top of page
Isle of WIght (17)
Isle of WIght (4)
IMG_9818
IMG_6397
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (10)
Isle of WIght (7)
IMG_2501
IMG_9975

London - SEŠ Ljubljana

februar/marec 2020 

(termin bo določen v dogovoru s šolo)

Okvirni program potovanja

1. dan, sobota: SLOVENIJA–LONDON

Dopoldan se bomo zbrali na letališču Jožeta Pučnika, od koder bomo poleteli v London.  Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo s posebnim avtobusom odpeljali v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Del popoldneva bomo preživeli v družbi dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v Prirodoslovnem muzeju. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Zvečer bo za nekaj sprostitve poskrbel sprehod po živahni nakupovalni ulici Oxford Street. Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan, nedelja: LONDON

Jutranje vstajanje in po zajtrku zbor v avli hotela. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge. Sprehodili se bomo do županove rezidence The City Hall in njenega soseda rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London. Obiskali bomo »Beli stolp« s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer je nekaj največjih draguljev na svetu in vrsta pomembnih kron britanskih vladarjev, srečali bomo bradate Beefeaterje in znamenite krokarje. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do Bradavičarke in si nato ogledamo Magno Carto ter originalno besedilo Yesterday v British Library. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker Street in si ogledamo razstavo voščenih lutk Madam Tussaud's ter Chamber Live. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej, pogledat, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes, nato pa bomo nadaljevali do Covent Garden. Le nekaj korakov naprej bomo iskali povezave z znanimi Londončani na Leicester Square in videli Nelsonov spomenik na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel, prenočevanje.  (zajtrk, kosilo)

London is The place to be!

Datum odhoda: februar/marec 2020

 

Rok za prijave: 10. 10. 2019

 

Trajanje izleta: 5 dni 

 

Potnikov: najmanj 30

 

Cena:  468 €  (pri najmanj 40 potnikih)

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program

 • Odlično vodenje

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Izlet v Greenwich in vožnja z ladjico po Temzi

 • Obisk atrakcij London Eye, Madame Tussauds, Tower of London

 • V ceno vključene vstopnine in prevozi po programu ter dva topla obroka

PROGRAM
PRIJAVE ZAKLJUČENE

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON

Okrepčali se bomo z zajtrkom in se podali na dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na hrib sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Pogledali bomo še v National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu. Ogled in spoznavanje britanske prestolnice bomo zaokrožili s slikovito plovbo po Temzi in po povratku v London obiskali  najpomembnejši nacionalni muzej The British Museum ter pogledali eksponate iz Egipta, Grčije, Tihomorskih otokov … Po poznem kosilu nas čaka prav posebno doživetje, saj si bomo mesto ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin The London Eye.  Vrnitev v hotel, prenočevanje. (zajtrk, kosilo)

 

4. dan: LONDON–LETALIŠČE-LJUBLJANA

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se odpeljali proti osrednjemu Londonu. Sprehodili se bomo od Parlamenta ter Big Ben-a mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljičini Buckinghamski palači in fotografirali leve na Trafalgar Square. Nato bomo nadaljevali do ekscentričnega in slikovitega predela Camden Town, kjer bomo imeli še nekaj prostega časa za zadnje oglede in nakupe spominkov. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo proti ljubljanskemu letališču, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

Cena potovanja:  595 € na osebo pri najmanj 40 udeležencih in

                                 645 € pri najmanj 30 udeležencih.

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z vključeno malo ročno prtljago dimenzij 40 x 25 x 20 cm,

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • avtobusni prevoz Ljubljana–letališče; letališče-Ljubljana,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (3x nočitev z zajtrkom),

 • 2 x topel obrok (kosilo ali večerja),

 • avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa,

 • vožnjo z ladjico po Temzi,

 • vstopnine po programu*,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole**,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja in DDV.

 

*Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London, London Eye, Windsor, St. Pauls so plačljive in drage londonske atrakcije. Visoke so tudi cene muzikalov… Pri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection, in National Maritime Museum za mlade goste plačil vstopnine ni! 

Odebeljeno smo označili vstopnine, ki so že vključene v ceni.

 

**Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

  

Možna doplačila:

 • 1 kos ročne prtljage v merah 56x45x25 cm, težak do 10 kg: 30 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi),

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 50 EUR; do 23 kg: 60 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi),

 • vstopnina za ogled Madam Tussaud's ter Chamber Live: 30 GBP (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov);

 • vstopnina London Eye: 20 GBP (če se za ogled odloči vsaj 10 dijakov);

 • ogled musicala (Mamma Mia, Grease, The Lion King....): od 30 GBP;

 •  zavarovanje odpovedi potovanja: 6% cene potovanja;

 •  skupinsko zavarovanje z asistenco Coris; osnovno: 6 EUR.

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati s prvim obrokom, ob prijavi naročeno dodatno prtljago pa z drugim obrokom (poznejše spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika).

Predlagamo, da se za en dodatni kovček odloči po več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi sorazmerno razdelijo.

Plačilni pogoji - po dogovoru:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke;

 • na 6 obrokov;

Cena

CENA

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 23. septembra 2019.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja.  Pridržujemo si pravico do spremembe odhodnega/povratnega letališča. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.

 

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z zavarovalnico Adriatic Slovenica. Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco. Ponudili vam bomo možnost skupinske police Coris.

 

Če ob prijavi predvidevate, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste udeležili, lahko vplačate odstopnino, ki je 26 € in velja le v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika oz. v ožji družini).

Zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja lahko vplačate le ob prijavi, oktobra 2019.


 

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

POGOJI
PRIJAVNICA
PRIJAVE SO ZAKLJUČENE - ČAKALNA VRSTA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa 
Namen plačila:     LONDON SEŠLJ + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
bottom of page