top of page
Isle of WIght (4)
IMG_9818
Isle of WIght (17)
IMG_6397
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (10)
Isle of WIght (7)
IMG_2501

London - 4 dni; letalo

EKSKURZIJA SZŠ LJUBLJANA
april/maj 2023 
(termin bo določen v dogovoru s šolo)

London is The place to be!

Datum odhoda: april/maj 2023

 

Rok za prijave: 9. december 2022

         oz. do zapolnitve prostih mest

 

Trajanje izleta: 4 dni 

Max št. potnikov/skupino: 35

 

Cena:  od 635 €  (pri najmanj 30 potnikih)

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program

 • Odlično vodenje

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Izlet v Greenwich in vožnja z ladjico po Temzi

 • Obisk atrakcij Tower of London; opcijsko  London Eye + Madame Tussauds

 • Obisk in ogled muzejev: Natural History Museum/Science Museum,  National Maritime Museum, British Library

 • voden ogled Florence Nightingale Museum

 • V ceno vključene vstopnine in prevozi po programu ter dva topla obroka

 • ni stroška prijavnine

PROGRAM

1. dan, sobota: LJUBLJANA-LETALIŠČE–LONDON

Dopoldanski polet v London (z ljubljanskega oz. enega sosednjih letališč). Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo z naročenim avtobusom odpeljali v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Del popoldneva bomo preživeli v družbi dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v imenitnem Prirodoslovnem muzeju. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Zvečer bo za nekaj sprostitve poskrbel sprehod po živahnih nakupovalnih ulicah Oxford in Regent Street, kjer v eni najstarejših in najslavnejših trgovin z igračami, ikonični Hamley's, med množico igrač uživa mlado in staro. Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan, nedelja: LONDON

Jutranje vstajanje in po zajtrku zbor v avli hotela. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge in se v senci najvišje stavbe v Veliki Britaniji, impresivne The Shard sprehodili do županove rezidence  The City Hall in njenega soseda rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London. Obiskali bomo »Beli stolp« s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer skrbno hranijo nekaj največjih draguljev na svetu in vrsto pomembnih kron britanskih vladarjev. Srečali bomo bradate Beefeaterje, znamenite krokarje in videli, kje je svojo kruto kazen dočakala nesrečna kraljica Anne Boleyn. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do čarovniške Bradavičarke, najbolj radovedni pa si lahko (če nam bo čas dopuščal) nato v British Library ogledamo še eno najpomembnejših besedil britanske zgodovine, Magno Carto, pa tudi originalno besedilo Yesterday slavnih Beatlov. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker Street in si po želji ogledamo sloviti muzej voščenih lutk Madam Tussaud's ter Chamber Live, ki je za mnoge mlade obiskovalce eden od vrhuncev obiska Londona (doplačilo). Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej, pogledat, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes, nato pa bomo nadaljevali do vedno živahnega Covent Garden, kjer ulični umetniki kratkočasijo mimoidoče. Le nekaj korakov naprej bomo iskali povezave z znanimi Londončani na gledališkem Leicester Square in posneli še kakšen selfie pri Nelsonovem spomeniku na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel, prenočevanje.  (zajtrk, kosilo)

Okvirni program potovanja

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON

Okrepčali se bomo z zajtrkom in se podali na dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na grič sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali znamenito ničelno poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Ogledali si bomo bomo še National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu. O pomenu pomorščakov in ladjevja v angleški preteklosti priča tudi slovita ladja Cutty Sark, ki je svoj zadnji pristan našla prav v greenwichem pristanišču. Tako bo povsem primerno, da bomo ogled in spoznavanje britanske prestolnice zaokrožili s slikovito plovbo po Temzi. Po povratku v London bomo obiskali za vas še posebej zanimiv muzej, posvečen Florence Nightingale. Izjemno žensko, ki je bila že v svojem času prava ikona, še zdaj poznamo kot 'mati sodobne zdravstvene nege', in je že stoletja navdih zdravstvenim delavcem po vsem svetu. Med atraktivnim vodenim ogledom bomo lahko hkrati preverili še svoje poznavanje angleščine :). Sledilo bo pozno kosilo oz. zgodnja večerja, nato pa prav posebno doživetje, saj si bomo mesto lahko ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin sila priljubljene atrakcije The London Eye (doplačilo).  Vrnitev v hotel, prenočevanje. (zajtrk, kosilo)

 

4. dan: LONDON–LETALIŠČE-LJUBLJANA

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se odpeljali proti osrednjemu Londonu. Sprehodili se bomo od Parlamenta ter Big Ben-a mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljičini Buckinghamski palači in fotografirali leve na Trafalgar Square. Nato bomo nadaljevali do ekscentričnega in slikovitega predela Camden Town, kjer bomo imeli še nekaj časa za malico, zadnje oglede in nakupe spominkov. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo proti domu, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

 

Cena potovanja: 

 • 635 € pri najmanj 30 udeležencih/v skupini*;

 • 695 € pri najmanj 20 udeležencih/v skupini*

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z vključeno malo ročno prtljago v merah 45x36x20 cm

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (3x nočitev z zajtrkom),

 • 2 topla obroka (kosilo ali večerja),

 • avtobusne prevoze po programu v VB prvi in zadnji dan,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa, drugi in tretji dan,

 • vožnjo z ladjico po Temzi,

 • vstopnine po programu**,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole***,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • organizacijo potovanja in DDV.

* Če se prijavi večje število udeležencev, ki jih je potrebno razdeliti v dve ali več skupin, se cena ekskurzije na potnika obračuna glede na dejansko število udeležencev v posamezni skupini (če se npr. prijavi 64 potnikov, ki jih razdelimo na dve skupini, se upošteva cena na potnika za skupino 32 oseb v skupini).

**Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London (ogled vključen v ceni), London Eye, Windsor, Florence Nightingale Museum (ogled vključen v ceni), St. Pauls, Royal Observatory so plačljive in razmeroma drage londonske atrakcije. Visoke so tudi cene muzikalov… Pri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection, in National Maritime Museum za mlade goste plačil vstopnine ni!   

***Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

  

Možna doplačila:

 • 1 kos ročne prtljage v merah 56x45x25 cm, težak do 10 kg: 30 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi);

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 60 EUR; do 23 kg: 70 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi);

 • vstopnina za ogled Madam Tussaud's s Chamber Live + vstopnina London Eye: 50 GBP (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov);

 • ogled musicala (Mamma Mia, Grease, The Lion King....): od 25 GBP; (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov);

 • transfer Ljubljana-letališče-Ljubljana: 25 €/osebo/smer (če odhoda ne bo mogoče izvesti z ljubljanskega letališča bodo stroški morebitnega transferja obračunani glede na izbrane dejanske lete/letališča); 

 • Audioguide slušalke (če se za uporabo odloči vsaj 15 dijakov): 8 EUR;

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 38 EUR;

 • skupinsko zavarovanje z asistenco Coris; osnovno: 6 EUR.

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati s prvim obrokom, ob prijavi naročeno dodatno prtljago pa z drugim obrokom (poznejše spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika).

Predlagamo, da se za en dodatni oddani kovček odločita dva ali več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi (za dodaten par čevljev, vetrovko, toaletne potrebščine...) sorazmerno razdelijo.

 

Plačilni pogoji - po dogovoru:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke;

 • na 5 obrokov.

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).  

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih.

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa 
Namen plačila:     LONDON SEŠLJ + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 15. novembra 2022.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja.  Pridržujemo si pravico do spremembe odhodnega/povratnega letališča/letalskega prevoznika. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.

 

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t.i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

 

Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovalnica obdrži le administrativne stroške v višini 20€ in odstopnino. Za zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja se lahko odločite le ob prijavi, odstopnino pa je potrebno poravnati s prvim obrokom.

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2022


 

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

POGOJI
PRIJAVNICA

Pomembno

Za vstop v Veliko Britanijo potrebujete POTNI LIST.

Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

IMG_0680.JPG
pexels-martino-battista-9663094.jpg
IMG_8842.JPG
bottom of page