Foto: Franz Gerdl

ZELIŠČARSKI PRAZNIK NA KOROŠKEM - IRSCHEN 2022

 

2. julij 2022

 

 

Že od nekdaj velja rek 'Zdravnik zdravi, narava ozdravi!' Tudi sami se vedno bolj zavedamo pomena naravne pridelave hrane ter uporabe začimb in zelišč v vsakodnevnem življenju. Na prvo julijsko soboto vas vabimo na avstrijsko Koroško, v slikovito zeliščarsko vasico, kjer vsako poletje pripravijo pravi zeliščarski praznik. Med zeliščnimi vrtovi ter stojnicami, obloženimi z raznoraznimi zdravilnimi pripravki, bomo preverili, kakšno je vaško življenje v sozvočju z naravo in ali res drži Pehtino (ali je bilo morda Kosobrinovo?) zagotovilo Kekcu: 'Za vsako bolezen rož'ca raste!'

 

Vabljeni!

 

img_1592
©FranzGERDL_DRTL_Irschen-Kraeuter
 
 
Poudarki

Predvideni vodnik: Gregor Zupan

 
Program potovanja
 

Sobota, 2. julij 2022

 

V zgodnjih jutranjih urah se bomo podali na pot - iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City), sopotnike bomo pobirali v Slov. Bistrici ob 5.30 (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob pribl. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Na Gorenjskem se nam bodo pridružili še zadnji potniki, skupaj bomo nadaljevali z vožnjo na avstrijsko Koroško.

Svoja vrtoljubska srca bomo ogreli v kvalitetni družinski vrtnariji. Ogledali si bomo tudi permakulturni in zelenjavni vrt. Zeliščarka Karin nam bo predstavila principe vrtnarjenja s kar največjim posluhom za naravo. Seveda bo mogoče izdelke, pripravke in dobrote z vrta tudi kupiti.

 

Naš glavni cilj bo koroška vasica Irschen, kjer se že od nekdaj ukvarjajo z gojenjem in predelavo zelišč. V vasi in okolici že več kot dvajset let premišljeno urejajo zanimive in poučne točke ter pripravljajo različne tečaje in delavnice. Zadnje dni junija tu vse živi in utripa v znamenju pravega zeliščarskega festivala. Med 600 in 750 m nad morjem bomo tudi mi lažje prenesli poletno vročino. Skozi vas nas bo do barvitega in dišečega zeliščnega vrta popeljal vaški zeliščar in nam predstavil kakšno je vaško življenje v sozvočju z naravo. Popoldne bomo lahko temeljito raziskali ponudbo stojnic z vsem, kar znajo tamkajšnji zeliščarji zvabiti iz darov narave. Ne bo nam manjkalo možnosti za nakupe in prigrizek.

 

Pozno popoldan se bomo znova vkrcali v avtobus, se spotoma ustavili še za sprehod skozi slikovito mestno jedro Špitala ob Dravi (Spittal an der Drau). V večernih urah se bomo vrnili v Slovenijo.

 
Cena                                                                               

 

Cena programa:

  • 41 € za odhod iz Ljubljane

  • 48 € za odhod iz Maribora, Slovenske Bistrice in Celja

 

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

  • cestnine in parkirnine, stroške voznika

  • oglede po programu in vstopnine,

  • vodenje 

  • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Cena ne vključuje: 

  • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Popust za otroke:

  • otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama)

OPOMBA: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.

1/5
 
Video utrinek
 

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.