Alsace_Rodern_Wine_Road_©_Zvardon_CIVA

Alzacija in Europa Park

Vabimo vas, da se nam pridružite na jezikovno - doživljajskem izletu v Alzacijo, najmanjši francoski "departma", ki so ga naravne in zgodovinske danosti oblikovale v prijetno mešanico francoskega šarma in nemške urejenosti.
 
Bogata in burna zgodovina, očarljiva mestna in podeželska arhitektura, neukročena narava in urejeni vinogradi, tehnologija in znanost, umetnost in rokodelstvo se prepletajo v slikovit vzorec barv, vonjav, okusov in doživetji, ki nas je navdahnil, da smo "zakuhali" jezikovni izlet, ki združuje: dva tuja jezika (francoski in nemški), nekaj zgodovine (francoske in nemške), drobec šarma (Petit France), kanček aktualnosti (Evropske institucije), ščepec kulinarike (muzej čokolade, francoska ali  nemška večerja), drobtino drugačnosti (spanje v Tipi-jih) in zajetno zajemalko zabave (Europa Park).

 

V dveh oziroma v treh dneh, ki smo jim zaradi ugodnejše cene dodali dve nočni vožnji, boste pod vodstvom Gregorja M. z ekipo učiteljev dopolnili svoje splošno in jezikovno znanje in si hkrati privoščili dobro mero zabave in adrenalina.

 

Po naročilu pripravimo programe za posamezne družine
z  letalskimi, železniškimi ali cestnimi prevozi.
 
Pokličite nas na 01 515 17 70

Datum odhoda:    Po dogovoru

 

Rok za prijave:      Čim preje tem bolje

 

Trajanje izleta:       (1 do 3 dni na destinaciji)

 

Potnikov:                najmanj 35, 40,i45

 

Cena:                       na vaprašanje

 

Cena vključuje:

  • Unikatni program prilagojen skupini

  • Vse vstopnine  po programu

  • Odhod iz Škofije Loke

  • nastanitev v hotelu 2* v mestu

  • 1x večerja

 

Poudarki:

  • Časovno in logistično usklajen program

  • Kvalitetno vodenje in spremljanje

  • Vstopnini v Europa Park in en muzej vkjučeni v ceno

1. dan: NASVIDENJE SLOVENIJA. 
 

Večerni odhod iz Škofje Loke. Nočna vožnja s postanki za osvežitev.
 

2. dan: EUROPA PARK - STRASBOURG.
Čas za zajtrk. Celodnevni obisk Europa Park namenjen zabavi, uživanju in adrenalinu na več kot 100 različnih atrakcijah, na ogled bo več kot 40 različnih predstav. Prevoz v Strasbourg. Čas za večerjo.
Ogled ožjega mestnega središča. Odhod proti domovini (enodnevni program) ali nastanitev v hotelu in nočitev (dvodnevni program). 

 

3. dan:STRASBOURG.

Zajtrk.Poldnevni obisk v evropskem parlamentu ali ogled izbranega muzeja (npr. Muzej čokolade, Mestni muzej, Vojaški muzej…). Poldnevni ogled Strasbourga. Nočitev (tridnevni program) ali odhod proti domovini (dvodnevni program).
 

4. dan: ALZACIJA. 
Po zajtrku celodnevni izlet s postanki za ogled ene od slikovitih vasi ob poti. Čas za kosilo. Ogled največjega avtomobilskega muzeja v Evropi ali živalskega vrta ali muzeja tekstilnega tiska. Po želji in za doplačalo ogled gradu ali utrdb Maginotove linije ali utrjenega mesta iz obdobja Ludvika XIV. Čas za večerjo. Odhod proti domovini.
 

5. dan: DOBRO JUTRO SLOVENIJA. 
Prihod v zelo zgodnjih jutranjih urah.

Program izleta

Program je okviren in ga bomo v dogovoru s predstavniki staršev in učitelji prilagodili vsaki skupini posebej, glede na strukturo, predznanje in želje udeležencev. Pridržujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov glede na prejete potrditve rezervacij muzejev in znamenitosti.

Nastanitev

Izbrani hotel se nahaja v centru mesta 1 km od katedrale in 700 m od Petit France in se po novi kategorizaciji ponaša z dvema zvezdicama.

Sobe so ena do štiri posteljne (TWC). Tri in štiri posteljne sobe so namenjene našim mladim potnikom in so opremljene z veliko posteljo, pogradom in/ali enojno posteljo. V ceno je vključen kontinentalni samopostrežni zajtrk.

Zaradi odlične  lokacije ga priporočamo tako odraslim, kot tudi mladim potnikom. Primeren je tudi za družine z manjšimi otroci.

Na avtobusnih izletih uporabljamo visoko krovna vozila, opremljena s klima napravo, hladilnikom, videom in vso varnostno opremo po evropskih predpisih.

 

Skladno z evropsko zakonodajo volan suka eden ali izmenoma dva izkušena voznika izbranega prevoznika.

 

Naloga voznika(kov) je predvsem varna vožnja, skrb za udobje potnikov in skupaj z turističnim vodnikom/spremljevalcem ubiranje pravih poti.

Prevoz

Skupino bo predvidoma vodil Gregor, avtor programa z dvajsetletnimi vodniškimi in še daljšimi organizacijskimi izkušnjami. V kolikor zaradi zasedenosti ne bo mogel voditi vaše skupine, ga bo zamenjal naš sodelavec Urban, prekaljen vodnik s petnajstletnimi vodniškimi izkušnjami, odličen prevajalec in poznavalec Francije. Lokalna vodenja in dejavnosti (delavnice) izvajajo registrirani lokalni ali slovenskii vodniki, usposobljeno osebje muzejev (kustosi, kuratorji, predavatelji/animatorji), spremljevalci - pedagogi in vaditelji. Za varnost, primerno vedenje in pridobivanje jezikovnega znanja mladih gostov bodo skrbeli spremljevalci-pedagogi.

Vodnik, spremljevalci, lokalni vodniki, ...

Cene

Cena pri najmanj 45 plačnikih: 

           Program 2 dni, 2 x nočna vožnja, na vprašanje 

           Program 3 dni, 2 x nočna vožnja, na vprašanje 

Cena pri najmanj 40 plačnikih:  

           Program 2 dni, 2 x nočna vožnja,  na vprašanje

           Program 3 dni, 2 x nočna vožnja, na vprašanje 

Cena pri najmanj 35 plačnikih:

           Program 2 dni, 2 x nočna vožnja,  na vprašanje

           Program 3 dni, 2 x nočna vožnja,  na vprašanje

Cene so na osebo v EUR in veljajo po pogojih na dan 1. 10. 2016, ponudba informativna

 

Cena za mlade potnike vključuje: Prijavnino – če se potnik prijavi prek spletne strani in plača v največ dveh obrokih; Osnovni program - prevozi Škofja Loka - Strasbourg- Europa Park – Ljubljana, prevoz Strasbourg- Colmar- Strasbourg (3 dnevni progam), namestitve 1x ali 2x  nočitev z zajtrkom v izbrani namestitvi, 1x večerja, lokalne takse, osnovno turistično zavarovanje, DDV, priprava programa po meri, izvedba izleta, vodenje  in  spremljanje mladoletnih potnikov (turistični vodnik/spremljevalec z licenco, odrasli spremljevalci, skladno s šolsko zakonodajo); dodatne storitve - 1x vstopnina v muzej, celodnevna vstopnina v Europa Park.

 

Prijavnina in rezervacijski stroški: 12 EUR/voucher-račun- če se potnik prijavi telefonsko ali pisno (ne preko spletne strani) in/ali plača v več kot dveh obrokih do odhoda. Prijavnine ne plačajo potniki, ki se na izlet prijavijo elektronsko na naši spletni strani.

 

Cena ne vključuje: obrokov razen zajtrkov v hotelu, prevozov z lokalnimi prevoznimi sredstvi, doplačila za tri, dvo ali enoposteljne sobe, po želji ali če gost nima zadostnega števila sostanovalcev (glej splošne pogoje), napitnin, osebne porabe …

 

Zavarovanja po želji: zavarovanje z asistenco CORIS: 9€/6€, zavarovanje odpovedi potovanja (6% vrednosti celotnega aranžmaja).

 

Ostali potniki se lahko pridružijo skupini s soglasjem šole, če so na voljo prosta mesta.

 

Nekaj cen za orientacijo: Obrok hitre prehrane od 7€, obrok v restavraciji od 10€, posamezna vozovnica za tramvaj 1,8€, vožnja z ladjico v Strassbourgu 12€, kosilo v Strassbourgu od 15€, obrok v Europa Parku od 15€, zajtrk v Best Western od 7€, muzeji od 6 do 10€, lokalno vodenje 1h (FR, ANG) 99€/za 25 oseb/od 4€ na osebo; cene so okvirne in za eno osebo.

Rezervacije in prijave

Prijave sprejemamo do roka za prijave oziroma do zasedbe prostih mest na tej strani (glej spodaj), in izjemoma na vaši šoli pri profesorju/mentorju tujega jezika. Po prijavi plačate varščino v višini 100€, preostanek po pozivu najkasneje do 30 dni pred odhodom na račun Eol-a. V primeru zamude s plačili obračunamo zamudne obresti in stroške izterjave po odvetniških tarifah.

Splošni pogoji

Splošni pogoji, navodila za potovanje in posebni pogoji za potovanja so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v naši poslovalnici ali na http://www.eol.si. Veljajo določila za potovanje zaključenih skupin. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunavamo celotne (100%) storno stroške skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, …) za več informacij o zavarovanjih klikni tukaj.
 

Pošljite povparševanje!

© 2015 - 2021 by Eol d.o.o., Podjetje za življenje z naravo

 

Tour Operator - Organizator potovanj

 

Alešovčeva 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

 

Tel:  +386 1 515 17 70              E-mail: vrtovi@eol.si 

Web: www.eol.si                                     info@eol.si