IMG_9139

TULLN 

Največja cvetlična razstava in vrtnarski sejem v Avstriji

 

5. september 2020

 

Vabimo vas na ogled mednarodnega sejma cvetja in vrtnarske tehnike, kjer na enem mestu najdete marsikaj koristnega za hišo in vrt.  Sprehod med imenitnimi vzorčnimi vrtovi bo poskrbel za navdih in množico svežih idej, ki jih bomo zlahka začeli udejanjati med bogato založenimi policami dveh vrhunskih vrtnarij.

 

Vabljeni!

 

IMG_1827
IMG_5195
IMG_1826
IMG_2796
IMG_5201
IMG_5218
IMG_5156
 
Poudarki

Predvideni vodnik:  Gregor Zupan

 
Program potovanja
 

 

Sobota, 31. avgust 2019

 

Zgodaj zjutraj se bomo s turističnim avtobusom odpeljali iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most ob 3.30 zjutraj). Potniki se nam bodo pridružili še v Celju (dvorana Zlatorog ob 4.30), Slovenski Bistrici (Spar ob AC ob 5.00) in Mariboru (TC City ob 5.30).

Vožnjo bomo nadaljevali po avstrijski Štajerski mimo Gradca do Dunaja ter naprej do Tullna. Organizatorji so tudi tokrat pripravili pester vrtnarski sejem in hkrati omogočili ogled sosednjih vzorčnih vrtov: Garten Tulln. Ti so prvič odprli svoja vrata za deželno razstavo leta 2008, odtlej jih strokovnjaki skrbno dopolnjujejo. Našli boste raznolike ideje za svoje vrtove, dopolnjevali znanje o ekologiji vrtov in njihovih koristnih in škodljivih »prebivalcih« ali se pridružili sprehajalcem pri ogledu z razglednega stolpa. Vrtove so nekajkrat predstavljale tudi naša televizija in strokovne revije. Ljubitelji in strokovnjaki se tja zelo radi vračajo. Sejemska vstopnica dovoljuje le enkraten vstop, vendar bo dodatna možnost za potnike na naših avtobusih ogled in nakupi v bližnjih kvalitetnih vrtnarijah Prascac in Starkl, ki sta nosilca visoke ravni hortikulturne ponudbe v Tullnu in okolici. Po nakupih se bomo popoldan mimo Dunaja odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 
Cena                                                                               

 

Cena programa:

  • 66 € za odhod iz Ljubljane

  • 57 € za odhod iz Maribora, Slovenske Bistrice in Celja​

 

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

  • cestnine in druge pristojbine,

  • vstopnino na sejem in na vzorčne vrtove,

  • vodenje​

  • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Cena ne vključuje: 

  • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Popust za otroke:

  • otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama)

Zaključenim skupinam priporočamo možnost odhodov »po meri«, dvodnevnega potovanja obogatenega z drugimi vrtnarijami in vrtovi, obiskom semenske banke, vrtnarskega muzeja ali ogledom Dunaja in obiski kulturnih ustanov.

 
1/5
 
Video utrinek
 

Prosimo za zgodnje prijave.

 

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.