top of page
IMG_2501
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (37)
Isle of WIght (10)
Isle of WIght (7)
IMG_2427

London z Windsorjem - Srednja zdravstvena šola Ljubljana

6.-9. april 2017

Potovanje v London se hitro bliža, zato prosimo, čimprej izpolnite spodnjo prijavnico za izbirne oglede in dodatno prtljago.

Upoštevali bomo prijavnice, ki bodo oddane najkasneje do 23. marca, ko bo ob 17. uri na šoli tudi na roditeljski sestanek. Vabljeni!

PRIJAVE SO ZAKLJUČENE

Četrti, zadnji obrok plačila znaša 18,00 € + vsa izbirna doplačila, za katera ste se odločili v zgornji prijavnici. Znesek nakažete, tako kot prejšnje tri obroke, na Eolov račun, najkasneje do 30. 3. 2017. 

Plačilo

Če imate glede potovanja kakršnakoli dodatna vprašanja, nam pišite ali pokličite na 031 524 678.

Okvirni program potovanja

1. dan: LJUBLJANA (ali bližnja letališča)–LUTON/STANSTED–WINDSOR–LONDON
Dopoldan se bomo zbrali na letališču Jožeta Pučnika. Prijava na let in odhod v London. Po pristanku avtobusni prevoz v kraljevi Windsor, kjer si bomo ogledali grajske sobane, ki jih kraljica Elizabeta in njeni gostje še vedno uporabljajo, ter kapelo sv. Jurija. Od daleč bomo videli tudi sloviti Eton. Nadaljevali bomo v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s … Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.


2. dan: LONDON (zajtrk, kosilo)
Jutranje vstajanje in zbor v avli hotela po zajtrku. S podzemno železnico se bomo peljali do postaje London Bridge. Sprehodili se bomo do županove rezidence The City Hall in njenega soseda rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko 123 let starega znamenitega dvižnega mostu The Tower Bridge do trdnjave Tower of London in v njej obiskali »Beli stolp« s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer je nekaj največjih draguljev na svetu in vrsta dragocenih kron britanskih vladarjev, srečali bradate Beefeaterje in znamente krokarje. Kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St. Catherine Docks in Dicken's Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross,
pogledamo peron vlaka do Bradavičarke in si ogledamo Magno Carto ter originalno besedilo Yesterday v British Library. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker in si po želji (izbirno) ogledamo muzej voščenih lutk Madame Tussaud's ter Chamber Live. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej in spoznali, kje je bil doma slavni detektiv Holmes. Če bomo hitri, bo čas, da pogledamo še Oxford Street, nato pa bomo nadaljevali do Covent Garden. Le nekaj korakov naprej bomo iskali povezave z znanimi Londončani na Leicester Square in videli Nelsonov spomenik na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel, prenočevanje.

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Sledil bo dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na hrib sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Pogledali bomo še v National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu ... Povratek v London, kjer bomo šli do najpomembnejšega nacionalnega muzeja The British Museum, pogledali eksponate iz Egipta, Grčije, Tihomorskih otokov … Po večerji bomo izbirali med vožnjo na znamenitem kolesu London Eye ali dodatnim
sprehodom po večernem Londonu z vodnikom. Vrnitev v hotel okoli 22.00. Prenočevanje.


4. dan: LONDON–TRST/BENETKE/LJUBLJANA (zajtrk)
Zgodaj zjutraj bomo pozajtrkovali, prtljago zložili v garderobo in šli na zadnje oglede v mestu. Peš bomo odšli od Parlamenta ter Big Ben-a mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljičini palači in fotografirali leve na Trafalgar Square. Nato se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali na letališče. Poleteli bomo proti letališču v bližini Slovenije in od tam z avtobusom nadaljevali do Ljubljane, kjer bomo hiteli domačim razlagati o lepih izkušnjah s poti.

 

Cena pri najmanj 30 plačnikih: 488 € ,


Cena vključuje: letalski prevoz v London in nazaj, vključno z letališkimi taksami (+mala ročna prtljaga v merah 42 x 32 x 25 cm), prevoz z letališča v Ljubljano zadnji dan, namestitev v hotelu turistične kategorije v Londonu v večposteljnih sobah (3 x nočitev z zajtrkom), 2 x topel obrok kosilo ali večerjo, avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan, mestni prevoz pri izvedbi programa, vstopnine po programu*, stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole**, nezgodno zavarovanje, kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja, organizacijo in DDV.


* Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London, London Eye, Windsor, Royal Observatory so plačljive in razmeroma drage londonske atrakcije. Visoke so lahko tudi cene muziklov,... Pri Natural History Museum, British Museum, National Gallery, British Library, Wallace Collection in National Maritime Museum plačil vstopnine ni!


Odebeljeno smo označili vstopnine, ki so ŽE vključene v ponujeni ceni.


Možna doplačila: večja ročna prtljaga (56 x 45 x 25 cm) 20 EUR, oddana prtljaga, do 20 kg 40 EUR, London Eye 17 GBP, Madame Tussauds 18 GBP, skupinsko zavarovanje z asistenco Coris (3 dnevno) 4,08 €. Vse plačljivo v EUR pred odhodom.


**Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca. 

 

Program je sestavljen po pogojih in cenah 6. septembra 2016.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov.​

Cena

Splošni pogoji

Splošni pogoji, navodila za potovanje in posebni pogoji za potovanja so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v naši poslovalnici ali na http://www.eol.si. Veljajo določila za potovanje zaključenih skupin. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunavamo celotne (100%) storno stroške skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, …) za več informacij o zavarovanjih klikni tukaj).

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo programa).


 

Izpolni prijavnico in se nam pridruži! London bomo prečesali po dolgem in počez.

bottom of page