Foto: Franz Gerdl

ZELIŠČARSKI PRAZNIK NA KOROŠKEM - IRSCHEN 2019

 

29. junij 2019

 

 

Že od nekdaj velja rek 'Zdravnik zdravi, narava ozdravi!' Tudi sami se vedno bolj zavedamo pomena naravne pridelave hrane ter uporabe začimb in zelišč v vsakodnevnem življenju. Na zadnjo junijsko soboto vas vabimo na avstrijsko Koroško, v slikovito zeliščarsko vasico, kjer vsako poletje pripravijo pravi zeliščarski praznik. Med zeliščnimi vrtovi ter stojnicami, obloženimi z raznoraznimi zdravilnimi pripravki, bomo preverili, kakšno je vaško življenje v sozvočju z naravo in ali res drži Pehtino (ali je bilo morda Kosobrinovo?) zagotovilo Kekcu: 'Za vsako bolezen rož'ca raste!'

 

Vabljeni!

 

 
 
Program potovanja
 

Sobota, 29. junij 2019

 

V zgodnjih jutrnjih urah se bomo podali na pot - iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City), sopotnike bomo pobirali v Slov. Bistrici ob 5.30 (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob pribl. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Na Gorenjskem se nam bodo pridružili še zadnji potniki, skupaj bomo nadaljevali z vožnjo na avstrijsko Koroško.

Svoja vrtoljubska srca bomo ogreli v imenitnih vzorčnih vrtovih kvalitetne družinske vrtnarije. Sprehod skozi serijo vrtov bo poskrbel za obilico svežih idej, kvalitetne rastline, zanimive vrtne dodatke, okraske in opremo za različne kombinacije in zasaditve pa bomo lahko v vrtnariji tudi kupili. 

Naš glavni cilj bo koroška vasica Irschen, kjer se že od nekdaj ukvarjajo z gojenjem in predelavo zelišč. V vasi in okolici že več kot dvajset let premišljeno urejajo zanimive in poučne točke ter pripravljajo različne tečaje in delavnice. Zadnje dni junija tu vse živi in utripa v znamenju pravega zeliščarskega festivala. Med 600 in 750 m nad morjem bomo tudi mi lažje prenesli poletno vročino. Skozi vas nas bo do barvitega in dišečega zeliščnega vrta popeljal vaški zeliščar in nam predstavil kakšno je vaško življenje v sozvočju z naravo. Popoldne bomo lahko temeljito raziskali ponudbo stojnic z vsem, kar znajo tamkajšnji zeliščarji zvabiti iz darov narave. Ne bo nam manjkalo možnosti za nakupe in prigrizek.

 

Pozno popoldan se bomo znova vkrcali v avtobus, se spotoma ustavili še za sprehod skozi Beljak in se nato po avtocesti skozi Karavanke vrnili v Slovenijo.

 
Cena                                                                               

 

Cena programa:

  • 36 € za odhod iz Ljubljane

  • 43 € za odhod iz Maribora, Slovenske Bistrice in Celja

 

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

  • cestnine in parkirnine, stroške voznika

  • oglede po programu in vstopnine,

  • vodenje

  • osnovno nezgodno zavarovanje, 

  • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Cena ne vključuje: 

  • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Popust za otroke:

  • otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama)

 

Društvom in skupinam program rade volje prilagodimo po meri.

1/5
 
Poudarki

Predvideni vodnik:  

NAZAJ NA ZBIRNIK
ZAKAJ PO VRTOVIH
ZANIMIVOSTI
PODARITE DARILNI BON
Show More
 
Video utrinek
 

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

© 2015 - 2020 by Eol d.o.o., Podjetje za življenje z naravo

 

Tour Operator - Organizator potovanj

 

Alešovčeva 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

 

Tel:  +386 1 515 17 70              E-mail: vrtovi@eol.si 

Web: www.eol.si                                     info@eol.si