top of page
IMG_2501
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (10)

London 2025 - OŠ Ig

februar 2025 

(točen termin bo določen v dogovoru s šolo -
predvidoma med zimskimi počitnicami)

London is The place to be!

PROGRAM

1. dan: SLOVENIJA–LETALIŠČE-LONDON

Zjutraj se bomo zbrali pri šoli in se z avtobusom odpeljali do enega bližnjih letališč, od koder bomo poleteli v London.  Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo z naročenim avtobusom odpeljali v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Del popoldneva bomo preživeli v družbi dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v Prirodoslovnem muzeju. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Zvečer bo za nekaj sprostitve poskrbel sprehod po živahnih nakupovalnih ulicah Oxford in Regent Street, kjer v eni najstarejših in najslavnejših trgovin z igračami, ikonični Hamley's, med množico igrač uživa mlado in staro. Namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan: LONDON

Jutranje vstajanje in po zajtrku zbor v avli hotela. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge in se v senci najvišje stavbe v Veliki Britaniji, impresivne The Shard sprehodili do županove rezidence The City Hall in bližnjega slovitega rušilca HMS Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do trdnjave Tower Of London. Obiskali bomo »Beli stolp« s kvalitetnim muzejem, The Jewel House, kjer skrbno hranijo nekaj največjih draguljev na svetu in vrsto pomembnih kron britanskih vladarjev. Srečali bomo bradate Beefeaterje, znamenite krokarje in videli, kje je svojo kruto kazen dočakala nesrečna kraljica Anne Boleyn. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do čarovniške Bradavičarke, po kosilu in počitku pa se odpravimo do ulice Baker Street in si ogledamo sloviti muzej voščenih lutk Madam Tussaud's ter Chamber Live, ki je za mnoge mlade obiskovalce eden od vrhuncev obiska Londona. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej, pogledat, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes, nato pa bomo nadaljevali do vedno živahnega Covent Garden, kjer ulični umetniki kratkočasijo mimoidoče.  Le nekaj korakov naprej bomo iskali povezave z znanimi Londončani na gledališkem Leicester Square in posneli še kakšen selfie pri Nelsonovem spomeniku na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel, prenočevanje.  (zajtrk)

Okvirni program potovanja

Datum odhoda: februar 2025

 

Rok za prijave: 25. junij 2024

 

Trajanje izleta: 4 dni 

 

Potnikov: najmanj 20

 

Cena:  750€  (pri najmanj 35 potnikih)

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program

 • Odlično vodenje

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Izlet v Greenwich in vožnja z ladjico po Temzi

 • Obisk atrakcij London Eye, Madame Tussauds, Tower of London

 • Obisk in ogled muzejev: Natural History Museum/Science Museum, British Museum, National Maritime Museum

 • V ceno vključene vstopnine in prevozi po programu 

 • ni stroška prijavnine!

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON

Okrepčali se bomo z zajtrkom in se podali na dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na grič sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali znamenito ničelno poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Ogledali si bomo bomo še National Maritime Museum, enega najboljših pomorskih muzejev na svetu. O pomenu pomorščakov in ladjevja v angleški preteklosti priča tudi slovita ladja Cutty Sark, ki je svoj zadnji pristan našla prav v greenwichem pristanišču. Tako bo povsem primerno, da bomo ogled in spoznavanje britanske prestolnice zaokrožili s slikovito plovbo po Temzi. Po povratku v London nas bo čakalo prav posebno doživetje, saj si bomo mesto ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin sila priljubljene atrakcije The London Eye, nato pa bomo obiskali še najpomembnejši nacionalni muzej, The British Museum ter pogledali eksponate iz Egipta, Grčije, Tihomorskih otokov … Eden od vrhuncev vsakega obiska Londona je zagotovo tudi ogled katerega izmed priljubljenih musicalov, zato bomo zvečer na predstavi uživali tudi mi. Vrnitev v hotel, prenočevanje. (zajtrk)

 

4. dan: LONDON–BRIGHTON-LETALIŠČE-SLOVENIJA

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se iz velemestnega vrveža odpeljali jugu, vse do prijetnega obmorskega mesteca Brighton, ki je že vse od 18. st. eno najbolj priljubljenih letovišč na otoku. Sprehodili se bomo do znamenite palače zgrajene za kralja Jurija IV. Royal Pavilion je s svojo nenavadno, skorajda pravljično arhitekturo v indijskem slogu gotovo osrednja mesta znamenitost. Na Brighton Pier, slovitem zabaviščnem pomolu bomo začutili utrip te priljubljene atrakcije, nakupili zadnje spominke, se okrepčali z lokalnimi dobrotami in se tako na prijeten način poslovili od Velike Britanije. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo proti domu, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

Cena potovanja:  

 • 750 € pri najmanj 35 udeležencih/skupino*,

 • 805 € pri najmanj 20 udeležencih/skupino*.

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z vključeno malo ročno prtljago, predvidoma v merah 45x36x20 cm, ki jo spravite pod sedež pred seboj ter večjo ročno prtljago v merah 56x45x25 cm, težko do 10 kg, ki jo spravite v prostor nad sedeži v letalu (točne mere prtljage vam sporočimo ob potrditvi termina/letalskega prevoznika),

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (3x nočitev z zajtrkom),

 • avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa,

 • vožnjo z ladjico po Temzi,

 • vstopnico za musical,

 • vstopnine po programu**,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole***,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • organizacijo potovanja in DDV.

* Če se prijavi večje število udeležencev, ki jih je potrebno razdeliti v dve ali več skupin, se cena ekskurzije na potnika obračuna glede na dejansko število udeležencev v posamezni skupini (če se npr. prijavi 64 potnikov, ki jih razdelimo na dve skupini, se upošteva cena na potnika za skupino 32 oseb v skupini).

** Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, Tower of London, London Eye, Windsor, St. Pauls, Cutty Sark, Hampton Court..., so plačljive in drage londonske atrakcije. Visoke so tudi cene muzikalov… Pri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection, in National Maritime Museum za mlade goste plačil vstopnine ni! 

Odebeljeno smo označili vstopnine, ki so že vključene v ceni.​

 

*** Všteti so stroški enega spremljevalca na 12 udeležencev ter dnevnice spremljevalcev v skladu s Kolektivno pogodbo za dejavnost vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji.

  

Možna doplačila:

 • dodaten kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 75 €; 

 • dodaten kos oddane prtljage, težak do 23 kg: 95 €;

 • avtobusni transfer Ljubljana-letališče-Ljubljana: 35€/smer;

 • zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris; osnovno skupinsko (najmanj 9 oseb): 8 €;

 • zavarovanje odpovedi potovanja: premija 38€ oz. 49€ (kritje pri ceni potovanja do max 750 € oz. do 1000 €); 

Opozarjamo, da navedene cene prtljage veljajo ob prijavi, poznejša naročila in spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika. 

ročni prtljagi ne smete imeti ostrih predmetov (škarjic, pilic, nožičev...), tekočine (šamponi, geli, laki,...) pa morajo biti v posamičnih stekleničkah po max 100ml, skupni seštevek ne sme presegati 1 litra. Vse skupaj mora biti zapakirano v prozorno litrsko vrečko, ki se lahko zapre in jo na letališču pri kontroli pokažete osebju.

Pri oddani prtljagi omejitev glede ostrih predmetov in tekočin ni.

Predlagamo, da se za dodatni oddani kovček odločita dva ali več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi  (za dodaten par čevljev, vetrovko, toaletne potrebščine...) sorazmerno razdelijo.

Plačilni pogoji - po dogovoru:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke;

 • na 6 obrokov;

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja naveden v prijavnici) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).  

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih.

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa 
Namen plačila:     LONDON OŠ IG + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
POGOJI

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 20. maja 2024.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov. Če posamezen ogled zaradi kakršnihkoli nepredvidenih okoliščin ne bi bil mogoč, bomo poskrbeli za čimbolj enakovredno zamenjavo in obisk druge atrakcije oz. ustanove. Pridržujemo si pravico do spremembe izbranega letalskega prevoznika; do spremembe odhodnega/povratnega letališča ter pravico do spremembe termina potovanja. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.


Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.


SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.


Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco. Ponudili vam bomo možnost skupinske police Coris (najmanj 9 oseb).

Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovalnica obdrži le administrativne stroške in odstopnino. 

 

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2024


 

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

POMEMBNO:

 

Za vstop v Veliko Britanijo potrebujete POTNI LIST.

Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

 

Pomembno je, da ob prijavi navedete osebne podatke, kot so zapisani v potnem listu.

Naknadne spremembe so povezane s stroški.

PRIJAVNICA
IMG_0680.JPG
IMG_8842.JPG
bottom of page