top of page

Malta in Gozo - 5 dni; letalo

EKSKURZIJA SZŠ LJUBLJANA
april/maj 2023 
(termin bo določen v dogovoru s šolo)

Datum odhoda: april/maj 2023

 

Rok za prijave: oktober 2022

 

Trajanje izleta: 5 dni 

 

Cena:  od 595 €  (pri najmanj 40 potnikih)

Poudarki:

 • Vsebinsko bogat program prilagojen mladim potnikom

 • Odlično vodenje

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Malte 

 • Celodnevni izlet na Gozo

 • Obisk atrakcij Tower of London; opcijsko  London Eye, Madame Tussauds

 • Obisk in ogled muzejev: Natural History Museum/Science Museum, British Museum, National Maritime Museum, British Library

 • V ceno vključene vstopnine in prevozi po programu ter dva topla obroka

 • ni stroška prijavnine

PROGRAM

Okvirni program potovanja

1. dan, sobota: LJUBLJANA-LETALIŠČE–LONDON

Zjutraj se bomo zbrali pri šoli in se z avtobusom odpeljali do enega bližnjih letališč, od koder bomo poleteli v London.  Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo z naročenim avtobusom odpeljali v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Del popoldneva bomo preživeli v družbi dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v imenitnem Prirodoslovnem muzeju. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Zvečer bo za nekaj sprostitve poskrbel sprehod po živahnih nakupovalnih ulicah Oxford in Regent Street, kjer v eni najstarejših in najslavnejših trgovin z igračami, ikonični Hamley's, med množico igrač uživa mlado in staro.   Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan, nedelja: LONDON

Jutranje vstajanje in po zajtrku zbor v avli hotela. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge in se v senci najvišje stavbe v Veliki Britaniji, impresivne The Shard sprehodili do županove rezidence  The City Hall in njenega soseda rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London. Obiskali bomo »Beli stolp« s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer skrbno hranijo nekaj največjih draguljev na svetu in vrsto pomembnih kron britanskih vladarjev. Srečali bomo bradate Beefeaterje, znamenite krokarje in videli, kje je svojo kruto kazen dočakala nesrečna kraljica Anne Boleyn. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do čarovniške Bradavičarke in si nato v British Library ogledamo eno najpomembnejših besedil britanske zgodovine, Magno Carto, pa tudi originalno besedilo Yesterday slavnih Beatlov. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker Street in si po želji ogledamo sloviti muzej voščenih lutk Madam Tussaud's ter Chamber Live, ki je za mnoge mlade obiskovalce eden od vrhuncev obiska Londona (doplačilo). Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej, pogledat, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes, nato pa bomo nadaljevali do vedno živahnega Covent Garden, kjer ulični umetniki kratkočasijo mimoidoče. Le nekaj korakov naprej bomo iskali povezave z znanimi Londončani na gledališkem Leicester Square in posneli še kakšen selfie pri Nelsonovem spomeniku na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel, prenočevanje.  (zajtrk, kosilo)

ta-pinu-g7a4bcad10_1920.jpg
Marsaxlokk Malta

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON

Okrepčali se bomo z zajtrkom in se podali na dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na grič sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali znamenito ničelno poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Ogledali si bomo bomo še National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu. O pomenu pomorščakov in ladjevja v angleški preteklosti priča tudi slovita ladja Cutty Sark, ki je svoj zadnji pristan našla prav v greenwichem pristanišču. Tako bo povsem primerno, da bomo ogled in spoznavanje britanske prestolnice zaokrožili s slikovito plovbo po Temzi. Po povratku v London bomo obiskali  najpomembnejši nacionalni muzej, resnično impresivni The British Museum ter pogledali eksponate iz Egipta, Grčije, Tihomorskih otokov … Po poznem kosilu oz. zgodnji večerji nas čaka prav posebno doživetje, saj si bomo mesto lahko ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin sila priljubljene atrakcije The London Eye (doplačilo).  Vrnitev v hotel, prenočevanje. (zajtrk, kosilo)

 

4. dan: LONDON–LETALIŠČE-LJUBLJANA

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se odpeljali proti osrednjemu Londonu. Sprehodili se bomo od Parlamenta ter Big Ben-a mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljičini Buckinghamski palači in fotografirali leve na Trafalgar Square. Nato bomo nadaljevali do ekscentričnega in slikovitega predela Camden Town, kjer bomo imeli še nekaj časa za malico, zadnje oglede in nakupe spominkov. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo proti domu, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

balconies-g19947acf4_1920.jpg

 

Cena potovanja:  595 € na osebo pri najmanj 40 udeležencih,

                                 645 € pri najmanj 30 udeležencih,

                                 695 € pri najmanj 20 udeležencih.

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z vključeno malo ročno prtljago v merah 45x36x20 cm

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (3x nočitev z zajtrkom),

 • avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa,

 • vožnjo z ladjico po Temzi,

 • vstopnine po programu*,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole**,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • organizacijo potovanja in DDV.

*Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London, London Eye, Windsor, St. Pauls so plačljive in drage londonske atrakcije. Visoke so tudi cene muzikalov… Pri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection, in National Maritime Museum za mlade goste plačil vstopnine ni! 

Odebeljeno smo označili vstopnine, ki so že vključene v ceni.

 

**Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

  

Možna doplačila:

 • 1 kos ročne prtljage v merah 56x45x25 cm, težak do 10 kg: 30 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi);

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 60 EUR; do 23 kg: 70 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi);

 • vstopnina za ogled Madam Tussaud's ter Chamber Live: 30 GBP (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov);

 • vstopnina London Eye: 20 GBP (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov);

 • ogled musicala (Mamma Mia, Grease, The Lion King....): od 30 GBP;

 •  zavarovanje odpovedi potovanja: 6% cene potovanja;

 •  skupinsko zavarovanje z asistenco Coris; osnovno: 6 EUR.

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati s prvim obrokom, ob prijavi naročeno dodatno prtljago pa z drugim obrokom (poznejše spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika).

Predlagamo, da se za en dodatni kovček odloči po več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi sorazmerno razdelijo.

 

Plačilni pogoji - po dogovoru:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke;

 • na 5 obrokov.

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).  

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih.

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa 
Namen plačila:     MALTA SZŠLJ + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
business-gdaf0e34b0_1920.jpg
malta-g9c345927a_1920.jpg

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 20. septembra 2022.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja.  Pridržujemo si pravico do spremembe odhodnega/povratnega letališča. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.

 

Rezervacije na letalih in za oglede na Malti bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

 

Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovalnica obdrži le administrativne stroške v višini 30€ in odstopnino. Za zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja se lahko odločite le ob prijavi, odstopnino pa je potrebno poravnati s prvim obrokom.

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2022


 

road-g04612d306_1920.jpg

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

island-of-malta-g4ad199dae_1920.jpg
POGOJI
PRIJAVNICA

Prijave sprejemamo do dogovorjenega roka prijav oz. do zapolnitve prostih mest. Kasnejše prijave se uvrstijo v čakalno vrsto.

malta-g9024439b6_1920.jpg
boat-g82644ab86_1920.jpg
fiat-500-g721fe85f6_1920.jpg
bottom of page