOLNICA KULTURE 2019 Po zajtrku prevoz v smeri Plovdiva s postankom pri Deshki  (po želji in za doplačilo predstavitev bolgarskih noš in kulinarike z degustacijo). Prihod v Plovdiv, turistični in strokovno ogled mesta, katerega korenine segajo daleč v preteklost. Pohvali se lahko z ostalinami iz rimskih časov in zanimivim starim delom mesta, ki je kot živi muzej arhitekturne dediščine. Nočitev.

 

5. DAN: SOFIJA – SRBIJA Zajtrk v hotelu. Če bo čas dopuščal dodatni ogledi v Plovdivu ali strokovni ogled največjega kongresnega centra na Balkanu. Vožnja do bolgarsko-srbske meje in skozi Srbijo na Hrvaško.

 

6. DAN: SRBIJA – SLOVENIJA Po nočni vožnji prihod v Slovenijo v jutranjih urah.

O programu na kratko

Namestitev je poleg prevoza na daljših relacijah največji strošek izleta. Večina organizatorjev potovanj izbira hotele zgolj na podlagi najnižje cene. V Eol-u pri zbiri namestitve upoštevamo vse dejavnike (čas-sezono-sejemski termini, trajanje in namen izleta; lokalni prevoz-razdalje; udobje - cena) in gostom ponudimo namestitve, ki omogočajo optimalni izkoristek časa za primerno ceno.

Fotografije so simbolne.

 

Nastanitev

Prevoz

Na avtobusnih izletih uporabljamo visoko krovna vozila, opremljena s klima napravo, hladilnikom, videom in vso varnostno opremo po evropskih predpisih.

 

Skladno z evropsko zakonodajo volan suka eden ali izmenoma dva izkušena voznika izbranega prevoznika.

 

Naloga voznika(kov) je predvsem varna vožnja, skrb za udobje potnikov in skupaj z turističnim vodnikom/spremljevalcem ubiranje pravih poti.

Skupino bo spremljal predstavnik agencije z dolgoletnimi izkušnjami iz turizma in povezanih dejavnosti.


Strokovni in turistični del bodo vodil lokalni vodnik v angleškem jeziku.

Za turistična vodenja moramo v Bolgariji  obvezno najeti lokalnega vodnika z licenco.

Vodnik, spremljevalci, lokalni vodniki, ...

Cena pri najmanj 45 plačnikih:  320€

 

Cena pri najmanj 40 plačnikih:  345€

 

Cene so na osebo v EUR in veljajo po pogojih na dan 9. 9. 2018.

             

V ceni je všteto: prijavnina če se potnik prijavi na naši spletni strani in plača z E-bančnim nakazilom po navodilih za plačilo, prevozi z avtobusom po programu (s cestninami in ostalimi stroški), nočitve z zajtrkom v sobah za dve osebi v hotelu 2/3* (po programu), zavarovanja, vstopnine za oglede v Plovdivu in Rili , spremljanje (trije profesorji in predstavnik agencije), lokalna vodenja v Bolgariji - obvezna po zakonu, takse in davki, stroški organizacije in izvedbe potovanja s pripravo strokovnega programa...
 

Cena ne vključuje: predstavitve z degustacijo 13€, obrokov razen zajtrkov po programu 8 do 19€/obrok. Po dogovoru in za celotno skupino lahko zagotovimo večerje v hotelih 13€ in dodatne degustacije 8-20€. Vse cene so na osebo

Cene

Prijave, plačilni pogoji...

Rezervacije in prijave sprejemamo od 14. 9. 18 (12.00) do 28. 9. 18 (12.00) na 
https://www.eol.si/bolgarija-ssgtlj, veljajo pogoji za zaključene skupine. 


Plačilni pogoji: V enkratnem znesku (varščina + obrok) ali na obroke (varščina +5 obrokov) do 30 dni pred odhodom.
 

Odjave: 100 % storno stroški za odjave po potrditvi s strani agencije (glej splošne pogoje).
 

Dodatni pogoj: Če je bil dijaku izrečen vzgojni ukrep, si šola pridržuje pravico do prepovedi udeležbe na ekskurziji.

Obvestilo o potovanju

Obvestilo o potovanju boste prejeli najkasneje 10 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, se prosimo oglasite na prijavnem mestu, osebno ali po telefonu. Nepopolni ali nepravilni naslovi potnikov na prijavnici/voucherju, zaradi katerih obvestila ne pridejo pravočasno do naslovnika, se ne obravnavajo kot višja sila. Stroške, ki bi zaradi tega nastali, nosijo potniki.

Splošni pogoji

Splošni pogoji, navodila za potovanje in posebni pogoji za potovanja so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v naši poslovalnici ali na http://www.eol.si. Veljajo določila za potovanje zaključenih skupin. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunavamo celotne (100%) storno stroške skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, …) za več informacij o zavarovanjih klikni tukaj ).
Prijavnica
Avtorske pravice
Avtorji fotografij: XX, Gregor Majnik vse ostale 
Besedila: Gregor Majnik
Vse pravice pridržane

Navodila

Če ste se uspešno prijavili boste nadaljna navodila prejeli po e-pošti (preverite tudi mapo za nezaželeno pošto).

 

Če navodil ne prejmete, lahko korespondenco preverite na:

www.eol.si/ssgtlj-bo2019

Geslo za dostop boste prejeli po e-pošti, po uspešni prijavi.

 

bottom of page