top of page

 

Skriti beneški vrtovi

 

                     NOV TERMIN:      20. - 21. junij 2015

 

 

Mnogi smo že obiskali prestolnico nekdaj mogočne beneške republike, si ogledali številne mestne znamenitosti, imenitne muzeje in razkošne cerkve. Med pohajkovanjem ob slikovitih kanalih in med prijetnim 'izgubljanjem' v ozkih uličicah pa je najbrž le malokdo pomislil, da se za zidovi razkošnih palač zgrajenih na pilotih, skrivajo tudi drugačne dragocenosti. Te skrite beneške bisere - vrtove, ki javnosti večinoma niso dostopni, bomo raziskovali v družbi markantne Benečanke, pisateljice, oblikovalke vrtov, umetnostne zgodovinarke in avtorice monografije o beneških vrtovih.

 

Vabljeni k ekskluzivnemu ogledu ''plavajočih'' vrtov!

 

Poudarki
Poudarki
Okvirni program potovanja

 

1. dan, sobota, 20. junij: Ljubljana–Benetke

Zjutraj se bomo iz Ljubljane odpeljali proti Primorski, vožnjo po Padski nižini prekinili za kratko osvežitev in nadaljevali proti Benetkam. To brezčasno mesto bomo začeli spoznavati in občudovati že med vožnjo s posebno ladjico, s katero se bomo popeljali po beneški laguni proti mestnemu središču. Zavzdihnili bomo ob pogledu na Most vzdihljajev, se mimo Doževe palače sprehodili do veličastnega trga Sv. Marka, kjer se bomo občudujoče zazrli v Campanile in najslavnejšo srednjeveško stavbo, baziliko Sv. Marka. V bližini znamenitega mosta Rialto nas bo pričakala naša markantna vodnica. Gospa, ki je prava beneška ikona, nam bo odprla nekaj vrat, za katera drugače nikakor ni mogoče pokukati. V njeni družbi bomo preživeli nekaj pestrih, nepozabnih ur, v katerih si bomo ogledali vsaj tri tematsko zelo različne vrtove. Popoldne bomo nekaj časa namenili tudi samostojnemu raziskovanju in uživanju v mestu na vodi. Vsekakor bo dovolj časa za počitek ob kavi, sladoledu ali za skok v kakšen bacaro na pokušino slastnih cicchettov. Kdor bo želel, bo lahko obiskal slovito galerijo Peggy Guggenheim, kjer si je mogoče ogledati eno najboljših zbirk umetnosti 20. stoletja, mnogo skulptur je postavljenih tudi v vrtu nikoli dokončane palače Venier dei Leoni. Ljubitelji starejših beneških mojstrov lahko zavijejo v galerijo Accademia in uživajo ob delih slikarjev kot so Bellini, Mantegna, Giorgione, Carpaccio, Tizian, Tintoretto, Veronese, Canaletto, Guardi, Tiepolo... Zvečer bomo začutili precej bolj umirjeni utrip La Serenissime, potem ko večina 'enodnevnih' turistov zapusti mesto. Gotovo se bo vsem prilegla okusna večerja in večerni sprehod po prijetno izpraznjenem mestu. 

 

2. dan, nedelja, 21. junij: Benetke–Ljubljana

V nedeljo bomo pozajtrkovali in nadaljevali z našim potepanjem po Beneški laguni. Dopoldne bomo namenili še kakšnemu ogledu v samih Benetkah, nato pa se bomo odpeljali na otok Burano, ki prav tako kot po imenitnih čipkah, slovi po svojih slikovitih  pisanih hišicah, nanizanih ob kanalih. Ljubitelji čipk si tu lahko ogledajo muzej čipk, drugi pa se lahko med pohajkovanjem po slikovitih uličicah ustavijo v kateri od številnih trgovinic ali se okrepčajo v kateri od prijetnih restavracij. Po slovesu od očarljivega Burana, se bomo popeljali do Torcella, nekoč cvetočega in gosto naseljenega, zdaj pa skoraj opuščenega otoka. Po krajšem sprehodu si bomo lahko privoščili nedeljsko kosilo in si nato ogledali še najstarejšo beneško stavbo, katedralo Santa Maria Assunta, ki je hkrati najlepša beneško-bizantinska cerkev v Italiji. Kdor se bo povzpel na visoki zvonik, bo nagrajen z lepim razgledom na celotno beneško laguno in na mirni otoček, ki je tako zelo prevzel Hemingwaya. Pozno popoldne se bomo poslovili od Benetk in se odpeljali nazaj proti domu, kamor bomo s kopico lepih vtisov prispeli zvečer. 

Program
Cena                                                                               

 

Cena programa: 245 €

Cena vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,

 • cestnine, parkirnine,

 • pristojbine za vstop v mesto,

 • vožnje s posebno ladjico po programu,

 • nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu z najmanj 3*,

 • večerjo oz. kosilo

 • turistično takso v hotelu,

 • vodenje beneške vodnice ter vstopnine v vsaj tri zasebne (javnosti običajno nedostopne) vrtove,  

 • vodenje umetnostnega zgodovinarja,

 • osnovno nezgodno zavarovanje, 

 • stroške organizacije ter DDV.

 

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 65 €

 • zavarovanje Coris; skupinsko 4,08 € (enojno kritje); 6,12 € (dvojno kritje)

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 13 €

 • namestitev v hotelu v starem mestnem jedru - na vprašanje

 

Cena ne vključuje: 

 • pijače pri obrokih, dodatnih obrokov, dodatnih ogledov, prevozov in vstopnin

 

 

Cena
Video utrinek

* Glasbo v ozadju ugasnete s klikom na tipko na vrhu strani (na desni strani, tik nad naslovno vrstico).

Video

 

Prosimo za zgodnje prijave.

Pravočasna prijava potnikov je pogoj za zagotovitev predvidene cene prevozov, namestitev ter kvalitetne izpeljave programa.

 

 

bottom of page