top of page
alzacija 2
alzacija 8
Alsace_Rodern_Wine_Road_©_Zvardon_CIVA
alzacija 9

Strokovna eksurzija: Zeleni turizem v Alzaciji

Vabimo vas, da se nam pridružite na strokovni ekskurziji v Alzacijo namenjeno ogledu dobrih turističnih praks na kmetijah  in povezave ruralnega področja v turistično ponudbo destinacije.
Alzacija je najmanjši francoski departma, ki so ga naravne in zgodovinske danosti oblikovale v prijetno mešanico francoskega šarma in nemške urejenosti.

 

Bogata in burna zgodovina, očarljiva mestna in podeželska arhitektura, čudovita narava in urejeni vinogradi, kmetijstvo, umetnost in rokodelstvo se prepletajo v slikovito mešanico barv,  podob in okusov.
Skrbno pripravljena ekskurzija s strokovnimi in turističnimi ogledi  bo zagotovo izpolnila vaša  pričakovanja in vam ponudila vpogled v zgodovino, kulturo, življenje in delo prebivalcev Alzacije, ki znajo  vse to tržiti na privlačen a trajnosten način.  

 

Rezervacija / Booking

Datum odhoda:     Po dogovoru   

 

Čas za pripravo:       najmanj 90 dni

Rok za prijave:      do 30 dni pred odhodom

 

Trajanje izleta:       (5dni na destinaciji)

Potnikov:                najmanj 35

 

Cena:                       na vprašanje

                                  

 

Poudarki:

 • Kraj odhoda po dogovoru

 • Časovno in logistično usklajen program

 • Kakovostno strokovno vodenje, prevajanje in spremljanje

 • 5 degustacij ali kosil

 • 4 strokovni ogledi

 • 2 tematska sestanka/predstavitvi

 • udeležba na gastronomskem lovu za zakladom

 • Nastanitev v hotelu na optimalni lokaciji glede na progam in želje naročnika 

Po naročilu pripravimo programe za posameznike in zaključene skupine
z letalskimi, železniškimi ali cestnimi prevozi.
Pokličite nas na 01 515 17 70
V petih dneh si bomo ogledali več načinov promocije in trženja kmetijskih in rokodelskih izdelkov skozi turizem oziroma turistične ponudbe, ki vključuje neposredno prodajo kmetijskih izdelkov.

Obisk Alzacije bomo začeli na njenem severnem delu, z ogledom lončarske vasi in nadaljevali z ogledom dobre prakse premične gastronomske ponudbe in pogovorom z lastnikoma ter prvi dan zaključili v družinski vinski kleti sredi starega in zanimivega mesta.
 
Drugi dan se bomo srečali s pobudniki skupne kmečke samopostrežne trgovine v starem jedru evropske prestolnice – Strasbourga. Sledil bo obisk trgovine na kmetiji v vinorodnem območju in kosilo v restavraciji, ki je s trgovino   povezana, obisk vojaškega pokopališča sredi vinogradov, od kodre se odpirajo čudoviti razgledi na okolico. Dan bomo sklenili v slikovitem mestecu Colmar, kjer se nahaja trgovina skupine kmetov »Kmečko srce« in pokrita tržnica. Časa bo dovolj tudi za turistični ogled mesta.
 
Tretji dan bo namenjena doživetjem preteklosti v muzejski vasi, kjer se bomo udeležili različnih delavnic in prikazov. Sledil bo ogled zelo posebnega mesteca Ribeauvillé, ki ga bomo sklenili z obiskom vinske kleti z dolgoletno tradicijo.
 
Četrti dan se bomo udeležili gurmanskega pohoda po slikoviti alzaški pokrajini, od vrat do vrat ponudnikov tradicionalnih kulinaričnih dobrot. Popoldan pa se bomo povzpeli na mogočni grad Haut Koenigsburg, nato pa si ogledali alzaški arhitekturno urbani biser.
 
Zadnji dan se bomo srečali s predstavniki alzaške turistične organizacije, ki skrbi za promocijo in trženje alzaške vinske poti. Obisk Alzacije bomo zaključili, kot se spodobi za vinorodno deželo, s pokušino v srednje veliki vinski kleti.

Program izleta

Zgornji program je opis že izvedenega program,
ki ga bomo prilagodili vsaki skupin posebej gleda na želje naročnika.

Nastanitev

Izbrani hotel se nahaja v centru mesta slabih 900 m od katedrale in 700 m od najstarejšega dela mesta, Petite France. Po novi kategorizaciji ima  dve zvezdici.
 
 Sobe so dvoposteljne (TWC), v ceni nastanitve je vključen  kontinentalni samopostrežni zajtrk.

Na avtobusnih izletih uporabljamo visoko krovna vozila, opremljena s klima napravo, hladilnikom, videom in vso varnostno opremo po evropskih predpisih.

 

Skladno z evropsko zakonodajo volan suka eden ali izmenoma dva izkušena voznika izbranega prevoznika.

 

Naloga voznika(kov) je predvsem varna vožnja, skrb za udobje potnikov in skupaj z turističnim vodnikom/spremljevalcem ubiranje pravih poti.

Prevoz

Strokovne ekskurzije  zaradi specifičnosti znanj in zahtevnostjo organizacije izvaja ekipa dveh vodnikov ob podpori lokalnih vodnikov in strokovni izvajalcev:

 

 • Turistični vodnik z opravljenim strokovnim izpitom pri GZS in dolgoletnimi organizacijskimi izkušnjami, zadolženi logistiko in interpretacijo kulturni in zgodovinskih zanimivosti ob poti.

 

 • Strokovno osebje (strokovnjaki za posamezna področja, lastniki kmetij ali obratov, lokalni turistični vodniki)  izvajajo strokovna vodenja, degustacije  in dejavnosti (delavnice, ipd.).

 

 • Za  strokovno razlago in kvalitetno prevajanje (lokalni strokovnjakov) zagotavlja avtorica program, strokovna prevajalka (kmetijstvo, turizem, NV organizacije, državne in paradržavne organizacije,..) , novinarka in urednica strokovne revije.

Vodja poti, starokovna vodnica, lokalni vodniki, ...

Cene

Cena pri najmanj 45 plačnikih: 

           na vprašanje (pri naročniku)

           

Cena osnovna vključuje:

avtobusni prevoz po programu (49 sedežni avtobus), vodeni zunanji ogledi po programu, zunanji strokovni ogledi po programu 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu verige Ibis  ali podobnem, zavarovanja, takse, stroški organizacije in izvedbe potovanja, priprava in izvedba strokovnega program, vodenje in spremljanje (turistični vodnik z licenco in strokovni vodnik/strokovni prevajalec) 
 
Polna cena poleg zgoraj naštetega vse v programu naštet degustacij, obroke , vstopnine, lokalna vodenja in  dejavnosti. 

 

Prijavnina in rezervacijski stroški: 20 EUR/potnika- če se potnik prijavi telefonsko ali pisno (ne preko spletne strani) in/ali plača v več kot dveh obrokih do odhoda. Prijavnine ne plačajo potniki, ki se na izlet prijavijo elektronsko na naši spletni strani ali skupinsko.

 

Cena ne vključuje:  obrokov v lastni režiji, prevozov z lokalnimi prevoznimi sredstvi, doplačila enoposteljne sobe, po želji ali če gost nima zadostnega števila sostanovalcev (glej splošne pogoje), napitnin, osebne porabe …

 

Zavarovanja po želji: zavarovanje z asistenco , zavarovanje odpovedi potovanja (6% vrednosti celotnega aranžmaja).

 

Ostali potniki se lahko pridružijo skupini s soglasjem naročnika, če so na voljo prosta mesta.

 

Rezervacije in prijave

Prijave sprejemamo do roka za prijave oziroma do zasedbe prostih mest, izključno po e-pošti na KGZS – Kmetijski zavod Murska Sobota. Po prijavi na poziv plačate varščino v višini 100€, preostanek po pozivu najkasneje do 30 dni pred odhodom na račun Eol-a. V primeru zamude s plačili obračunamo zamudne obresti in stroške izterjave po odvetniških tarifah.

Splošni pogoji

Prijavnica
Splošni pogoji, navodila za potovanje in posebni pogoji za potovanja so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v naši poslovalnici ali na http://www.eol.si. Veljajo določila za potovanje zaključenih skupin. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunavamo celotne (100%) storno stroške skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, …) za več informacij o zavarovanjih klikni tukaj.
bottom of page