IMG_8994

BENETKE

IMG_9000
IMG_8846
IMG_8932
IMG_8917
IMG_9223
IMG_9190
IMG_9133
IMG_8945
IMG_8924
IMG_8848
IMG_9063
IMG_8991
IMG_8888
IMG_8849
IMG_9228

Skriti beneški vrtovi

 

23.–24. maj 2020

12.–13. september 2020

Vsi poznamo značilno podobo Benetk, pogled na Markov trg in ozke ulice ter kanale obrobljene s palačami in zapahnjenimi vrati, male trge, bogate muzeje in razkošne cerkve. Tudi barvitost muranskega stekla, pisane Buranske hiške in čipke ter gondole s pojočimi krmarji smo videli na fotografijah, filmih in v živo. Bolj nepoznani pa so beneški biseri – vrtovi, skriti za visokimi zidovi zasebnih palač. Pogosto nedostopni množicam turistov bodo odškrnili svoja vrata za našo skupino. Odkrivali jih bomo v družbi Benečanke, avtorice knjig in publikacij o beneških vrtovih ter odlične poznavalke domačega mesta.

 

Vabljeni k ekskluzivnemu ogledu ''plavajočih'' vrtov!

 
 
Predvideni vodnik: Gregor Zupan
Poudarki
 

 

Program potovanja
 

1. dan, sobota: LJUBLJANA–BENETKE

Zjutraj se bomo iz Ljubljane odpeljali proti Primorski, vožnjo po Padski nižini prekinili za kratko osvežitev in nadaljevali proti Benetkam. To brezčasno mesto bomo začeli spoznavati in občudovati že med vožnjo s posebno ladjico, s katero se bomo popeljali po beneški laguni proti mestnemu središču. Casanove se bomo spomnili ob pogledu na Most vzdihljajev, se mimo Doževe palače sprehodili do veličastnega trga Sv. Marka, kjer se bomo zazrli v Campanile, ki ima starejšo kopijo v Piranu, in najslavnejšo srednjeveško stavbo, baziliko Sv. Marka. V bližini znamenitega Rialta nas bo pričakala naša beneška vodnica, ki nam bo pomagala odpreti nekaj vrat, za katera drugače nikakor ni mogoče pokukati. V njeni družbi bomo preživeli nekaj pestrih ur, v katerih si bomo ogledali dva tematsko različna vrtova. Popoldne bomo nekaj časa namenili tudi samostojnemu raziskovanju in uživanju v mestu na vodi. Vsekakor bo dovolj časa za počitek ob kavi, sladoledu ali za skok v kakšen bacaro na pokušino slastnih cicchettov. Kdor bo želel, bo lahko obiskal galerijo Peggy Guggenheim, kjer si je mogoče ogledati eno najboljših zbirk umetnosti 20. stoletja, mnogo skulptur je postavljenih tudi v vrtu nikoli dokončane palače Venier dei Leoni. Ljubitelji starejših beneških mojstrov lahko zavijejo v galerijo Accademia in uživajo ob delih slikarjev kot so Bellini, Mantegna, Giorgione, Carpaccio, Tizian, Tintoretto, Veronese, Canaletto, Guardi, Tiepolo … Zvečer bomo začutili precej bolj umirjeni utrip La Serenissime, potem ko večina ‘enodnevnih’ turistov zapusti mesto. Gotovo se bo vsem prilegla okusna večerja v hotelu in počitek po dolgem dnevu. (večerja)

 

2. dan, nedelja: BENETKE-LJUBLJANA 

V nedeljo bomo pozajtrkovali in nadaljevali z našim potepanjem po Beneški laguni. Popeljali se bomo do Torcella, nekoč cvetočega in gosto naseljenega, zdaj pa skoraj opuščenega otoka. Po krajšem sprehodu si bomo ogledali najstarejšo beneško stavbo, katedralo Santa Maria Assunta, ki je hkrati najlepša beneško-bizantinska cerkev v Italiji. Kdor se bo povzpel na visoki zvonik, bo nagrajen z lepim razgledom na celotno beneško laguno in na mirni otoček, ki je tako zelo prevzel Hemingwaya. Po slovesu od Torcella se bomo odpeljali na otok Burano, ki prav tako kot po imenitnih čipkah, slovi po slikovitih pisanih hišicah, nanizanih ob kanalih. Ljubitelji čipk si tu lahko ogledajo muzej čipk, drugi lahko med pohajkovanjem po slikovitih uličicah raziščejo številne trgovinice ali se okrepčajo v kateri od prijetnih restavracij. Popoldne nas bo v samih Benetkah ponovno pričakala naša prijazna vodnica in nas popeljala še po delu mesta, ki ga turisti (še) ne oblegajo množično. Z ogledom še dveh vrtov bomo dopolnili naš beneški mozaik, pozno popoldne pa se bomo poslovili od naše vodnice in se odpeljali nazaj proti domu, kamor bomo s kopico lepih vtisov prispeli zvečer. (zajtrk)

 

 
Cena                                                                               

 

Cena programa: 259 € ; pri najmanj 20 potnikih
                              247 € ; pri najmanj 35 potnikih

 

* Pri več kot 26 potnikih bomo morda pri ogledov vrtov v dveh skupinah, vsaka s svojim vodnikom.

     Vrstni red ogledov prilagajamo dostopnosti vrtov.      

                      

Cena vključuje:

 

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,

 • cestnine, parkirnine,

 • pristojbine za vstop v mesto,

 • vožnje s posebno ladjico po programu,

 • nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu z najmanj 3*,

 • večerjo v hotelu,

 • turistično takso v hotelu,

 • vodenje beneške vodnice ter vstopnine v štiri zasebne (javnosti običajno nedostopne) vrtove,

 • vodenje licenciranega turističnega vodnika,​

 • stroške organizacije ter DDV.

 

Cena ne vključuje: 

 

 • pijače pri obrokih, dodatnih obrokov, dodatnih ogledov in vstopnin

 

Doplačila po želji - ob prijavi:

 

 • enoposteljna soba: 35 €,

 • zavarovanje Coris; skupinsko 4,10 € (enojno kritje); 6,20 € (dvojno kritje),

 • odstopnina/zavarovanje odpovedi potovanja: 5% vrednosti aranžmaja,

 • namestitev v hotelu v starem mestnem jedru – na vprašanje

 

 

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. Prijavljenim bomo poslali plačilne naloge za plačilo prijavnine v višini 30% vrednosti potovanja. Plačilo prijavnine zagotavlja in potrjuje rezervacijo. Ostali del cene izleta bo potrebno poravnati pred odhodom.

 

Program je pripravljen po pogojih na 10. 1. 2019.

IMG_8968
IMG_9113
IMG_9059
IMG_8944
IMG_8930
IMG_8928
IMG_8913
IMG_9240
IMG_9232
IMG_8937
IMG_9228
IMG_8795
IMG_8708
IMG_7134
IMG_7132
IMG_8616
Namestitev

 

Bivali bomo v prijetnem družinskem hotelu. Sobe so opremljene z vsem potrebnim udobjem (kopalnica, telefon, satelitska televizija, mini bar in klima).  V hotelu je brezplačen Wi-Fi. Do peščene obale nas loči le kratek sprehod.
 
1/5
 
Video utrinek
 

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.