top of page
IMG_2501
Isle of WIght (33)
Isle of WIght (10)

London - SEŠ Ljubljana

april 2024 
(točen termin bo določen v dogovoru s šolo)

London is The place to be!

PROGRAM

1. dan: SLOVENIJA–LETALIŠČE-LONDON

Zjutraj se bomo zbrali pri šoli in se z avtobusom odpeljali do enega bližnjih letališč, od koder bomo poleteli v London.  Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo z naročenim avtobusom odpeljali v osrednji London na krožni ogled glavnih znamenitosti: Hyde Park, Piccadilly, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, White Hall in Buckinghamska palača, Trafalgar Square z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, Galerijo Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, katedrala St. Paul’s …  Del popoldneva bomo preživeli v družbi dinozavrov, mineralov in drugih naravnih znamenitosti v Prirodoslovnem muzeju. Vsi, ki jih bolj zanima razvoj znanosti in jih pritegnejo odkritja in prototipi, ki so spreminjali človeštvo, pa bodo lahko zavili v bližnji Science Museum. Zvečer bo za nekaj sprostitve poskrbel sprehod po živahnih nakupovalnih ulicah Oxford in Regent Street, kjer v eni najstarejših in najslavnejših trgovin z igračami, ikonični Hamley's, med množico igrač uživa mlado in staro. Pozna namestitev in prenočevanje v hotelu.

 

2. dan: LONDON

Jutranje vstajanje in po zajtrku zbor v avli hotela. S podzemno železnico se bomo zapeljali do postaje London Bridge in se v senci najvišje stavbe v Veliki Britaniji, impresivne The Shard sprehodili do županove rezidence The City Hall in bližnjega slovitega rušilca HMS Belfast. Nadaljevali bomo preko znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge do mogočne trdnjave Tower Of London. Poučili se bomo o burni preteklosti te pomembne kraljeve utrdbe, o skrbno varovani Jewel House, kjer hranijo nekaj največjih draguljev na svetu in vrsto pomembnih kron britanskih vladarjev, pa o bradatih Beefeaterjih in znamenitih krokarjih. Sledil bo kratek sprehod ob Temzi do bližnje marine in ogled St Katharine Docks in Dickens Inn. Nadaljujemo pot do postaje King's Cross, kjer pogledamo peron vlaka do čarovniške Bradavičarke in se nato odpravimo do ulice Baker Street. Tu si ogledamo sloviti muzej voščenih lutk Madame Tussaud's ter Chamber Live, ki je za mnoge mlade obiskovalce eden od vrhuncev obiska Londona. Pravi detektivi bodo pohiteli še nekaj korakov naprej, pogledat, kje je bil doma slavni detektiv Sherlock Holmes, nato pa bomo nadaljevali do vedno živahnega Covent Garden, kjer ulični umetniki kratkočasijo mimoidoče.  Po poznem kosilu in krajšem počitku bomo le nekaj korakov naprej iskali povezave z znanimi Londončani na gledališkem Leicester Square in posneli še kakšen selfie pri Nelsonovem spomeniku na Trafalgar Square. Vrnitev v hotel, prenočevanje.  (zajtrk, kosilo)

Okvirni program potovanja

Datum odhoda: april 2024

 

Rok za prijave: 15. 2. 2024

           oz. do zapolnitve prostih mest

 

Trajanje izleta: 4 dni 

 

Potnikov: najmanj 25; največ 44

Cena:  758 €  (pri najmanj 35 potnikih)

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program

 • Odlično vodenje

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Londona

 • Izlet v Greenwich in vožnja z ladjico po Temzi

 • Obisk in ogled muzejev: Natural History Museum/Science Museum, British Museum

 • Obisk priljubljenih atrakcij London Eye ter Madame Tussauds 

 • V ceno vključene vstopnine  in prevozi po programu ter dva topla obroka

 • ni stroška prijavnine

3. dan: LONDON–GREENWICH–LONDON

Okrepčali se bomo z zajtrkom in se podali na dopoldanski izlet v Greenwich. Po vzponu na grič sredi parka si bomo od zunaj ogledali Royal Observatory, fotografirali znamenito ničelno poldnevniško linijo in preverjali, kdo ima bolj točno uro. Sprehodili se bomo do imenitne Queen's House, prave arhitekturne mojstrovine svojega časa ter do enega najboljših pomorskih muzejev na svetu National Maritime Museum. Na živahni greenwiški tržnici bomo lahko uživali v živopisani ponudbi in si privoščili okusno malico. O pomenu pomorščakov in ladjevja v angleški preteklosti priča tudi slovita ladja Cutty Sark, ki je svoj zadnji pristan našla prav v greenwichem pristanišču. Tako bo povsem primerno, da bomo ogled in spoznavanje britanske prestolnice zaokrožili s slikovito plovbo po Temzi. Po kosilu nas bo čakalo še eno prav posebno doživetje, saj si bomo mesto ogledali še s ptičje perspektive, iz kabin sila priljubljene atrakcije The London Eye.  Vrnitev v hotel, prenočevanje. (zajtrk, kosilo)

 

4. dan: LONDON–LETALIŠČE-SLOVENIJA

Po zajtrku bomo prtljago zložili v avtobus in se odpeljali proti osrednjemu Londonu. Sprehodili se bomo od Parlamenta ter Big Ben-a mimo domovanja ministrskega predsednika na 10 Downing Street in skozi St. James park. Pogledali bomo proti kraljevi Buckinghamski palači in fotografirali leve na Trafalgar Square. Če nam bo le dopuščal urnik povratnega leta, si bomo ogledali še impresivni British Museumnajpomembnejši nacionalni muzej z obsežnimi zbirkami eksponatov z vseh koncev sveta. Nato bomo nadaljevali do ekscentričnega in slikovitega predela Camden Town, kjer bomo imeli še nekaj časa za malico, zadnje oglede in nakupe spominkov. Popoldan se bomo vkrcali v avtobus in se odpeljali proti letališču. Poleteli bomo proti domu, kjer bomo zvečer hiteli domačim razlagat o lepih izkušnjah s poti. (zajtrk)

Cena potovanja:  

 • 758 € pri najmanj 35 udeležencih/skupino*,

 • 808 € pri najmanj 25 udeležencih/skupino*.

Cena vključuje:

 

 • letalski prevoz v London in nazaj z malo ročno prtljago (torba oz. nahrbtnik), ki jo na letalu spravite pod sedež pred seboj; (točne dimenzije so odvisne od izbranega let. prevoznika in jih sporočimo ob dokončni potrditvi potovanja);

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • avtobusni prevoz Ljubljana–letališče; letališče-Ljubljana

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (3x nočitev z zajtrkom),

 • dva topla obroka (kosilo ali večerja), 

 • avtobusne prevoze v Britaniji po programu prvi in zadnji dan,

 • mestni prevoz pri izvedbi programa,

 • vožnjo z ladjico po Temzi,

 • vstopnine po programu**,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole***,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • organizacijo potovanja in DDV.

* V dogovoru s šolo, bo v London odpotovala ena skupina dijakov. Prijave sprejemamo do 15. 2. 2024. Če bo prijav več kot 44, bodo upoštevane prijave po vrstnem redu prispelih prijavnic, do zapolnitve prostih mest.

** Ogled voščenih lutk v Madame Tussauds, London Eye, Sea Life London Aquarium, Tower of London, Windsor, St. Pauls, Cutty Sark, Hampton Court, ..., so plačljive in razmeroma drage londonske atrakcije. Visoke so tudi cene muzikalov… Pri Natural History Museum, Science Museum, British Museum, British Library, Wallace Collection in National Maritime Museum za mlade goste plačil vstopnine ni! 

Odebeljeno smo označili vstopnine, ki so vključene v ceni.​

 

*** Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

  

Možna doplačila:

 • 1 kos ročne prtljage, težak do 10 kg: 50 € (navedene cene veljajo ob prijavi)****;

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 10 oz.15 kg: 60 €; do 20 oz. 23 kg: 80 € (navedene cene veljajo ob prijavi)****;

 • ogled musicala (Mamma Mia, Grease, Matilda, Wicked....): od 50 € (če se za ogled odloči vsaj 15 dijakov);

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 49 € (za vrednost potovanja do 1000 €);

 • zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris: 8€.

****Teža in dimenzije prtljage so pri vsakem letalskem prevozniku drugačne; točne podatke vam sporočimo po dokončni potrditvi odhoda na potovanje. Navedene cene prtljage veljajo ob prijavi, poznejša naročila in spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika. ​

Predlagamo, da se za en dodatni oddani kovček odločita dva ali več dijakov skupaj, ki si strošek doplačila in prostor v prtljagi (za dodaten par čevljev, vetrovko, toaletne potrebščine...) sorazmerno razdelijo.

 

Plačilni pogoji - po dogovoru:

 • v enkratnem znesku;

 • na 3 obroke;

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja naveden v prijavnici) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).  

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih.

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa 
Namen plačila:     LONDON SEŠLJ + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Bic banke:             LJBASI2X
Prosimo, izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
POGOJI

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 1. februarja 2024.

 

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov. Če posamezen ogled zaradi kakršnihkoli nepredvidenih okoliščin ne bi bil mogoč, bomo poskrbeli za čimbolj enakovredno zamenjavo in obisk druge atrakcije oz. ustanove. Pridržujemo si pravico do spremembe izbranega letalskega prevoznika in do spremembe odhodnega/povratnega letališča ter pravico do spremembe termina potovanja. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin. 

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

​​

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.


Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovanje uveljavljate z ustrezno dokumentacijo (zdravniško potrdilo…), zavarovalnica obdrži administrativne stroške in odstopnino.  

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2023/2024


 

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

POMEMBNO:

 

Za vstop v Veliko Britanijo potrebujete POTNI LIST.

Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

 

Pomembno je, da ob prijavi navedete osebne podatke, kot so zapisani v potnem listu.

Naknadne spremembe so povezane s stroški.

Če veljavnega potnega lista ob prijavi še nimate, nam podatke sporočite naknadno - vnesite jih v poseben OBRAZEC

PRIJAVNICA
IMG_0680.JPG
IMG_8842.JPG
bottom of page