top of page
IMG_0740
IMG_0801
IMG_8842
IMG_8812
IMG_2916
IMG_2899_edited
Isle of WIght (41)_edited
Isle of WIght (42)
IMG_9914
IMG_6397_edited
Isle of WIght (10)
Isle of WIght (7)
IMG_2501

London in Hampton Court- SZŠ Ljubljana

12.-15. april 2018

Okvirni program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-LUTON–HAMPTON COURT

 

Dopoldan se bomo zbrali na letališču Jožeta Pučnika. Prijava na let in polet v London. Po pristanku avtobusni prevoz do nekdanje palače razvpitega kralja Henrika VIII, Hampton Court. Nekaterim bo všeč mogočna zgradba, drugim vrhunski vrtovi, tretjim nazoren prikaz nekdanjega življenja v grajskih kuhinjah … Nadaljevali bomo v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s … Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan: LONDON (zajtrk, kosilo)

 

Jutranje vstajanje in zbor v avli hotela po zajtrku. S podzemno železnico se bomo peljali do postaje London Bridge. Sprehodili se bomo do županove rezidence The City Hall in njenega soseda rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London. Obiskali bomo »Beli stolp«s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer je nekaj največjih draguljev na svetu in vrsta dragocenih kron britanskih vladarjev, srečali bomo bradate Beefeateje in znamente krokarje. Kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St. Catherine Docks in Dicken's Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, pogledamo peron vlaka do Bradavičarke in si ogledamo Magno Carto ter originalno besedilo Yesterday v British Library. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker in si po želji (izbirno) ogledamo muzej voščenih lutk Madame Tussaud's ter Chamber Live. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej in spoznali, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes. Če bomo hitri, bo čas, da pogledamo še Oxford Street, nato pa bomo nadaljevali do Covent Garden. Le nekaj korakov naprej bomo iskali povezave z znanimi Londončani na Leicester Square in videli Nelsonov spomenik na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel, prenočevanje.

London is The place to be!

Datum odhoda: 12. 4. 2018

 

Rok za prijave: 10. 11. 2017

 

Trajanje izleta: 4 dni 

 

Cena: 488€ pri najmanj 30 potnikih

 

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program 

 • Odlično vodenje

 • Voden ogled palače Hampton Court

 • Izlet v Greenwich

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Vključena dva topla obroka

PROGRAM

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON (zajtrk, večerja)

 

Zajtrk. Sledil bo dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na hrib sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali poldnevniško linijo in preverili, kdo ima bolj točno uro. Pogledali bomo še v National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu ... Povratek v London, kjer bomo šli do najpomembnejšega nacionalnega muzeja The British Museum, pogledali eksponate iz Egipta, Grčije, Tihomorskih otokov … Po večerji bomo izbirali med vožnjo na znamenitem kolesu London Eye (doplačilo) ali dodatnim sprehodom po večernem Londonu z vodnikom. Vrnitev v hotel okoli 22.00. Prenočevanje.

4. dan: LONDON–LJUBLJANA (zajtrk)

 

Zgodaj zjutraj bomo pozajtrkovali, prtljago zložili v garderobo in šli na zadnje oglede v mestu. Peš bomo odšli od Parlamenta ter Big Bena mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljičini palači in fotografirali leve na Trafalgar Square. Nato se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali na letališče, od koder bomo zvečer poleteli proti domovini. V Ljubljani pa bomo že v poznih večernih urah hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti.

Cena potovanja:   488 € pri najmanj 30 plačnikih in

                                  507 € pri najmanj 25 udeležencih.

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z vključeno ročno prtljago v merah 55 x 40 x 23 cm, max teža 10 kg

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • namestitev v hotelu turistične kategorije v Londonu v več posteljnih sobah (3 x nočitev z zajtrkom),

 • 2 x topel obrok (kosilo ali večerjo),

 • avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa,

 • vstopnine po programu*,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole**,

 • nezgodno zavarovanje,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • organizacijo potovanja in DDV.

 

* Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London, London Eye, Hampton Court, Royal Observatory so plačljive in razmeroma drage londonske atrakcije. Visoke so lahko tudi cene muziklov,... Pri Natural History Museum, British Museum, National Gallery, British Library, Wallace Collection in National Maritime Museum plačil vstopnine ni!                                                                                                                                                                             

 

Odebeljeno smo označili vstopnine, ki so že vključene v ponujeni ceni.

 

**Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

 

Možna doplačila:

 

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 20 kg: 60 EUR,

 • vstopnina London Eye: 19,50 GBP,

 • vstopnina Madame Tussauds: 18,00 GBP,

 • skupinsko zavarovanje z asistenco Coris: 6 €,

 • zavarovanje odpovedi potovanja:  28 €.

 

Vse plačljivo v EUR pred odhodom. Zavarovanje odpovedi je treba doplačati v oktobru, dodatno prtljago v januarju, poznejše spremembe niso mogoče. Predlagamo, da se za en dodatni kovček odloči po več dijakov skupaj in si strošek razdelijo.

 

Plačilni pogoji:

 

 • 170 € do 27. oktobra 2017; 198 €, če ste se odločili za zavarovanje odpovedi

 • 150 € do 15. januarja 2018; 210 € z doplačilom za večjo prtljago

 • 150 € do 15. februarja 2018;

 • Zadnji obrok do 20. marca 2018; znesek je odvisen od individualnih doplačil, za katera se boste odločili (za prtljago, izbirne vstopnine, zavarovanje Coris…), končnega št. udeležencev in tečaja GBP.

 

Cena

CENA

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 28. septembra 2017.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov.

Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin potovanja.

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z zavarovalnico Adriatic Slovenica. Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco. Ponudili vam bomo možnost skupinske police Coris.

 

Če ob prijavi predvidevate, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste udeležili, lahko vplačate odstopnino, ki je 28 € in velja le v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika oz. v ožji družini).

Zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja lahko vplačate le ob prijavi, oktobra 2017.


 

POGOJI

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

PRIJAVNICA
Podatki za nakazilo:
Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      za sklic, prosimo, višite SI00 + številko vašega mobilnega telefona
                               (na primer SI00-041-838202)
Namen plačila:    LONDON SZŠLJ + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Prosimo, da izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
bottom of page