top of page
IMG_2280
IMG_2329
IMG_3624
IMG_1812_edited
IMG_1768
IMG_1081
IMG_1118
img_0996
IMG_1007

Irska in Dublin- 4 dni, letalo

VRH STRANI

 EKSKURZIJA SZŠ LJUBLJANA
april/maj 2023 
(termin bo določen v dogovoru s šolo)

Datum odhoda: v dogovoru s šolo

 

Rok za prijave: oktober 2022

 

Trajanje izleta: 4 dni 

 

Cena:  od 645 € pri najmanj 40 potnikih

 

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program 

 • Odlično vodenje

 • Izlet na zahodno obalo, Cliffs of Moher

 • Obisk in voden ogled gradu Kilkenny

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Dublina

 • ogled mesta z amfibijskim vozilom

Irska - dežela mnogoterih odtenkov zelene nas bo začarala in prevzela s svojimi skrivnostnimi pomniki davnih časov in melanholično, že kar mistično pokrajino. Izkusili bomo gostoljubnost  prijaznih Ircev, skupaj z njimi zaplesali in zapeli. Živahni a večkrat tudi boleče trpki napevi odražajo dolgo in burno zgodovino te dežele in njenih trdoživih prebivalcev. Naše spoznavanje dežele škratov, bajk in legend ter njenih naravnih in kulturnih znamenitosti bomo začinili z obilico smeha in dobre volje na prav posebnem popotovanju skozi Dublin!  
Zato le še dobrodošlica - CÉAD MHÍLE FÁILTE! 

Okvirni program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-LETALIŠČE–DUBLIN-GALWAY

 

Zbrali se bomo v Ljubljani in se odpeljali do enega sosednjih letališč, od koder bomo poleteli v Dublin. Po pristanku in opravljenih formalnostih se bomo odpeljali proti zahodu in svoje spoznavanje Irske pričeli v osrednjem delu otoka, v krajih, ki popotnika ponesejo globoko v preteklost. Starodavno samostansko naselbino Clonmacnoise, slikovito ležečo na obrežju reke Shannon, zaradi izrednega pomena imenujejo kar 'zahodni Rim'. V 6. st. jo je ustanovil St. Ciarán, v kasnejših stoletjih pa ni bila le versko, trgovsko in obrtniško središče, temveč tudi jedro učenosti. Zvečer se bomo nastanili v prestolnici zahodnega dela Irske, v zelo priljubljenem Galwayu. Mesto plemen, kot ga imenujejo, je eno glavnih območij Gaeltachta, kjer še vedno skrbno ohranjajo keltsko dediščino. Tradicionalno irsko glasbo (in seveda prav tako Galway girl Eda Sheerana) je v živahnem Galwayu mogoče slišati na vsakem koraku. Večerja in prenočevanje. (kosilo ali večerja)

2. dan: GALWAY-CLIFFS OF MOHER-KILKENNY-DUBLIN

 

Zjutraj bomo pripravili prtljago in se po zajtrku odpeljali proti jugu, po slikoviti obmorski panoramski poti Wild Atlantic Way. Vozili se bomo skozi kamnito kraško pokrajino Burren, kjer druga ob drugi uspevajo tako mediteranske kot arktične in alpske rastline. Vožnjo nam bodo popestrili krajši 'foto' postanki, saj ne bo manjkalo lepih razgledov in slikovitih prizorov. Naš cilj bo ena največjih naravnih znamenitosti na Irskem, sloviti Cliffs of Moher. Z več kot 200 m visokih pečin, ki se strmo dvigajo nad Atlantikom, je ob jasnih dneh mogoče občudovati razgled na Aranske otoke in gorovje Connemare. Na poti proti vzhodnemu delu otoka se bomo ustavili v očarljivem srednjeveškem mestu Kilkenny, ki mu dominira lepo obnovljen grad iz 12. stoletja. Pestro preteklost gradu in njegovih prebivalcev bomo odkrivali med ogledom razkošnih grajskih soban. V  simpatičnem mestecu, polnem pisanih ulic z vabljivimi trgovinicami in tradicionalnimi lokali, si bomo privoščili nekaj prostega časa za oddih, kosilo in manjše nakupe spominkov.  Po prihodu v Dublin se bomo po dolgem in pestrem dnevu namestili in spočili v udobnem hotelu. (zajtrk, kosilo)

PROGRAM

3. dan: DUBLIN

 

Zjutraj se bomo okrepčali z zajtrkom in ogled Dublina pričeli z obiskom najstarejše irske univerze Trinity College, kjer v imenitni knjižnici hranijo več kot 200.000 dragocenih knjig in starodavnih rokopisov. Najlepši in najbolj bogato dekoriran je sloviti Book of Kells. V Narodnem muzeju se bomo sprehodili med eksponati naravoslovnega muzeja in si v arheološkem muzeju ogledali najbogatejšo zbirko zlatih izdelkov iz bronaste dobe v Z Evropi. Ob robu osrednjega viktorijanskega parka St Stephen's Green se bomo vkrcali na amfibijsko 'vikinško' vozilo in si med vznemirljivo vožnjo po kopnem in po reki Liffey ogledali najpomembnejše znamenitosti v mestnem središču. Na vedno živahni nakupovalni ulici Grafton bomo imeli dovolj časa za individualno večerjo, nakupe zadnjih spominkov in prijetno druženje z domačini. Seveda ne bomo izpustili kultnega Temple Bara, znamenite dublinske ulice s prav posebnim boemskim in že pregovorno živahnim večernim utripom. (zajtrk)

 

4. dan: DUBLIN-LETALIŠČE-LJUBLJANA

 

Po zajtrku si bomo ogledali dublinski grad, eno najpomembnejših zgradb irske zgodovine. Kar sedem stoletij je bil osovraženi simbol Angleške nadvlade, predelave po požaru leta 1684 pa so mu dale današnjo podobo z razkošnimi državniškimi sobanami, dvorano Sv. Patrika in kraljevo kapelo. Burne, velikokrat trpke a tudi junaške irske preteklosti se bomo spomnili med vožnjo po dublinskih ulicah na poti proti letališču. Tu se bomo poslovili od dežele velikih pisateljev in priljubljenih glasbenikov ter poleteli na eno sosednjih letališč. Zvečer se bomo polni lepih vtisov pripeljali v Ljubljano. (zajtrk)

Cena potovanja: 645 € pri najmanj 40 udeležencih, 

                                695 € pri najmanj 30 udeležencih,

                                720 € pri najmanj 25 udeležencih.

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v Dublin in nazaj z malo ročno prtljago dimenzij 40 x 25 x 20 cm,

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • avtobusni prevoz Ljubljana–letališče; letališče-Ljubljana,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (3 x nočitev z zajtrkom),

 • 2 x topel obrok (kosilo ali večerja),

 • vse prevoze po programu,

 • celodnevna izleta 1. in 2. dan,

 • vožnjo in ogled mesta z amfibijskim vozilom,

 • vse vstopnine po programu,

 • vse zunanje oglede po programu,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole*,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • nezgodno zavarovanje,

 • pripravo, organizacijo in izvedbo izleta ter DDV.

*Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

 

Možna doplačila:

 • večja ročna prtljaga, 1 kos dimenzij 55 x 45 X 25, težak do 10 kg: 35 €, 

 • dodaten kos oddane prtljage, teža do 10 kg: 55 € (cena velja ob prijavi, kasneje na vprašanje),

 • dodaten kos oddane prtljage, teža do 20 kg: 65 € (cena velja ob prijavi, kasneje na vprašanje),

 • skupinsko zavarovanje (osnovno) z asistenco Coris: 6 €,

 • zavarovanje odpovedi potovanja:  6 % obračunane cene potovanja

 

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati ob prvem obroku, dodatno prtljago z drugim obrokom. 

Predlagamo, da se za en dodatni kovček (oddana prtljaga) odloči po dva ali več dijakov skupaj in si strošek (in prostor v kovčku - za rezervno obutev, toaletne potrebščine...) razdelijo.

 

Plačilni pogoji:

 

 • plačilo v enkratnem znesku;

 • plačilo na 3 obroke;

 • plačilo na 5 obrokov.

Po zaključku prijav ter potrditvi potovanja s strani šole in agencije, boste po e-pošti (na e-naslov plačnika potovanja) prejeli račun (v skladu z vsemi zahtevki opredeljenimi v vaši prijavnici).  

Točen datum ekskurzije vam v dogovoru s šolo sporočimo najkasneje mesec dni po potrditvi rezervacije s plačilom akontacije vseh prijavljenih.

Cena

CENA

Podatki za nakazilo:

Naziv:                    Eol d.o.o.
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa
Namen plačila:     IRSKA SZŠLJ + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR

Prosimo, da izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
IRSKA 2018 (171).JPG

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 7. septembra 2022.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja.  Pridržujemo si pravico do spremembe odhodnega/povratnega letališča. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.

 

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

 

Če ob prijavi predvidevate, da obstaja možnost, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste mogli udeležiti, lahko sklenete in vplačate zavarovanje odpovedi potovanja, ki velja v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika ali ožjih družinskih članov, tudi Covid-19...). V primeru odjave zaradi zdravstvenih razlogov vam tako zavarovanje omogoča vrnitev vplačanega zneska. Zavarovalnica obdrži le administrativne stroške v višini 20€ in odstopnino. Za zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja se lahko odločite le ob prijavi, odstopnino pa je potrebno poravnati s prvim obrokom.

Avtorstvo programa: Eol d.o.o., 2022

POGOJI

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

PRIJAVNICA
dscn0598.jpg
IMG_1789.JPG
DSCN3446.JPG
bottom of page