top of page
IMG_2501
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (10)

London - SŠGTLJ

London is The place to be!

PROGRAM

1. dan: SLOVENIJA–LETALIŠČE-LONDON

Zjutraj se bomo zbrali pri šoli in se z avtobusom odpeljali do enega bližnjih letališč, od koder bomo poleteli v London.  Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo z naročenim avtobusom odpeljali v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Del popoldneva bomo preživeli v družbi dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v Prirodoslovnem muzeju. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Zvečer bo za nekaj sprostitve poskrbel sprehod po živahnih nakupovalnih ulicah Oxford in Regent Street, kjer v eni najstarejših in najslavnejših trgovin z igračami, ikonični Hamley's, med množico igrač uživa mlado in staro.   Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan: LONDON

Jutranje vstajanje in po zajtrku zbor v avli hotela. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge in se v senci najvišje stavbe v Veliki Britaniji, impresivne The Shard sprehodili do županove rezidence The City Hall in bližnjega slovitega rušilca HMS Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London (izbirno), kjer je svojo kruto kazen dočakala nesrečna kraljica Anne Boleyn. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do čarovniške Bradavičarke. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker Street in si ogledamo sloviti muzej voščenih lutk Madam Tussaud's ter Chamber Live (izbirno), ki je za mnoge mlade obiskovalce eden od vrhuncev obiska Londona. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej, pogledat, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes, nato pa bomo nadaljevali do vedno živahnega Covent Garden, kjer ulični umetniki kratkočasijo mimoidoče.  Le nekaj korakov naprej bomo iskali povezave z znanimi Londončani na gledališkem Leicester Square in posneli še kakšen selfie pri Nelsonovem spomeniku na Trafalgar Square. Možnost ogleda muzikala (izbirno)).Vrnitev v hotel, prenočevanje.  (zajtrk)

Okvirni program potovanja

Datum odhoda: 20. 03. 2024

 

Rok za prijave: 27.10.2023

 

Trajanje izleta: 4 dni 

 

Potnikov: najmanj 35

 

Cena:  od 760€  (pri najmanj 35 potnikih)

               + 69GBP  vstopnine po želji 

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program

 • Odlično vodenje

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Izlet v Greenwich in vožnja z ladjico po Temzi

 • Obisk atrakcij London Eye, Madame Tussauds, Tower of London (izbirno)

 • Obisk in ogled muzejev: Natural History Museum/Science Museum, British Museum, National Maritime Museum

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON

Okrepčali se bomo z zajtrkom in se podali na dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na grič sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali znamenito ničelno poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Ogledali si bomo bomo še National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu. O pomenu pomorščakov in ladjevja v angleški preteklosti priča tudi slovita ladja Cutty Sark, ki je svoj zadnji pristan našla prav v greenwichem pristanišču. Tako bo povsem primerno, da bomo ogled in spoznavanje britanske prestolnice zaokrožili s slikovito plovbo po Temzi. Po povratku v London bomo obiskali  najpomembnejši nacionalni muzej, The British Museum ter pogledali eksponate iz Egipta, Grčije, Tihomorskih otokov … Po poznem kosilu oz. zgodnji večerji nas čaka prav posebno doživetje, saj si bomo mesto ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin sila priljubljene atrakcije The London Eye (izbirno).  Vrnitev v hotel, prenočevanje. (zajtrk)

 

4. dan: LONDON–LETALIŠČE-SLOVENIJA

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se odpeljali proti osrednjemu Londonu. Sprehodili se bomo od Parlamenta ter Big Ben-a mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljevi Buckinghamski palači in fotografirali leve na Trafalgar Square. Nato bomo nadaljevali do ekscentričnega in slikovitega predela Camden Town, kjer bomo imeli še nekaj časa za malico, zadnje oglede in nakupe spominkov. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo proti domu, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

Cena potovanja:  

 • 760€ pri najmanj 35 udeležencih/skupino*,

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z vključeno malo ročno prtljago v merah 45x36x20 cm ter 1 kosom ročne prtljage v merah 56x45x25 cm, težkim do 10 kg (navedene cene veljajo ob prijavi; točne mere prtljage vam sporočimo ob potrditvi termina),

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (3x nočitev z zajtrkom),

 • avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa,

 • vožnjo z ladjico po Temzi,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole***,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • organizacijo potovanja in DDV.

Strošek obrokov ni vključen v ceni razen obrokov navedenih v programu (3 x zajtrk)

Okvirne cene

 • v restavracijah hitre prehrane 6 do 10 GBP/menu,

 • street food 8 do 15 GBP ,

 • restavracije od 20 GBP

Cene Izbirnih ogledov:

 • Madame Tussauds od 25GBP

 • London Eye od 25GBP

 • Tower od 19 GBP

 • Musical (Mamma Mia, Grease, Matilda, Wicked....): od 49 GBP 

 

Oglede bomo izvedli, če se bo prijavila vsaj polovica udeležencev (pogoji spremstva

** Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, London Eye, Windsor, St. Pauls, Cutty Sark, Hampton Court..., so plačljive in drage londonske atrakcije zato smo jih dodali kot prosto izbiro. Visoke so tudi cene muzikalov… Pri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection, in National Maritime Museum za mlade goste plačil vstopnine ni! 

 

*** Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

  

Možna doplačila:

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 90 €; do 23 kg: 106 € (navedene cene veljajo ob prijavi);

 •  zavarovanje odpovedi potovanja: 49 €,

 • zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris: 8 €.

Opozarjamo, da navedene cene prtljage veljajo ob prijavi, poznejša naročila in spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika. 

Predlagamo, da se za en dodatni oddani kovček odločita dva ali več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi (za dodaten par čevljev, vetrovko, toaletne potrebščine...) sorazmerno razdelijo.

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati s prvim obrokom, ob prijavi naročeno dodatno prtljago pa z drugim obrokom. 

 

Plačilni pogoji - po dogovoru:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke, varščina + 2 obroka.

 • na 5 obrokov, varščine + 4 obroki.

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja naveden v prijavnici) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00  številka mobilnega telefona navedenega v prijavi (npr SI00 041-838202)
Namen plačila:     LONDON SSGTLJ PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
POGOJI

Zakonska določila, splošni pogoji in posebna določila

Program je pripravljen po pogojih in cenah 20. 10. 2023, ocena stroška letalske vozovnice je 100€.

 

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja.  Pridržujemo si pravico do spremembe izbranega letalskega prevoznika in do spremembe odhodnega/povratnega letališča. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

​​

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. 

Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda zaračunamo celotne (100%) storno stroške, skladno z našimi splošnimi pogoji za zaključene skupine, zato priporočamo zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt v družini, … glej www.eol.si).

Za odjave do potrditve odhoda zaračunavamo administrativne stroške v višini 25€.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.  Za letalske vozovnice veljajo cene in pogoji letalskih prevoznikov.

 

Program je zaradi časovne oddaljenosti in zahtevnosti strokovnih ogledov okviren in ga prilagodimo (v dogovoru s šolo in udeleženci) vsaki skupini posebej glede na lokacijo hotela, vozne rede prevoznikov,  starost udeležencev njihove želje  in poznavanje teme ali jezikovno predznanje. Pridržujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov.

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih. 

Po potrditvi odhoda so spremembe imena potnika povezane s stroški, ki so skoraj enaki ali višji kot je cena letalske vozovnice (splošni pogoji nizkocenovnih prevoznikov).

 
Eol ne odgovarja:
 • za napake potnika ob prijavi,
 • če potnik nima veljavnega potnega dokumenta ali vize (državljani tretjih držav)
 • za odpovedi ali spremembe letov s strani prevoznika in posledične spremembe ali odpovedi potovanja
 • za odpovedi potovanja v primeru višje sile oziroma dogodkov na katere nima vpliva ali jih ni bilo mogoče predvideti (naravne nesreče, nemiri, ...) 
 
Nastali stroški so stroški potnika.


Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovanje uveljavljate z ustrezno dokumentacijo (zdravniško potrdilo…), zavarovalnica obdrži administrativne stroške in odstopnino.  

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2023


 

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

POMEMBNO:

 

Za vstop v Veliko Britanijo potrebujete POTNI LIST.

Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

 

Državljani tretjih držav preverite, če potrebujete vizo za vstop v Veliko Britanijo.

 

Pomembno je, da ob prijavi navedete osebne podatke, kot so zapisani v potnem listu.

Naknadne spremembe so povezane s stroški.

PRIJAVNICA
IMG_0680.JPG
IMG_8842.JPG
bottom of page