top of page
IMG_2280
IMG_2329
IMG_3624
IMG_1812_edited
IMG_1768
IMG_1081
IMG_1118
img_0996
IMG_1007

Irska in Dublin- GSŠRM Kamnik

28. marec-1. april 2020

Datum odhoda: 28. 3. 2020

 

Rok za prijave: 10. 10. 2019

 

Trajanje izleta: 5 dni 

 

Cena:  654 € pri najmanj 40 potnikih

 

Poudarki:

 • Preizkušen in vsebinsko bogat program 

 • Odlično vodenje

 • Izlet na zahodno obalo, Galway, Connemara, Cliffs of Moher...

 • Obisk in ogled gradov Kilkenny in Dublin Castle

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Dublina

 • Ogled mesta tudi z amfibijskim vozilom

 • Uporaba slušalk ves čas potovanja

Irska - dežela mnogoterih odtenkov zelene nas bo začarala in prevzela s svojimi skrivnostnimi pomniki davnih časov in melanholično, že kar mistično pokrajino. Izkusili bomo gostoljubnost  prijaznih Ircev, skupaj z njimi zaplesali in zapeli. Živahni a večkrat tudi boleče trpki napevi odražajo dolgo in burno zgodovino te dežele in njenih trdoživih prebivalcev. Naše spoznavanje dežele škratov, bajk in legend ter njenih naravnih in kulturnih znamenitosti bomo začinili z obilico smeha in dobre volje na prav posebnem popotovanju skozi Dublin!  
Zato le še dobrodošlica - CÉAD MHÍLE FÁILTE! 

Okvirni program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-LETALIŠČE–DUBLIN-GALWAY

 

Zbrali se bomo v Kamniku in se odpeljali do enega sosednjih letališč, od koder bomo poleteli v Dublin. Po pristanku in opravljenih formalnostih se bomo odpeljali proti zahodu in svoje spoznavanje Irske pričeli v osrednjem delu otoka, v krajih, ki popotnika ponesejo globoko v preteklost. Starodavno samostansko naselbino Clonmacnoise, slikovito ležečo na obrežju reke Shannon, zaradi izrednega po-mena imenujejo kar 'zahodni Rim'. V 6. st. jo je ustanovil St. Ciarán, v kasnejših stoletjih pa ni bila le versko, trgovsko in obrtniško središče, temveč tudi jedro učenosti. Zvečer se bomo nastanili v prestolnici zahodnega dela Irske, Galwayu. Mesto plemen, kot ga imenujejo, je eno glavnih območij Gaeltachta, kjer še vedno skrbno ohranjajo keltsko dediščino. Tradicionalno irsko glasbo je v živahnem Galwayu mogoče slišati na vsakem koraku. Večerja in prenočevanje. (večerja)

2. dan: GALWAY-CONNEMARA-GALWAY

 

Po zajtrku nas bo pot ponesla še bolj proti zahodu, skozi eno najbolj neokrnjenih irskih pokrajin, Connemaro. Neskončne planjave, šotišča, v meglice zavita močvirja, divje reke, jezera, vedno spreminjajoča se svetloba Connemare – pokrajina, ki že stoletja navdihuje pesnike ... Skozi osamljeno divjino ledeniške doline jezera Lough Inagh se bomo odpeljali do Kylemore Abbey. V slikovitem dvorcu, romantičnem domovanju silno premožnega kirurga Henrya Mitchella in njegove žene Margaret, je zdaj samostan benediktinskih nun, ki so do pred kratkim tu vodile dekliško šolo. Po kosilu si bomo ogledali tudi viktorijanski obzidani vrt, ki so ga nune skrbno obnovile. Mimo blagih pobočij Maamturk Mountains, s pogledom na vrhove Twelve Bens, se bomo skozi Clifden odpeljali nazaj proti Galwayu. Kako trdo je bilo nekdaj življenje v Connemari, nam bo predstavil vedno hudomušni lastnik hribovske kmetije, ležeče sredi Nacionalnega parka. Pokazal nam bo kako so včasih kmetovali, kako majhna so bila domovanja revnih najemnikov kmetij, kako so rezali šoto, strigli ovce... V Galwayu nas bo čakal še en lep večer. (zajtrk, kosilo)

PROGRAM
PRIJAVE ZAKLJUČENE

3. dan: GALWAY-CLIFFS OF MOHER-KILKENNY-DUBLIN

Zjutraj bomo pripravili prtljago in se po zajtrku odpeljali proti jugu, po slikoviti obmorski panoramski poti Wild Atlantic Way. Vozili se bomo skozi kamnito kraško pokrajino Burren, kjer druga ob drugi uspevajo tako mediteranske kot arktične in alpske rastline. Vožnjo nam bodo popestrili krajši 'foto' postanki, saj ne bo manjkalo lepih razgledov in slikovitih prizorov. Naš cilj bo ena največjih naravnih znamenitosti na Irskem, sloviti Cliffs of Moher. Z več kot 200 m visokih pečin, ki se strmo dvigajo nad Atlantikom, je ob jasnih dneh mogoče občudovati razgled na Aranske otoke in gorovje Connemare. Na poti proti vzhodnemu delu otoka se bomo ustavili v očarljivem srednjeveškem mestu Kilkenny, ki mu dominira lepo obnovljen grad iz 12. stoletja. Pestro preteklost gradu in njegovih prebivalcev bomo odkrivali med ogledom razkošnih grajskih soban. V simpatičnem mestecu, polnem pisanih ulic z vabljivimi trgovinicami in tradicionalnimi lokali, si bomo privoščili nekaj prostega časa za oddih, kosilo in manjše nakupe spominkov. Po prihodu v Dublin se bomo namestili v hotelu, nato pa vzeli pot pod noge in odšli raziskovat večerni utrip vedno živahne irske prestolnice. Seveda ne bomo izpustili kultnega Temple Bara, zna-menite dublinske ulice s prav posebnim boemskim utripom. (zajtrk, kosilo)

4. dan: DUBLIN

 

Zjutraj se bomo okrepčali z zajtrkom in ogled Dublina pričeli z obiskom najstarejše irske univerze Trinity College, kjer v imenitni knjižnici hranijo več kot 200.000 dragocenih knjig in starodavnih rokopisov. Najlepši in najbolj bogato dekoriran je sloviti Book of Kells. V Narodnem muzeju se bomo sprehodili med eksponati naravoslovnega muzeja in si v arheološkem muzeju ogledali najbogatejšo zbirko zlatih izdelkov iz bronaste dobe v Z Evropi. Ob robu osrednjega viktorijanskega parka St Stephen's Green se bomo po kosilu vkrcali na amfibijsko 'vikinško' vozilo in si med vznemirljivo in sila zabavno vožnjo po kopnem in po reki Liffey ogledali najpo-membnejše znamenitosti v mestnem središču. Svoje poznavanje angleščine, Dublina in irske književnosti bomo preskusili na sprehodu z lokalnim vodnikom, na vedno živahni nakupovalni ulici Grafton pa si bomo vzeli še nekaj časa za nakupe spominkov in prijetno druženje z domačini. (zajtrk, kosilo)

 

5. dan: DUBLIN-LETALIŠČE-LJUBLJANA

 

Po zajtrku si bomo ogledali dublinski grad, eno najpomembnejših zgradb irske zgodovine. Kar sedem stoletij je bil osovraženi simbol Angleške nadvlade, predelave po požaru leta 1684 pa so mu dale današnjo podobo z razkošnimi državniškimi sobanami, dvorano Sv. Patrika in kraljevo kapelo. Burne, velikokrat trpke a tudi junaške irske preteklosti se bomo spomnili med vožnjo po dublinskih ulicah na poti proti letališču. Tu se bomo poslovili od dežele velikih pisateljev in priljubljenih glasbenikov ter poleteli na eno sosednjih letališč. Zvečer se bomo polni lepih vtisov pripeljali v Kamnik. (zajtrk)

Cena potovanja: 654 € pri najmanj 40 plačnikih in

                                678 € pri najmanj 30 udeležencih

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz z ročno prtljago dimenzij 55x40x20 cm, težko do 10 kg,

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • avtobusni prevoz Kamnik–letališče-Kamnik,

 • namestitev v hotelu/hostlu turistične kategorije v več posteljnih sobah (4 x nočitev z zajtrkom),

 • 4 x topel obrok (kosilo ali večerja),

 • vse prevoze po programu,

 • vožnjo in ogled mesta z amfibijskim vozilom,

 • ogled Dublina z lokalnim vodnikom,

 • vse vstopnine po programu,

 • vse zunanje oglede po programu,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole*,

 • uporabo slušalk ves čas potovanja,

 • kvalitetno slovensko vodenje,

 • nezgodno zavarovanje,

 • pripravo, organizacijo in izvedbo izleta ter DDV.

 

*Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

 

Možna doplačila:

 

 • dodaten kos oddane prtljage, teža do 10 kg: 30 €, teža do 20 kg: 60 €

 • skupinsko zavarovanje z asistenco Coris: 6 €,

 • zavarovanje odpovedi potovanja:  36 €.

 

Vse plačljivo pred odhodom. Zavarovanje odpovedi je treba doplačati v oktobru, dodatno prtljago v januarju, poznejše spremembe niso mogoče. Predlagamo, da se za en dodatni kovček odloči po več dijakov skupaj in si strošek razdelijo.

 

Plačilni pogoji:

 

 • 220 € do 20. oktobra 2019 + 36€ zavarovanja odpovedi, če ste se zanj odločili

 • 220 € do 20. januarja 2020 + morebitno doplačilo za večjo prtljago in zavarovanje Coris

 • 214/238 € do 20. marca 2020; (odvisno od končnega št. udeležencev)

Po dogovoru je možno tudi plačilo na več obrokov po shemi:​

 •  150 € do 20. oktobra 2019; 186 €, če ste se odločili za zavarovanje odpovedi

 •  100 € do 20. novembra 2019 + doplačilo za morebitno večjo prtljago

 •  100 € do 20. decembra 2019 

 •  100 € do 20. januarja 2020

 •  100 € do 20. februarja 2020 + 6 € za morebitno doplačilo za zavarovanje Coris

 •  104/128 € do 20. marca 2020; (odvisno od končnega števila udeležencev)

 

Cena

CENA

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 23. septembra 2019.


Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.


Rezervacije na letalih in za oglede na Irskem bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.


SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške. V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.


Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z zavarovalnico Adriatic Slovenica. Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco. Ponudili vam bomo možnost skupinske police Coris (najmanj 7 oseb).


Če ob prijavi predvidevate, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne bo-ste mogli udeležiti, lahko vplačate odstopnino 36€. Zavarovanje lahko uveljavljate le v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika oz. v ožji družini).

Zavarovanje odpovedi potovanja lahko vplačate le ob prijavi, oktobra 2019.

POGOJI

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

PRIJAVNICA
PRIJAVE SO ZAKLJUČENE - ČAKALNA VRSTA
Podatki za nakazilo:
Naziv:                    Eol d.o.o.,
Naslov:                  Alešovčeva 10
Kraj:                       1000 Ljubljana
Račun št.:              SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic:                      SI00 + sklicna številka/št. računa
Namen plačila:     IRSKA GSŠRM + PRIIMEK in IME POTNIKA (POTNICE)
Koda namena:     OTHR
Prosimo, da izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
bottom of page