top of page
Wales

Anglija - Wales s SZŠ Ljubljana

15. april 2020 (oz. po dogovoru s šolo)

Datum odhoda: 15. april 2020

 

Rok za prijave: 1. 10. 2019

 

Trajanje izleta: 5 dni 

 

Cena:  569 € pri najmanj 40 potnikih

 

Poudarki:

 • Vsebinsko bogat program 

 • Odlično vodenje

 • Kultura, zgodovina in znamenitosti Anglije in Walesa

 • Oxford, Stonehange, Shakespearov Stratford Upon Avon, Chester...

 • Lepote valižanskih nacionalnih parkov

 • Unescove znamenitosti

 • v ceno vključene vstopnine

Wales, samosvoj in vse premalo poznani del Britanije. Dežela starodavnih mitov in legend, številnih mogočnih gradov, slikovitih vasic, pa tudi dežela s težko industrijsko dediščino, ki ji je uspelo ohraniti večino naravnih lepot neokrnjenih. Njen največji zaklad so resnično prijazni, gostoljubni Valižani, neizmerno ponosni na lastno kulturo, zgodovino in svoj starodavni, pojoči  jezik. Na naši ekskurziji bomo prekrižarili deželo, se prepustili  njenemu utripu, za piko na i pa obiskali še nekaj najpomembnejših zgodovinskih krajev in znamenitosti Velike Britanije.
Croeso i Cymru!– Dobrodošli v Walesu!

Okvirni program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-LETALIŠČE–LONDON-OXFORD-STRATFORD UPON AVON

 

Zjutraj se bomo zbrali pred SZŠ v Ljubljani in se odpeljali do beneškega letališča, od koder bomo z direktnim letom poleteli v London. Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih se bomo odpeljali proti zahodu otoka in značilnosti ter posebnosti življenja  v GB začeli spoznavati že med vožnjo po levi strani cestišča. V najstarejšem angleškem univerzitetnem mestu Oxford se bomo sprehodili mimo znamenitih collegeov in morda dobili nekaj idej za izbiro svojih študijskih smeri. Po ogledu živahnega mesteca, polnega študentov z vseh koncev sveta, bomo nadaljevali do še enega znamenitega kraja, Stratford Upon Avon, rojstnega kraja največjega angleškega dramatika. Po kosilu si bomo ogledali Shakespearovo rojstno hišo in cerkev, kjer je umetnik pokopan ter pogledali, kje nadaljujejo njegovo gledališko tradicijo. Namestitev v hotelu in nočitev. (kosilo)

2. dan: STRATFORD UPON AVON-CHESTER-CONWY-LLANDUNDO

 

Dan bomo pričeli s krepčilnim zajtrkom in vožnjo do slovitega mesta Chester, dragulja ob waleški meji. V mestu z 2000 letno zgodovino, je prava paša za oči že sam sprehod po ulicah z značilnimi črno-belimi hiškami. Slovite Rows z množico trgovinic, že od srednjeveških časov uspešno praznijo  žepe številnih obiskovalcev. Kogar ne premamijo trgovine, lahko obišče in si ogleda veličastno katedralo ali pa se sprehodi po mestnem obzidju z lepimi razgledi na mesto. Pot bomo nadaljevali do starega valižanskega mesteca Conwy, ležečega ob širokem rečnem izlivu istoimenske reke. Slikoviti grad Conwy, uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine, velja za izreden dosežek srednjeveške vojaške arhitekture. V mestecu pa najdemo še eno posebnost do katere se bomo sprehodili tudi mi,  najmanjšo hišo v Veliki Britaniji. V enem najbolj priljubljenih letovišč viktorijanske dobe, Llandundu, kjer je pisatelj Lewis Carroll  našel navdih za svoje znamenito delo, Alica v čudežni deželi, bomo mi našli počitek v udobnem hotelu. Za sprehod po sloviti dolgi promenadi, bo časa še dovolj, za brodenje po vodi in zidanje gradov v peščeni mivki, pa bo žal še prehladno. (zajtrk)

PROGRAM

3. dan: LLANDUNDO-CAERNARFON-NATIONAL PARK-CARDIFF

 

Zjutraj se bomo okrepčali z zajtrkom, pripravili prtljago in se podali na otok Anglesey. Spominski žig nam bodo na razglednice pritisnili v majhni vasici oz. viktorijanski železniški postaji z najdaljšim imenom na svetu, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, zapisanim tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Staremu obmorskemu mestu Caernarfon daje pečat istoimenski grad iz 13. stoletja, uvrščen na prestižni seznam Unescove svetovne kulturne dediščine. Tako za Valižane kot za Angleže ima simboličen pomen. Kralj Edvard  I je namreč leta 1282  poskrbel, da se je tu rodil njegov sin, ki ga je takoj  oklical za prvega Prince of Wales. Leta 1969 je v Caernarfon Castle  ta naziv prejel tudi princ Charles, kljub protestom Valižanov. Na svoji poti proti valižanski prestolnici, bomo prečili dobršen del Walesa in kar dva nacionalna parka. Podobe lepe pokrajine, divjih rek in osamljenih kamnitih domačij nacionalnih parkov Snowdonia in Brecon Beacons, se nam bodo gotovo vtisnile v spomin. Zvečer bomo prispeli v živahni Cardiff in se namestili v hotelu. (zajtrk)

4. dan: CARDIFF-St. FAGANS-BATH

 

Po zajtrku se bomo posvetili raziskovanju Cardiffa, valižanske in hkrati najmlajše evropske prestolnice. Velika vlaganja v zadnjih letih spreminjajo Cardiff v živahno, svetovljansko mesto. Millennium Stadium je mojstrovina sodobnega gradbeništva, povsem preoblikovani in revitalizirani zaliv Cardiff Bay z imenitnim Wales Millenium Centre, pa postaja novo žarišče družabnega in kulturnega življenja v mestu. Le krajša vožnja nas bo ločila od  St. Fagansa, kjer si bomo ogledali enega najboljših evropskih muzejev na prostem, Museum of Welsh Life. Poleg zbirke historičnih zgradb z vsega Walesa, od tudorskega gradu do skromnih rudarskih kolib in delavnic, kjer rokodelci prikazujejo svoje starodavne spretnosti, nas bodo razveselili tudi obsežni in premišljeno zasnovani vrtovi. Ko bomo popoldne prečkali širok izliv reke Severn, se bomo poslovili od samosvojega Walesa, Cymru in se podali do imenitnega zdraviliškega kraja Bath.   Žal ne bomo imeli časa, da bi se namočili in odpočili v toplicah slovitega Batha, bomo pa popoldne in večer namenili ogledu mesta, ki so ga usodno zaznamovali že Rimljani. (zajtrk)

5. dan: BATH-SALISBURY-STONEHANGE-LONDON-BENETKE-LJUBLJANA

 

Ko bomo pozajtrkovali in pripravili prtljago, se bomo skozi idilično pokrajino Wilthsire odpeljali do starodavnega mesta Salisbury. Tamkajšnja veličastna katedrala se ponaša z bahavim zvonikom, najvišjim v Angliji, še bolj pa z najbolje ohranjeno kopijo od le še štirih ohranjenih izvodov znamenite Magne Carte. Starodavna listina iz leta 1215 še danes velja za simbol pravičnosti, poštenosti in zaščite človekovih pravic.  Piko na i našemu popotovanju bomo dodali z ogledom prastarega in še vedno skrivnostnega Stonehengea. Pokončni, natančno pozicionirani  kamniti bloki, ki še danes begajo znanstvenike, so ena najpomembnejših prehistoričnih znamenitosti in eno od čudes sveta. Pri tej večni uganki bomo zaključili naše potovanje po Angliji in Walesu. Čakal nas bo le še večerni polet v Benetke in vožnja v Ljubljano na izhodiščno točko. (zajtrk)

Cena potovanja: 569 € pri najmanj 40 plačnikih in

                                588 € pri najmanj 30 udeležencih

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v London in nazaj z ročno prtljago dimenzij 56 x 45 x 25 cm,

 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,

 • avtobusni prevoz Ljubljana–letališče-Ljubljana,

 • namestitev v hotelu/hostlu v več posteljnih sobah (4 x nočitev z zajtrkom),

 • kosilo 1. dan

 • vse prevoze v GB po programu,

 • vstopnine po programu,

 • vse zunanje oglede po programu,

 • stroške namestitve in prevoza ter vstopnin spremljevalcev iz šole*,

 • kvalitetno slovensko vodenje ves čas potovanja,

 • pripravo, organizacijo in izvedbo izleta ter DDV.

 

*Pri šolskih skupinah so na 15 udeležencev všteti stroški enega spremljevalca z namestitvijo v dvoposteljni sobi.

 

Možna doplačila:

 

 • 1 kos oddane prtljage, težak do 15 kg: 50 EUR; do 23 kg: 60 EUR (navedene cene veljajo ob prijavi)

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 30 EUR,

 • skupinsko zavarovanje z asistenco Coris: 6 EUR

 

Zavarovanje odpovedi je treba doplačati v oktobru, ob prijavi naročeno dodatno prtljago v decembru (poznejše spremembe se obračunajo po trenutno veljavnih cenah letalskega prevoznika). Predlagamo, da se za en dodatni kovček odloči po več dijakov skupaj in si strošek doplačila razdelijo.

 

Plačilni pogoji:

 

 •  150 € ob prijavi do 10. 10. 2019/ 180 €, če ste se odločili za zavar. odpovedi

 •  150 € do 20. 12. 2019+ morebitno doplačilo za večjo prtljago

 •  150 € do 20. 01. 2020 + morebitno doplačilo za zavarovanje Coris

 •  119/138 € do 20. 03. 2020; (odvisno od št. udeležencev)                                                                                              Morebitne spremembe tečaja GBP bodo upoštevane pri zadnjem obroku.

Po dogovoru je možno tudi plačilo na več obrokov.

Cena

CENA

Splošni pogoji

Program je pripravljen po pogojih in cenah 20. junija 2019.

Možne so prerazporeditve vrstnega reda ogledov glede na vozne rede letal in urnike posameznih ustanov in tudi sprememba termina potovanja. Če bo za dogovorjeni termin prijavljenih več dijakov, bomo v dogovoru s šolo določili dodaten termin.

Rezervacije na letalih in za oglede v Britaniji bomo delali po vaši potrditvi programa. Ker gre za t. i. internetnega prevoznika, se cene stalno spreminjajo. V času ponudbe velja objavljena cena. Če bi prišlo do sprememb, bi starše in šolo obvestili preden bi delali rezervacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE EOL d.o.o. so sestavni del te ponudbe in so vam na voljo na naši internetni strani http://www.eol.si. Za ta odhod veljajo pogoji za skupinska potovanja po meri. Za odjave po potrditvi odhoda s strani organizatorja potovanja zaračunamo 100% storno stroške.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z zavarovalnico Adriatic Slovenica. Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco. Ponudili vam bomo možnost skupinske (najmanj 7 oseb) police Coris.

 

Če ob prijavi predvidevate, da se morda zaradi določenih okoliščin potovanja ne boste udeležili, lahko vplačate odstopnino, ki je 30 € in velja le v primeru opravičljivih razlogov (bolezni potnika oz. v ožji družini).

Zavarovanje odpovedi dogovorjenega potovanja lahko vplačate le ob prijavi, oktobra 2019.


 

POGOJI

Izpolni prijavnico in se nam pridruži!

PRIJAVNICA
Podatki za nakazilo:
Naziv:                      Eol d.o.o.
Naslov:                    Alešovčeva 10
Kraj:                        1000 Ljubljana
Račun št./IBAN:     SI 56 0201-3001-0562-440
Sklic/referenca:     SI00 + sklicna številka/št. računa
Namen plačila:      WALES SZŠLJ+ PRIIMEK in IME DIJAKA/DIJAKINJE
Koda namena:      OTHR
Bic banke:              LJBASI2X
Prosimo, da izpolnite nakazilo skladno z zgornjimi navodili
in tako omogočite hitrejše in točno knjiženje vplačil.
bottom of page