top of page

Foto: Franz Gerdl

ZELIŠČARSKI PRAZNIK NA KOROŠKEM - IRSCHEN 2023

 

1. julij 2023

 

 

Že od nekdaj velja rek 'Zdravnik zdravi, narava ozdravi!' Tudi sami se vedno bolj zavedamo pomena naravne pridelave hrane ter uporabe začimb in zelišč v vsakodnevnem življenju. Na prvo julijsko soboto vas vabimo na avstrijsko Koroško, v slikovito zeliščarsko vasico, kjer vsako poletje pripravijo pravi zeliščarski praznik. Med zeliščnimi vrtovi ter stojnicami, obloženimi z raznoraznimi zdravilnimi pripravki, bomo preverili, kakšno je vaško življenje v sozvočju z naravo in ali res drži Pehtino (ali je bilo morda Kosobrinovo?) zagotovilo Kekcu: 'Za vsako bolezen rož'ca raste!' 

Vabljeni!

 

POUDARKI
Poudarki

Predvideni vodnik: Gregor Zupan

PROGRAM
Program potovanja
 

Sobota, 1. julij 2023

 

V jutranjih urah se bomo podali na pot - iz Maribora ob 6. uri zjutraj (TPC City), sopotnike bomo pobirali v Slov. Bistrici ob 6.30 (Spar ob AC), ob 7.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob pribl. 8.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Na Gorenjskem se nam bodo pridružili še zadnji potniki, skupaj bomo nadaljevali z vožnjo na avstrijsko Koroško vse do Milštatskega jezera.

 

Naš prvi daljši postanek bo v bližini Seebodna, kjer si bomo ogledali imenitni Muzej bonsajev, ki je eden najstarejših, največjih in hkrati najboljših tovrstnih muzejev v Evropi. Obsežni vrtovi, mojstrsko oblikovani po japonskih tradicionalnih ZENovskih vzorih, so nadvse primerno okolje za zbirko edinstvenih bonsajev. Nekateri veličastni primerki, stari stoletje in več, le potrjujejo načelo potrpežljivosti in ponižnosti do narave, saj ena človeška generacija ni dovolj, da bi dokončala delo, začeto na bonsaju. 

Naš glavni cilj bo koroška vasica Irschen, kjer se že od nekdaj ukvarjajo z gojenjem in predelavo zelišč. V vasi in okolici že več kot dvajset let premišljeno urejajo zanimive in poučne točke ter pripravljajo različne tečaje in delavnice. Zadnje dni junija tu vse živi in utripa v znamenju pravega zeliščarskega festivala. Med 600 in 750 m nad morjem bomo tudi mi lažje prenesli poletno vročino. Skozi vas nas bo do barvitega in dišečega zeliščnega vrta popeljal vaški zeliščar in nam predstavil kakšno je vaško življenje v sozvočju z naravo. Popoldne bomo lahko temeljito raziskali ponudbo stojnic z vsem, kar znajo tamkajšnji zeliščarji zvabiti iz darov narave. Ne bo nam manjkalo možnosti za nakupe in prigrizek.

 

Pozno popoldan se bomo znova vkrcali v avtobus in se v večernih urah, polni lepih vtisov, vrnili v Slovenijo.

CENA
Cena                                                                               

 

Cena programa (pri najmanj 35 potnikih):

  • 57 € za odhod iz Ljubljane

  • 64 € za odhod iz Maribora, Slovenske Bistrice in Celja

 

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

  • cestnine in parkirnine, stroške voznika

  • oglede po programu in vstopnine,

  • vodenje 

  • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Cena ne vključuje: 

  • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Popust za otroke:

  • otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama)

OPOMBA: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 6 €/osebo

Če bo prijav manj kot 25 , si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 

VIDEO
Video utrinek
PRIJAVNICA

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

Bonsai Plant Flowers

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

Japanese Garden
bottom of page