IMG_1119_edited
IMG_20160404_104553
IMG_9914
IMG_6395
IMG_6397
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (10)
Isle of WIght (7)
IMG_2501
IMG_9975
IMG_2427

London - GSŠRM Kamnik

28. marec - 1. april 2020 

(morebiten dodaten termin bo določen v dogovoru s šolo)

Okvirni program potovanja

1. dan, sobota: SLOVENIJA–WINDSOR–LONDON

Zgodaj zjutraj se bomo zbrali pred šolo v Kamniku in se s posebnim avtobusom odpeljali do letališča, od koder bomo še dopoldne poleteli v London. Po pristanku avtobusni prevoz v kraljevi Windsor, kjer si bomo ogledali kapelo Sv. Jurija in grajske sobane, ki jih kraljica in njeni gostje še vedno uporabljajo. Od daleč bomo pogledali proti znameniti in prestižni šoli v vasici Eton. Nadaljevali bomo v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Za nekaj sprostitve bo poskrbel sprehod po živahni nakupovalni ulici Oxford Street, ogled in spoznavanje britanske prestolnice pa bomo zaokrožili s slikovito večerno plovbo po Temzi. Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan, nedelja: LONDON

Jutranje vstajanje in zbor v avli hotela po zajtrku. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge. Sprehodili se bomo do županove rezidence The City Hall in njenega soseda rušilca Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London. Obiskali bomo »Beli stolp« s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer je nekaj največjih draguljev na svetu in vrsta pomembnih kron britanskih vladarjev, srečali bomo bradate Beefeaterje in znamenite krokarje. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do Bradavičarke. Po kosilu in počitku se odpravimo do ulice Baker Street in si ogledamo razstavo voščenih lutk Madam Tussaud's ter Chamber Live. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej in spoznali, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes. Pozno popoldne nas čaka prav posebno doživetje, saj si bomo mesto ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin The London Eye. Vrnitev v hotel. Prenočevanje. (zajtrk, kosilo)

 

3. dan, ponedeljek: LONDON–STRATFORD UPON AVON–OXFORD–LONDON

Po zajtrku se iz velemesta odpeljemo na celodnevni avtobusni izlet na angleško podeželje. V Stratford Upon Avon, rojstnem kraju Williama Shakespeara bomo obiskali Shakespearovo rojstno hišo in cerkev, kjer je umetnik pokopan ter pogledali, kje nadaljujejo njegovo gledališko tradicijo. Okrepčani se bomo s kosilom, nato pa med vožnjo po slikovitem podeželju začutili utrip manjših krajev v Britaniji. Po najstarejšem angleškem univerzitetnem mestu Oxford se bomo sprehodili v družbi lokalnega vodnika, ki nas bo popeljal do znamenitih collegeov. Omogočil nam bo vstop v slovito Bodleian Library, nam razkazal stare predavalnice in izpitno dvorano ter celo srednjeveško dvorano 'School of Divinity' kjer so snemali prizore za film o Harryju Potterju.  Poleg treninga angleščine in preverjanja našega poznavanja angleške literature, bomo gotovo dobili nekaj idej za izbiro svojih študijskih smeri in fakultet :). Vrnitev v hotel in prenočevanje. (zajtrk, kosilo)

London is The place to be!

Datum odhoda: 28. marec 2020

 

Rok za prijave: 10. 10. 2019

 

Trajanje izleta: 5 dni 

 

Potnikov: najmanj 35

 

Cena: 566€ + vstopnine 

            (pri najmanj 40 potnikih)

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program

 • Odlično vodenje

 • Uporaba slušalk ves čas potovanja

 • Obisk kraljeve palače Windsor

 • Izlet v Stratford upon Avon in voden ogled Oxforda z lokalnim vodnikom

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Vožnja z ladjico po Temzi; nočni sprehod po poti Jacka Razparača

 • Obisk atrakcij London Eye, Madame Tussauds, London ZOO

 
PRIJAVE ZAKLJUČENE

4. dan, torek: LONDON–HAMPTON COURT–LONDON

Zgodnje jutranje vstajanje, zajtrk, vožnja z vlakom in ogled nekdanje kraljeve palače Hampton Court. Nekaterim bo všeč mogočna zgradba, drugim obsežni in natančno vzdrževani vrtovi, tretjim nazoren prikaz nekdanjega življenja v grajskih kuhinjah … Z vlakom se bomo vrnili v London, kjer se bomo odpravili v St Paul's Cathedral in se povzpeli na kupolo, nato pa odšli v družbo dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v Prirodoslovni muzej. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Po zgodnji večerji bomo piko na i našim londonskim doživljajem postavili z ogledom musicala, ki je predviden ob 19.30. Vrnitev v hotel okoli 23.00. Prenočevanje. (zajtrk, večerja)

 

5. dan, sreda LONDON–BENETKE–KAMNIK

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se odpeljali proti osrednjemu Londonu. Sprehodili se bomo mimo Buckinghamske palače, skozi St James Park in do Nelsonovega spomenika in levov na Trafalgar Square. Le nekaj korakov naprej bomo fotografirali odtise rok znanih igralcev na Leicester Square. Nato bomo nadaljevali do ekscentričnega in slikovitega Camden Town, kjer bomo imeli še nekaj prostega časa za zadnje oglede in nakupe spominkov. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo do Benetk in se od tam z avtobusom pripeljali do Kamnika, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

Cena potovanja:  566 € na osebo pri najmanj 40 udeležencih in

                                 578 € pri najmanj 35 udeležencih.

 

Obvezno doplačilo (plačljivo v € pred odhodom):

                                 140 GBP za vstopnine in lokalne prevoze.

 

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz letališče–London–letališče, vključno z letališkimi taksami in ročno prtljago v merah 56x45x25 cm), 

 • prevoz iz Kamnika do letališča in nazaj, 

 •  namestitev v hotelu turistične kategorije v Londonu v več posteljnih sobah (4 x nočitev s kontinentalnim zajtrkom),

 •  3 x topel obrok (kosilo ali večerja),

 •  avtobusne prevoze v Britaniji po programu,

 •  vožnjo z ladjico po Temzi

 •  mestni prevoz pri izvedbi programa,

 •  vstopnine po programu*,

 •  stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole**,

 •  uporabo slušalk ves čas potovanja,

 •  kvalitetno slovensko vodenje,

 •  nezgodno zavarovanje, organizacijo in DDV.

 

*Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London, London Eye, Windsor, St. Pauls so plačljive in drage londonske atrakcije. Visoke so tudi cene muzikalovPri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection, in National Maritime Museum plačil vstopnine ni!

 

**Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

  

Možna doplačila:

 •  1 kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 50 EUR; do 23 kg: 60 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi)

 •  zavarovanje odpovedi potovanja: 38 EUR,

 •  skupinsko zavarovanje z asistenco Coris: 6 EUR.

 

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati v oktobru, ob prijavi naročeno dodatno prtljago v januarju (poznejše spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika). Predlagamo, da se za en dodatni kovček odloči po več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi sorazmerno razdelijo.

 

Plačilni pogoji:

 • 250 € do 20. oktobra 2019; 238 €, če ste se odločili za zavarovanje odpovedi

 • 250 € do 20. januarja 2020 + morebitno doplačilo za večjo prtljago in zav. Coris

 • 226/238 € do 25. februarja 2020; (odvisno od končnega števila udeležencev in tečaja GBP)                                      Zadnjemu obroku je že prištet znesek 160€ v protivrednosti 140 GBP za obvezno doplačilo za vstopnine in prevoze v Londonu.

 

Po dogovoru je možno tudi plačilo na več obrokov po shemi:​

 •  200 € do 20. oktobra 2019; 238 €, če ste se odločili za zavarovanje odpovedi

 •  100 € do 20. novembra 2019 + morebitno doplačilo za večjo prtljago

 •  100 € do 20. decembra 2019 

 •  100 € do 20. januarja 2020

 •  100 € do 20. februarja 2020 + 6 € za morebitno doplačilo za zavarovanje Coris

 •  126/138 € do 10. marca 2020; (odvisno od št. udeležencev in tečaja GBP)

Cena

 

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 23. septembra 2019.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.
 

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z zavarovalnico Adriatic Slovenica. Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco. Ponudili vam bomo možnost skupinske police Coris.

 

Če ob prijavi predvidevate, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste udeležili, lahko vplačate odstopnino, ki je 38 € in velja le v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika oz. v ožji družini).

Zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja lahko vplačate le ob prijavi, oktobra 2019.


 

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

 
 
PRIJAVE SO ZAKLJUČENE - ČAKALNA VRSTA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa 
Namen plačila:     LONDON GSŠRM + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.